Şimdi Ara

ttnetten uydunete geçmeyi düşünüyorum fakat bazı sorularım var yardım ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: drdogan79

Aslında aynı şeyi söylüyoruz, 12 ayın üzerinde yapılan taahhütlerde siz mesela 13.ayda vazgeçerseniz daha önce yararlanılan 12 ayın indirim bedeli geri alınamaz. Müşteri asgari şart olan 12 ayı zaten yerine getirmiş oluyor. Ama 11.ayda vazgeçerseniz, aylık 10 tl indirim almışsanız: 11×10=110 tl bedel ödeyip ayrılırsınız. Bizim cayma bedeli diye tanımladığımız şeyden kastımız buydu.

13. ayda vazgeçseniz de geri kalan 11 ayın indirim bedelini istiyorlar. Ben de 2 yıllık taahhütümü son 4 ay kala iptal ettirmek için araştırmıştım. Ne yazık ki ceza ödemeden kurtulamıyorsunuz. Tüketici heyetiyle halledebileni de görmedim.
  • Bilgi eksikliği var sanırım, yaralandığınız indirimin bedeli talep edilir,henüz faydalanmadığınız indirimin talep edilmesi ve 12 ayı aşan taahhüt süresi tüketici aleyhine haksız dayatma içerdiği için tüketici hakem heyetleri lehte karar veriyor zaten. Emin olmak için gidip sorulabilir.Siz iptal ettiğiniz de kaç ayın cezasını ödediniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdogan79 -- 15 Temmuz 2016; 0:02:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drdogan79 kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla ceza hesaplamasında iki yöntem kullanılıyor.

1. Taahhütlerini sonlandırdıkları ay itibariyle o ana kadar almış oldukları indirimlerin toplam bedeli
    2. Kalan ayların toplam bedeli

Bu ikisinden hangisi kullanıcı açısından daha avantajlı ise ceza o kadar kesiliyor. Benim için 4 ay kaldığından 240 lira gibi paraydı. Şu an tam hatırlamıyorum ama cezayı duyunca iptal ettirmekten vazgeçtim.

Eğer kullanıcı lehine verilen kararları buradan paylaşabilirseniz memnun olurum çünkü genelde olumlu sonuç çıkmadığını okumuştum.
  • Örnek karar metni bulabilirsem mutlaka paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.