Şimdi Ara

TÜİK başkanının kardeşi 'sazan sarmalına' düşmüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şube ekiplerince yakalanarak gözaltına alındıktan sonra sevkedildiği adli makamlarca yurt dışı yasağı konularak salıverilen Cihan Çetinkaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Alparslan Türkeş Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Meslek hayatım boyunca akademik etik ilkelere bağlı kalarak ülkemizin eğitimine ve bilimsel gelişimine katkı sunmayı bir görev bildim. Ancak ne yazık ki, son dönemde organize dolandırıcılığın ve bir kumpasın hedefi haline getirildiğim bir süreci yaşamaktayım. 11.03.2024 tarihinde bir araç satın almak isterken “sazan sarmalı” denilen organize bir dolandırıcılık tuzağına düştüm ve 1.5 milyon TL zarara uğradım. Yaklaşık 7-8 ay sonra bu organize çetenin bazı failleri yakalandı ve çete Avukatları beni arayarak mağdur olduğum miktarın anaparasını banka hesabından gönderdi. Olay kapandı diye düşünürken yaklaşık 1 ay sonra şu an Adana 12. Ağır Ceza’da tutuklu yargılanan (2024/429 nolu dosyada) bir failin abisi arayıp uzlaşmak için ilave para teklif etti ve şikayetinizden vazgeçerseniz kardeşim daha az ceza alacak dedi. Ben de hukukçu arkadaşlarımla danışarak siber suçlarda görevli bir arkadaşımla beraber yine banka üzerinden parayı almak için maaş müşterisi olduğum bankanın önüne gittiğimde olayın bir tuzak ve kumpas olduğu gerçeğiyle karşılaştım.

'BU İDDİALAR İFTİRA'

Hakkımdaki dolandırıcılık iddiaları kesinlikle gerçek dışıdır ve beni karalamaya yönelik bir iftiranın ürünüdür. Bu olay, kişisel ve mesleki itibarımı zedelemek için kurgulanmış bir komployu içermektedir. Konuyla ilgili olarak yetkili mercilere başvurulmuş ve hukuki sürecin başlatılması sağlanmıştır. Adaletin en kısa sürede yerini bulacağına olan inancım tamdır.”

https://www.sozcu.com.tr/tuik-baskaninin-kardesi-sazan-sarmalina-dusmus-p114380

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 10 Aralık 2024; 14:5:17 >

• Açıkladıkları komik enflasyon rakamları nedeniyle ilerde bunu da alırlarsa hiç şaşırmam...

• toplumun kısa özeti, vitrini bir güzel süsle, ismin önüme bir sürü ünvan, sonra bilmem ne uzmanı sonuç dolandırıcılık.

•  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 10 Aralık 2024; 13:28:36 >
  • İktidar kendi adamları da olsa müdahale etmiyor yargıyı çalıştırıyor
  • Genetik bir durum olabilir mi?

• Neden hiç şaşırmadık ???

• Günümüz teknolojisiyle Marsa gitmeye hazırlık yapılan bir dönemde ; ucuz ayak oyunlarıyla, güveni suistimal eden, toplumsal ticari ilişkileri dinamitleyen, sazan sarmalı denen bu tür alçaklıklardan kurtulmak veya yaşanmamasını sağlamak çok basit.

Bir kere karşılıklı meta alışverişi devletin sisteminde görülmeli kardeşim. Araba satışı olsun, ev satışı olsun insanlar ne notere ne de tapu dairesine 50 tomar PARAYLA GİTMEMELİ.

Peki nasıl? Aslında çooooook basit. Devletin tapu dairesinin veya noterlerin; bankaların para transfer ağına bağlı e devletle ilişkili online bilişim sistemi olmalı.

Herkesin parası kendi kişisel banka hesabında olacak. Önceden (Buraya dikkat edin bu bölüm satıcıyla alakalı)2 aşamalı güvenlik yöntemi olmalı (İstersen tek aşamalı güvenlik olsun ama benim tercihim iki aşamalı güvenlik yöntemi)

E devlette şahsın üzerine kayıtlı araba ev veya arsayla ilgili her metanın ayrı ayrı satışını vermek için şifre al yada kod al diye bir tıklama bölümü olmalı . Bu bölümde üzerine kayıtlı evini mi satacak, arabasını mı satacak arsasını mı satacak hangi malını satmak istiyorsa; notere veya tapu dairesine gitmeden önce e devlette kayıtlı mallarından hangisini satacaksa; o metanın yani malın üzerine şifre al bölümüne tıkladığı zaman, cep telefonuna; bahse konu olan metanın satışı için şifre yada kod numarası E devlet tarafından gönderilmeli.

