Şimdi Ara

TTnetle bu hıza alış türkiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilkadım52

yorum yapmayacağım.
    http://www.speedtest.net/result/1890946175.png

Bende de uzun süredir bağlantı hızı 1mbitin altında idi. Fiber kabloları döşediler santrallere, hızım 8 e yaklaştı.
  • Hocam müşteri hizmetlerini arayın bu kadar rezillik olmaz.
  • hocam benimde ilk bağlattığımda 1 mb nin altında idi şimdilerde ara ara 8e yaklaşıyor sonra düşüyor...
  • adamlarda bahane çok, santrale mesafeniz uzak diyorlar benim bağlantım için de, iptal ettireceğim pazartesi günü bu ne rezilliktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yillarx

adamlarda bahane çok, santrale mesafeniz uzak diyorlar benim bağlantım için de, iptal ettireceğim pazartesi günü bu ne rezilliktir.

aynen bana da öyle dediler neyse 0.89 mbps sabitlediler şimdi. 1 mb sayılıyormuş.
    santrale uzak olduğumdan alabileceğim en yğksek hız 1 mbit imiş ama ne hikmetse en ucuz tarife 8 mbite kadar 59 lira,
    yani 1 mbit 49 lira olan tarife yeni abone alımına kapalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkadım52

quote:

Orijinalden alıntı: yillarx

adamlarda bahane çok, santrale mesafeniz uzak diyorlar benim bağlantım için de, iptal ettireceğim pazartesi günü bu ne rezilliktir.

aynen bana da öyle dediler neyse 0.89 mbps sabitlediler şimdi. 1 mb sayılıyormuş.
    santrale uzak olduğumdan alabileceğim en yğksek hız 1 mbit imiş ama ne hikmetse en ucuz tarife 8 mbite kadar 59 lira,
    yani 1 mbit 49 lira olan tarife yeni abone alımına kapalı.

biri adsl de 1mbps 45 TL devam ediyor. hattını oraya taşıyabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: engink

biri adsl de 1mbps 45 TL devam ediyor. hattını oraya taşıyabilirsin.

Eğer tintinnet'te 1 Mbit tarifesindeysen taşıyabilirsin. Altında yazan ufak yazılarda yazıyor
  •  TTnetle bu hıza alış türkiye

ttnetdeyken 1mb hız alıyordum testte 0.80 filan çıkıyordu dopinge geçdim 1 senedir dopingdeyim 13 mb sabitlediler sonuç ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selenga_68 -- 14 Nisan 2012; 10:53:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selenga_68

ttnetdeyken 1mb hız alıyordum testte 0.80 filan çıkıyordu dopinge geçdim 1 senedir dopingdeyim 13 mb sabitlediler sonuç ortada

AKK durumunuz nasıl?
  • Buda bendeki son durum... Dün aradılar, 8 netlimitsiz tarifeniz artık 20 net limitsiz oldu diye. Zaten apartmanada TTNET FIBER INTERNET diye bir kutu takmışlardı. O kutu takılmadan da 8 i tam 8 olarak alıyordum, mini saha dolabı karşı kaldırımdaydı çünkü :)

Buda download hızım...

Bu da modem değerlerim..

Sinyal azalması 0 DB..

Az sabırlı olun, adamlar yavaş yavaş yapıyorlar. Neler çektim ben bu güne kadar. Ne kavgalar yaptım.

• @KernelTrap

Kopma olabilir gibi gözüküyor. Aslında 24 Mbit tanımlanmış ama baksanıza tam 24 Mbit alamamışsınız. ileride sıkıntı olabilir, hızı 22 ye sabitlettirin derim.

Şu an hiç kopma yok mu? ne zaman aktif oldu? Nerede oturuyorsunuz? (Müstakil, apartman veya site?)
  • 6 senedir üyeyim, son 3 sene 4mit sınırsız kullandım, o zaman bile 8 i raha alabiliyordum, sonra 8 e geçtim, sonra kendiliğinden 20 ye çıktı. 6 sene içinde 3-4 kez kopma anca olmuştur. O da hep bir çalışma olduğunda. Ben daha farklı sorunlar yaşamıştım 4mbit kullanırken, ip alamıyordum falan gibi. Sonra port değiştirmişlerdi.

