Şimdi Ara

TTNETTEN SUPERONLİNE FİBERE GEÇİŞ MANTIKLI MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
7.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yardımlarınız için o kadar mutluyum ki anlatamam. Cayma bedeline ilk açıklık getireyim hocam, saha görevlisi T.İ. diyor ki; bayinin sisteme gireceği en yüksek rakam 500 TL galiba aşamıyorlar ancak sanıyorum ki dediğine göre ve örneklendirdiğine göre yetkisi var ben müşteri hizmetlerine mail atabilirim cayma bedelini 550 olursa vb. karşılarız dedi.

Vdsl kullanıyorsunuz 24'e kadar hız alıyorsunuz fibere geçmiş olacaksınız NET 24 Down. hız alacaksınız 5 Upload alacaksınız dendi.

Aslında buraya kadar okeyim hatta tivibu için pişmanım müşteri hizmt. yanlış yapmış paketi haklı çıktık aramışlar sözde ulaşamamışlar ve sözde 5 gün içinde aramam gerekiyormuş ki mesajda öyle bir ibare yok bilgi almak isterseniz arayın tarzında bir mesaj. 6.günde aradığımda dün arasaydınız iptal edebilirdiniz ancak şimdi cayma bedeli var 150 lira bilmem ne vs. ve aynı arıza kaydını açamıyorum dediler öyle kaldı normal açık olan kanallara boşu boşuna aylık 10 lira para veriyoruz sadece.

Tek sorun dediğiniz gibi downl. upload hızları düşme sıkıntısı, modem problemi ve en önemlisi bana göre durduk yere 500-600 lira (varsayım) cayma bedeli ödeyeceğim ya peşin ya da dediğine göre 6 taksit falan.

Peki ben neden bir saha görevlisi prim alacak diye kendi rahatımı bozacağım.

Ben zaten ailemin yanından taşınacağım 5 ay sonra, evdekiler küçük kardeş hariç kendi hattından 3-4GB verilerini kullanıyorlar ve ihtiyaçları da yok ama TT 22-23 ay taahhütümüz var, D-smart da var. Sabit fiyat sözü falan diyor ama son söz sizde pazartesi randevu aldılar benden olmadı peder ikna olmadı der geçerim.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

• sirswager kullanıcısına yanıt
    Önemli değil vodafone dada taahhüt karşılama olması lazım, 1 ay kullandınız telekomu sanırım (14 gün ü geçmediyse ücretsiz iptal edebilirsiniz diye biliyorum) ve o da fiber sanki telekom altyapısı üzerinden başka firmalardan hizmet alırmış gibi alacaksınız yine superonline ekibi gelecek aynı kablo bir tek sizin trafiğinizi vodafone a teslim ediyor bu upload download olayını platin paket alarak çözebiliyorsunuz ama bir tarafta 25 mbps almak varken diğer tarafta 100 den 24 mbps e düşen bir internet var tek kötü tarafı upload 1 e düşecek yine bunun sebebi yine turkcell diye düşünüyorum vodafone eskiden kendi altyapısında 100 mbps ve üstü paket alanlara akksiz 10 mbps upload veriyordu ama turkcell üzerinden hizmet vermeye başlayınca durdu nedense muhtemelen kafa karışıklığına yok açmasın diyedir, seçim sizin öğrenciyseniz 12 aylık paketler de var
    Superonline size tam 24 diyor fakat bu sadece http için bu hızı garanti ediyorlar ftp gibi başka protokoller ile transfer yaptığınızda bu hızı alamayabilirsiniz ve yurt dışında da tam hızı alacağınızın garantisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 23 Mart 2018; 1:16:6 >

Hocam zaten bence Vodafone varken Turkcell'i kafadan eleyin. Vodafone'un eksiği yok fazlası var.

Ben olsam iki seçenek belirlerdim.

Eğer cayma bedelini Vodafone karşılıyorsa Vodafone'a geçilebilir.

Ya da 5 ay için maceraya giremem diyorsanız Türk Telekom'daki fatura düşürülmeye çalışılabilir zira 35Mbps 100GB AKN parasına 24Mbps kullanıyorsunuz. Tivibu konusunda da Twitter'dan @PaulDoany'ye DM yazın kızın biraz da sitemli sitemli yazın, fırça atsınlar o hata yapan personele boşu boşuna 10 lira ödemeyin kullanmadığınız hizmete ya HD yayını açsınlar ya da bedelsiz Tivibu'yu iptal etsinler. Fatura için de eğer oluyorsa tarife değişikliği yapılabilir.

