Şimdi Ara

tualatin celeron ve p3 farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    133 mhz tualatin board üzerine 100 mhz lik celeron 1200 mü yoksa 133 mhz lik p3 800 mü daha performanslı çalışır?

aslında öğrenmek istediğim şey daha çok "bus" hızı üzerine olacak.
    böyle bir sistemde ramler ve anakart 133 lük olduğundan uyumlu çalışacak, 133 lük p3 işlemci kullandığımızda da sorun yok. ama işlemci 100 mhz lik olduğunda bu hem anakartın hem de ram lerin performansını düşürmez mi?

soruma ve çok iyi bilmediğim bus hızı üzerine detaylı bilgi verirseniz sevinirim, teşekkürler

• Bios'tan ram/fsb oranını 1/1 yaparsan senkrozasyon işini halletmiş olursun.Ama sandığın gibi bir durum söz konusu değil.Gerçi benim işlemci değişik ama 266 fsb'li işlemcide,ram'i 333 mhz'de kullanırken ufak bi perf. artışı elde edebiliyorum.

Yazdığın 2 işlemciden cel 1200 stok hızda daha fazla perf. verir.Ayrıca tualatin olması vesilesiyle yüzde olarak p3 800'e nazaran daha fazla overclock olacaktır.

Umarım yeterli bir yanıt alabilmişsindir.
  • kesker naber...
  • Bana sorarsan P3 800 ram açışından daha performanslı olur bide ramlerin cas & ras ayarlarını 2-2-2 yaparsan gayet iyi bi performans elde edersin..
    Hem 133MHz hemde 2-2-2..
    P3 800'ü en az minimum %25 1000MHz'e kadar sorunsuz overclock edebilirsin.. Maximum overclock sistemine ve ram'ine göre değişir..(ben %45 yaptım 800@1140)..
  • celeron 1200, 133 mhz lik p3 800 den daha performanslı çalışır. Ama eğer Tualatin 1000 alırsan bu işlemcinin 133 fsb de çalışması çok kolay (overclock ile) Böylece 133 fsb de çalışan 1330 hızında bir celeron (aslında PIII de diyebiliriz) elde etmiş olursun.
  • tabii ki celeron.
  • Tualatin Celeron'lar p3'den çok daha iyidir. Ayrıca 100 mhz'lik celeron'a 133 mhz taktığında Ram hızlarını falan arttırdığın zaman. Ram'den hız kaybın %10 olur. Ancak diğer taraftan alacağın hız +%50 olduğundan. Toplamda %40 fazla performans elde etmiş olursun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. aldığım yanıtlar yeterince tatmin edici.
    peki şöyle bir karşılaştırma yaparsak;

p4 400 mhz anakart (chess-esc..vs ucuz yollu bi anakart)...55-60$+KDV
    celeron 1700 128 cache 400 mhz işlemci (mavidonanımda).....63$+KDV
    toplam :140-150$ (KDV dahil)

gigabyte 694t socket370 133 mhz anakart (mavidonanımda).....51$+KDV
    celeron 1200 256 cache 100mhz işlemci (mavidonanımda).......48$+KDV
    toplam :115-120$ (KDV dahil)
    elimde 3*128 MB 133 mhz lik RAM mevcut
    bu durumda p4 e geçersem + ddr ram+300 watt kasa ihtiyacı olacak.
    p4 e geçmeli miyim? yapacağım masrafa değer mi? yoksa tualitin işimi görür mü? bir de tualitin celeron ların 256 cache olması olayı var tabi.. öneriniz???
  • Celeron'a geçeceğine AMD'ye geç..
    AMD 1.7 0.13 micron bir işlemci al
    Yanına da EPOX Duall DDR bir de anakart.
    2x128 ya da para yeterse 2x256 DDR PC2700 ram süper olur.
    1.7'yi %25 oc yapsan extra hiç bir fan'a falan ihtiyaç duymadan çalışır.

Yazdığım sistemi alırsan yukarıda söz etmiş olduğun CElerondan 3 kat P4'den ise 2 kat daha fazla performans alırsın.

Bence dediğim gibi yapman mantıklı ama başka arkadaşlarıda bir bekle istersen.
  • Kesinlikle Tualatin CELERON!
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by lord_of_the_world84</i>
    <br />Celeron'a geçeceğine AMD'ye geç..
    AMD 1.7 0.13 micron bir işlemci al
    Yanına da EPOX Duall DDR bir de anakart.
    2x128 ya da para yeterse 2x256 DDR PC2700 ram süper olur.
    1.7'yi %25 oc yapsan extra hiç bir fan'a falan ihtiyaç duymadan çalışır.

Yazdığım sistemi alırsan yukarıda söz etmiş olduğun CElerondan 3 kat P4'den ise 2 kat daha fazla performans alırsın.

Bence dediğim gibi yapman mantıklı ama başka arkadaşlarıda bir bekle istersen.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

arkadaşım önerin için teşekkürler ama söylediğini yapmam demek yeni bir sistem kurmamı gerektirecek neredeyse. kasa, ddr ram, anakart, işlemci...yaklaşık 320-340$ gerektiriyor. ben ise şu anda mümkün olan en düşük bütçeyle maksimum verim almaya çalışıyorum. söylediğin şekilde bir sistemin daha da iyisini yaza ya da sene sonunda yapmayı planlıyorum. yine de saol kardeşim...

• bencede AMD intelden daha üstün
  • O zaman Celeron al p4'e para harcamaya değmez.
  • KniTTeR arkadaşım ben de sana p3 ü öneririm celeron tuatin lerin ların mimarisi okadar da iyi degil
    sen bence 256kb lik p3800 al hem overclock yaparak daha yüksek performans alırsın
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by X-s-@-r-i-o</i>
    <br />KniTTeR arkadaşım ben de sana p3 ü öneririm celeron tuatin lerin ların mimarisi okadar da iyi degil
    sen bence 256kb lik p3800 al hem overclock yaparak daha yüksek performans alırsın
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Tualatinlerin mimarisi iyi değil mi [:o)] Ne konuştuğunu bilmeyen birisi daha ! PIII lerin mimarisi ile Tualatinlein mimarisi arasındaki farkı biliyor musun? Bilmiyorsun besbelli!
  • P3'lerinde tualatin modelleri var gerçi 800MHz'ler tualatin değil ama tualatin olanları celeronlardan çok iyi..
  • Fiyatada yansıyor tualatin P3ler :))
  • Evet P3 1.4GHz'ler 400$ civarı bi rakkam..
    Oda bulabilirsen..
  • Ohhhhouuuu bunu bilmiyodum. Karaborsa hee
    Ben P3 1200ü biliyodumda 140 dolarmı neydi
  • P3 1.4GHz P3'ün son ürünüdür ve 512KB cache'i var zaten serverler için özel üretildi bu yüzden çok pahalı..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.