24mbit değil orası dikkat edelim, KBps cinsinden yazıyor 23298 / (1462/1518) x (48/53) yapacaksınız, headerlar çıktığında aldığım hız tam normal hız. Problem yok yani. Yada kısaca 23298x0,872 = 20315 yapar, onuda 1024 e bölünce 19.8 MBps/S = 2.5 (aşağı yukarı) MB/S çıkar

Site değil normal apartman. Yunus emre cd. si üzeri Ankara/İncirli.

Eklemeyi unutmuşum, kutu takılalı 2 aydan fazla oldu, geçişler bu ayın başında yapıldı, karşı kaldırımdaki dolaptan apartmana giren kabloları kutuya taşıdılar falan filan. Ama dediğim gibi kutu takılmadan evvelde tam 8 alıyordum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KernelTrap -- 14 Nisan 2012; 14:36:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KernelTrap

6 senedir üyeyim, son 3 sene 4mit sınırsız kullandım, o zaman bile 8 i raha alabiliyordum, sonra 8 e geçtim, sonra kendiliğinden 20 ye çıktı. 6 sene içinde 3-4 kez kopma anca olmuştur. O da hep bir çalışma olduğunda. Ben daha farklı sorunlar yaşamıştım 4mbit kullanırken, ip alamıyordum falan gibi. Sonra port değiştirmişlerdi.

24mbit değil orası dikkat edelim, KBps cinsinden yazıyor 23298 / (1462/1518) x (48/53) yapacaksınız, headerlar çıktığında aldığım hız tam normal hız. Problem yok yani. Yada kısaca 23298x0,872 = 20315 yapar, onuda 1024 e bölünce 19.8 MBps/S = 2.5 (aşağı yukarı) MB/S çıkar

Eklemeyi unutmuşum, kutu takılalı 2 aydan fazla oldu, geçişler bu ayın başında yapıldı, karşı kaldırımdaki dolaptan apartmana giren kabloları kutuya taşıdılar falan filan. Ama dediğim gibi kutu takılmadan evvelde tam 8 alıyordum zaten.

tmm güzel diyosunda. bizim apartmanada getirdiler fiberi.ev kapısının önüne kadar geldi.Ama şu var ki kapıya kadar gelen fiber kabloyu modeme kadar getirmeleri lasım degil mi? Nasıl o fiber kablolar eve kadar girmeden fibere gectim diyebiliyorsun :s belkide sadece hızı arttırmışlardır? yada bizi yemeğe devam etmeye çalışıyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fault -- 14 Nisan 2012; 14:46:01 >

• quote:

6 senedir üyeyim, son 3 sene 4mit sınırsız kullandım, o zaman bile 8 i raha alabiliyordum, sonra 8 e geçtim, sonra kendiliğinden 20 ye çıktı. 6 sene içinde 3-4 kez kopma anca olmuştur. O da hep bir çalışma olduğunda. Ben daha farklı sorunlar yaşamıştım 4mbit kullanırken, ip alamıyordum falan gibi. Sonra port değiştirmişlerdi.

yine eski bakır kablolar üzerinden veriliyor bu hız değil mi?

Bi de şu KBps hesaplama şekline akıl sır erdiremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

Dostum hesap benim değil, turk.net in. speedtest.turk.net e gir, orda yazıyor zaten nasıl hesaplandığı :))

Bir diğeri evet apartmana kadar cam kablo, daireye eski bakır kablo aracılığı ile geliyor. Şimdi yukarda arkadaş demiş nasıl geçtim diyorsun diye, aldığım hız ortada, ttnet ten arayıp fibere geçtiğimi de söylediler hiç bir ücret değşikliği olmadan.