Bu arada mahzuru yoksa sormak istiyorum tahahüt yenilemesi için görüşmeyi il müdürlüğünde mi yoksa telefonda mı yaptınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam Vodafone en mantıklısı, fiyatları çok çok iyi.

Hız konusunda da insanlara öyle bir pazarladılar ki hız mutlakmış gibi Turc&Caos Adası'na bile tarife hızınızla bağlanacakmışsınız gibi

Halbuki öyle bir durum söz konusu bile değil, her şey olabilir veri merkezinde bağlı olduğunuz sunucuda anlık bir yoğunluk olur tam hız alamazsınız. Tarifelerin manası sana en uygun şartlarda verebileceğim bu pakette maksimum hız bu.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bence de hocam biz sanki vodafone çalışanıymış gibi gözüküyoruz böyle söyleyince ama turkcell gibi bir firma yüksek hız verebilecekken müşterileri cezalandırmaya çalışan bir firma

Bence müşterilerin turkcell e tavrını koyması gerekiyor yoksa çok yaratıcı kısıtlamalar da görebiliriz

Ama kotalı paketlere geçen sayısı gerçekten az sanırım 400 gb opsiyonu getirmişler ama yine de önemi yok upload akksi gerçeği varken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 23 Mart 2018; 2:25:3 >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Valla hocam beni Türk Telekom çalışanı (gerçi çalışan olmak da şuç değil ya) ya da paralı adamı ilan etmediler ya şükrolsun Allah'a. Bizlerde (sözüm meclisten dışarı) bir şeyi birisi kötüledi mi topluluğa uymuş olmak için iyi yönlerini görmezden gelip tamamen kötülemek var. Halbuki mümkün mertebe adaletle bakmak gerekiyor kimde neresi eğri neresi doğru ona bakmak gerekiyor. Bu pozisyonda en mantıklısı Vodafone. Neticede ISS'lerin hiçbiri babamızın malı değil zaten günümüzde ticarette insaf, namus hak getire bu ISS'ler zerresi yok zaten. Ee kastımız neden olsun o zaman?

Aynen katılıyorum hocam Turkcell 1TB kota koysa dahi benim gönlüm rahat etmez onu kullanırken 30GB AKN bile olsa gönül rahatlığı var. (Evet vaktinde bir çok kez kotayı aşıp, acı faturaları tatmıştım)

Bir de herşeyi geçtim upload AKN'si nedir yav, ben bu kadar saçma şey görmedim. Yani 5Mbps upload kurumsala rakip olur diye düşünüyorlarsa dükkanı kapatıp gitsinler. Biri sebepsizce 2Mbps verir (Birgün nasip olursa Paul Doany'ye sormak isterim, acaba o da cevap verebilecek mi ) diğeri upload'a kota koyar. Gerçek olamayacak kadar gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 23 Mart 2018; 2:46:23 >

• Benimde kafamda son zamanlarda var, superonline dan başka bir iss'ye geçmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli forum üyesi dostlar, şu anda hayal kırıklığına uğradığımı belirtmek isterim.

Bana tanımlanan paket aslında var olan bir kampanyaya ait olup bana özel vs. değilmiş. Kampanyanın adı 3 Ay Ücretsiz 3’lü Fırsat Kampanyası. Ancak çok önemli husus var ki burada 3 ay ücretsiz kullanım verildiği gözükmekte fakat saha görevlisi bana bu konudan hiç bahsetmedi. Sadece ödenen taahhüt miktarı kadar hizmet alacaktım. Kısaca kandırıldım.

Ben de hemen saha görevlisine whatsapp üzerinden durumu şu şekilde bildirdim;

TTNETTEN SUPERONLİNE FİBERE GEÇİŞ MANTIKLI MI?

TTNETTEN SUPERONLİNE FİBERE GEÇİŞ MANTIKLI MI?

Bu arada hocam taahhüt miktar konuşmasını evime gelen saha görevlisiyle görüşerek sonuçlandırmıştım. Telefon vs. değil.

İyi demiş miyim dostlar ne diyorsunuz? Bu arada hala dönüş yok.