Şimidi size soru, elimizdeki modemler kaç mbit destekliyor ?? Bendeki 32mbit destekliyor, bildiğimiz bakır kablolu modem işte. Neden tuhafınıza gidiyor bakır kablo olması bunu anlamadım. Her daireye cam fiber kablo falan bekliyorsanız muhtemelen 100mbit isteyenlere öyle yapıyorlardır. Sonra ayrıca ben aldığım hıza ve hattın stabilitesine bakarım. 20bit alıyormuyum alıyorum, stabil mi, evet. O zaman cam veya bakır farketmiyor benim için.

Ethernetler de 10/100 100/1000 şeklinde örneğin ama ucuna bakır kablo takılıyor neticesinde. Apartman girişindeki fiber kutudan benim daireme gelen bakır kablo uzunluğu 10 metre bile değil, çoğu LAN ağı bundan çok daha uzun kablolar ile bağlanıyor birbirine.

Kısaca bakır kablo diyip geçmeyin derim. Mühim olana apartmana kadar nasıl ulaştığı. Elimizdeki modemler desteklemezdi değilmi öyle bişey olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KernelTrap -- 14 Nisan 2012; 15:19:30 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

Dostum hesap benim değil, turk.net in. speedtest.turk.net e gir, orda yazıyor zaten nasıl hesaplandığı :))

Bir diğeri evet apartmana kadar cam kablo, daireye eski bakır kablo aracılığı ile geliyor. Şimdi yukarda arkadaş demiş nasıl geçtim diyorsun diye, aldığım hız ortada, ttnet ten arayıp fibere geçtiğimi de söylediler hiç bir ücret değşikliği olmadan.

Şimidi size soru, elimizdeki modemler kaç mbit destekliyor ?? Bendeki 32mbit destekliyor, bildiğimiz bakır kablolu modem işte. Neden tuhafınıza gidiyor bakır kablo olması bunu anlamadım. Her daireye cam fiber kablo falan bekliyorsanız muhtemelen 100mbit isteyenlere öyle yapıyorlardır. Sonra ayrıca ben aldığım hıza ve hattın stabilitesine bakarım. 20bit alıyormuyum alıyorum, stabil mi, evet. O zaman cam veya bakır farketmiyor benim için.

Ethernetler de 10/100 100/1000 şeklinde örneğin ama ucuna bakır kablo takılıyor neticesinde. Apartman girişindeki fiber kutudan benim daireme gelen bakır kablo uzunluğu 10 metre bile değil, çoğu LAN ağı bundan çok daha uzun kablolar ile bağlanıyor birbirine.

Kısaca bakır kablo diyip geçmeyin derim. Mühim olana apartmana kadar nasıl ulaştığı. Elimizdeki modemler desteklemezdi değilmi öyle bişey olsa.

o zaman apartman önündeki eski küçük kutuyu değiştirip yeni kutu koydular. Doğru mu anlamışım?

• Resim çekip yolluyorum birazdan. Bizim apartmanda kutu hiç yoktu, karşı kaldırımda mini dolap vardı. Bildiğim bakır kablolar bu dolaptan bizim apartmana ulaşıyordu. Öyle olduğunda dah benim hat çok stabildi. 8mbit i sorunsuz alıyordu. Sonra 2 ay evvel aprtman a da üzerinde fiber internet yazılı kutu taktılar. Bu kutuya fiber kablo döşediler. Hatta 1 ay evvelden evleri arayıp iyileştirme çalışmaları sebebiylen net verilemeyecektir dediler. O kabloları yaparken netsiz kaldık yani. Sonrada durum bu.

Resimleri yollayacam birazdan.
  • Benim demek istedigim olay tamamen farklıydı. Ben 7. katta oturuyorum sizin dediginiz gibi fiberin apartmana kadar gelmesi yeterli ise neden adamlar tutupta fiber kabloları taaa 7. kata kadar bizim evin kapısının üstüne kadar getirdiler madem onu merak ettim.Yani benim evimin kapısının üstüne kadar çektikleri fiber kablo ne olucak?
  • tamam şimdi çaktım. Apt. içinde de ufak bi beyaz kutu var.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.