Kampanya link:
    www.superonline.net
    3 Ay Ücretsiz 3’lü Fırsat Kampanyası - TURKCELL SUPERONLINE
    https://www.superonline.net/kampanyalar/turkcell-tv-kampanyalari/3-ay-ucretsiz-3lu-firsat-kampanyasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirswager -- 23 Mart 2018; 18:21:30 >

Evet özel bir paket değil zaten turkcell de 24 mbps ten başka akk li paket yok ki ayrıca elemanın cevap vereceğini zannetmiyorum artık satışı yaptı 27 aylık taahhütünüz var ilk 3 ay ücretsiz fakat o 3 ay taahhüt e ekleniyor 27 ay oluyor o paketlerde ilk 14 gün içerisinde iptal edebiliyorsunuz diye biliyorum ama memnunsanız sıkıntı yok bence çok kötü 3 ay ücretsiz olanlar müşteriyi düşük hızda ne kadar tutarsak kardı düşüncesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 23 Mart 2018; 19:58:50 >
    Hocam büyük ihtimalle hayır diyeceklerdir zira Turkcell 24Mbps üstü AKN'li satmıyor. Zaten Vodafone varken ben Turkcell'dense Vodafone'a geçerdim. 100Mbps 100GB AKN 70TL çok iyi fiyat. Kıyas için yazayım, Türk Telekom'da aynı paket şuan yeni müşterilere sabit telefonla 79TL, yalın ile 90TL. Vodafone'daki fiyat çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 23 Mart 2018; 21:26:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

Evet özel bir paket değil zaten turkcell de 24 mbps ten başka akk li paket yok ki ayrıca elemanın cevap vereceğini zannetmiyorum artık satışı yaptı 27 aylık taahhütünüz var ilk 3 ay ücretsiz fakat o 3 ay taahhüt e ekleniyor 27 ay oluyor o paketlerde ilk 14 gün içerisinde iptal edebiliyorsunuz diye biliyorum ama memnunsanız sıkıntı yok bence çok kötü 3 ay ücretsiz olanlar müşteriyi düşük hızda ne kadar tutarsak kardı düşüncesi

Hocam arkadaş eve geldi paket için bilgi verdi konuştuk ama kurulum vs. sözleşme hiçbir şey imzalamadım anlaşma falan yok ortada yani bağlanmadı daha net, randevu pazartesi idi.

Sonuçta 24 ay yine ödeyeceğim ama 3 ay ücretsiz kullanım benim için daha iyi olurdu sizce olmaz mıydı hocam? doğru 27 ay oluyor ancak dediğim gibi ödeyeceğim yine 24 ay idi 3 ay ücretsizi saymazdım (: tabi ki müşteriyi 27 ay tutma planı bu doğru katılıyorum sonuna kadar.

Bu arada bir kız arkadaşım kullanıyor superonline ve tv+'ı geçen sordum konuyu açtığım gün 100MBPS / 150 GB AKN demişti ben de o yüzden arkadaşa öyle söyledim. Kullanan arkadaşa hangi paket olduğunu sorduğumda bilmiyorum adını ama bizim paketli kanal manal uydu vs. (: var demişti belki 5i1 yerde kampanyası veya önceki kampanyalardan falandır. Ama o kampanyanın şu anki fiyatları çok yüksek bana gelmez :)))
    www.superonline.net
    5i 1 Yerde Kampanyası - TURKCELL SUPERONLINE
    https://www.superonline.net/kampanyalar/turkcell-tv-kampanyalari/5i-1-yerde-kampanyasi
    www.superonline.net
    5i 1 Yerde Devam Kampanyası - TURKCELL SUPERONLINE
    https://www.superonline.net/kampanyalar/turkcell-tv-kampanyalari/5i-1-yerde-devam-kampanyasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirswager -- 24 Mart 2018; 0:3:38 >

100 mbps 150 gb ın akklısını almak için uğraşın bence turkcell den alabilen üyeler vardı forumda bayilerden veya satış temsilcilerinden yoksa vodafone a geçerim diye tehdit edersiniz

3 ay ücretsiz olması güzel ama bence taahhüt süresinin uzatılması kötü olmuş 24 ay içinden olsa daha güzel olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

100 mbps 150 gb ın akklısını almak için uğraşın bence turkcell den alabilen üyeler vardı forumda bayilerden veya satış temsilcilerinden yoksa vodafone a geçerim diye tehdit edersiniz

3 ay ücretsiz olması güzel ama bence taahhüt süresinin uzatılması kötü olmuş 24 ay içinden olsa daha güzel olurdu

Doğru hocam dediğiniz gibi müşteri tutma odaklı bir olay 27 olması keşkeee ama nerde bizimkiler müşteriyi daha nasıl söğüşlerim derdinde.

Tamam hocam aynen öyle dediğim gibi değiştirdiğime değsin yani umarım alırım hocam olmasa da zaten bir şey fark etmez vodafone var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Hocam büyük ihtimalle hayır diyeceklerdir zira Turkcell 24Mbps üstü AKN'li satmıyor. Zaten Vodafone varken ben Turkcell'dense Vodafone'a geçerdim. 100Mbps 100GB AKN 70TL çok iyi fiyat. Kıyas için yazayım, Türk Telekom'da aynı paket şuan yeni müşterilere sabit telefonla 79TL, yalın ile 90TL. Vodafone'daki fiyat çok iyi.

Haklısın hocam bakalım eğer olursa 50GB daha fazla akn ve tv+ aile paketini 10 lira daha uyguna getirmiş oluruz şayet olursa (:
  • Turkcell bunun reklamını -haklı- olarak çok yapıyor, bizde fiber var -e kadar yok, tam hızı veririz tam 24 mbit vs... Ancak acaba her şey hız mı?

Örneğin İzmir'de Superonline fiber kullanan(FTTH) akrabam var. Her gün öğlen saatlerinde internet hızı yerlerde...Sabah ve akşam sorun yok hep aynı saatlerde internet felaket. Müşteri hizmetleri arandığında, bölgesel sorun var deyip geçiyorlardı. Ki İzmir'de merkezi bir yer burası...

Son durumu bilmiyorum düzelttiler mi ama vaad edilen hızı vermesi ile, kaliteli internet kullanmak bambaşka şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraNb -- 25 Mart 2018; 23:50:45 >
  • Arkadaşlar TT den SOL na geçersem, TT nin verdiği modemimi kullanıyor SOL, yoksa kendi modeminimi getiriyor vdsl için yardımcı olurmusunuz.
  • notropil kullanıcısına yanıt
    Valla Turkcell VDSL işini bıraktı gibi bir şey en son baktığımda fiyatlar fenaydı Netspeed daha mantıklı olır diye düşünüyorum tabi işinize de karışmış olmayayım.

Modem olarak muhtemelen kendileri de verir ama Türk Telekom'un modeöini kullanmaya devam edebilirsiniz.

• Arkadaşlar kablonet 25mbit akıllı sınırsız kullanıcısıyım. Binaya Superonline fiber bağlanıyor. Geçsem mantıklı olurmu? Taahhütde var 450 tl dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut94

Arkadaşlar kablonet 25mbit akıllı sınırsız kullanıcısıyım. Binaya Superonline fiber bağlanıyor. Geçsem mantıklı olurmu? Taahhütde var 450 tl dediler

Hocam SO sana Kablo'ya göre güzel bir fiyat ve paket içeriği sunuyorsa yani kısaca geçmene ve 450 TL'yi bir anda ödemene değecek bir teklif ise geç derim. Aksi takdirde memnunsan şu anki iss'den ve aldığın bağlantılardan, hızdan geçmeyebilirsin, ben bana verilen pakette ekstra bir artı olmadığı için geçmedim.

Ha binada 2 daireye bağladılar ancak zaten net kullanmayan daireler idi. bana 1 ay önce gelseler yapardım taahhüt yeni yeniledim TT ile ve Tivibu başlattım ayrıca SO kapımı tıklatmadan bir kaç gün önce de Dsmart'ı yeniledim. Şans.

Kısaca adamların ağzı iyi laf yapıyor ve bu yüzden saha görevlileri veya temsilciler. Kampanyaları iyi bilin ona göre kendinizi yedirmemiş olursunuz.

Vodafone da tercih sebebi unutmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirswager -- 27 Mart 2018; 13:56:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Valla Turkcell VDSL işini bıraktı gibi bir şey en son baktığımda fiyatlar fenaydı Netspeed daha mantıklı olır diye düşünüyorum tabi işinize de karışmış olmayayım.

Modem olarak muhtemelen kendileri de verir ama Türk Telekom'un modeöini kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hocama katılıyorum, şu anda odak noktaları fiber diye biliyorum öncülük etmeye çalışıyorlar TT ile yarışıyorlar müşteri kapmak için ama kampanya olarak ekstraları yok.

Gelen arkadaş fiberde veya vdsl-adslde eşit değiliz öndeler demişti, o yüzden daha SO'nun gelmesini bekleyen bir sürü müşteri var diyordu. Sanırsam fiber için dedi ancak tam hatırlamıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.