Bu 1. aşama, bu cepte dursun bakalım .

Önceden Ev yada araba almak için alıcıyla, satıcı FİYATTA anlaştıktan sonra iki taraf fotoğraflı biyometrik kimlikleriyle ve satıcının yanında da arabanın ruhsatı veya satacağı evin tapusuyla beraber notere veya tapu dairesine gidilir.

Tapuda ya da noterde memur arkadaş, ilk önce SATICININ biyometrik kimlik okuyucuda kimliğini okutacak. Satıcıdan önceden bahse konu olan metanın satışı için alınan yani cep telefonuna gelen şifreyi söylemesini isteyecek.

Memur arkadaş söylenen şifreyi sisteme girdiğin de , SATIŞA KONU OLAN METANIN yani arabaysa arabanın , evse evin, arsa tarlaysa, arsanın tarlanın ruhsat bilgileri veya tapu bilgileri DEVLETİN SİSTEMİNDE, BİLGİSAYARINDA GÖRÜNECEK.

Daha sonra memur arkadaş satıcının elindeki matbu tapunun veya ruhsatın e devletteki bilgilerle uyuşup uyuşmadığına bakacak(Bu tapuya veya ruhsata bakma işi tapu, ruhsat biyometrik okuyucuyla okutulursa işler daha pratik ve hızlı olur) herhangi bir yanlışlık hile hurda yoksa yani bütün bilgiler uyuşuyorsa 2. güvenlik aşamasına geçilecek.

2.Güvenlik aşamasında memur arkadaş, SATICIYA: Satışın gerçekleşmesi için bahse konu olan metayı ne kadar paraya satmak istiyorsun diye soracak.

Satıcıda şu kadar paraya satmak istiyorum dediğinde istenen miktarı, memur arkadaş sisteme girecek . Sisteme, satışa konu olan metanın fiyatını girdikten sonra memur bey sistemden, SATICININ e devlete kayıtlı cep telefonuna bahse konu olan metanın satışı için şifre gönderecek .

Satıcı Cep telefonuna gelen şifreyi ve satmak istediği malının satış rakamını gördükten sonra, cep telefonuna gelen şifreyi tapu memuruna söyleyecek. Memur arkadaş söylenen şifreyi sisteme girdikten sonra satışı istenen meta, kod numarasıyla satışa hazır hale gelecek.

Satıcı tarafındaki işlemler tamamlandı ama daha yapılacak alıcı tarafında işlemler var .

Gelelim bahse konu olan metayı almak isteyen, alıcı tarafına .

Bu sefer memur bey alıcıya; ilk önce cep telefonundan E devlet uygulamasını açmasını söyleyecek . Daha sonra alıcıdan bahse konu olan metayı almak istiyorsa, banka hesabından istenen rakamı yani parayı; devletin ortak havuz hesabı olan iban numarasına havale yada EFT etmesini ve havale yada EFT işlemi sırasında AÇIKLAMA BÖLÜMÜNE satış için hazır hale gelen KOD NUMARASINI YAZIP DA parayı göndermesini isteyecek. (Zaten alıcı; satışa hazır hale gelen kod numarasını devletin ortak havuz hesabı olan iban numarasıyla bağlantılı açıklama bölümüne girmediyse , giremediyse yada yanlış girdiyse satış gerçekleşmeyecek ve böylece herhangi bir yanlışlığın ve zararın önüne geçilecek).

Alıcı banka hesabından istenen rakamı havale edince sistemde satışa hazır olan metanın karşısındaki istenen rakam yeşile dönecek , hatta yeşilli yeşilli yanıp sönecek ,çakarlı lamba gibi yani) .

Memur bey alıcının cep telefonundaki e devlet uygulamasından, üzerine yeni aldığı arabanın , evin yada arsanın bilgilerinin gelip gelmediğini sorduğunda, alıcı da: '' Evet yeni aldığım metanın bilgileri geldi. Üzerime de kayıt edildiğine dair hem mesaj geldi hem de e devlette gözüküyor.'' dediğinde böylece satış bitmiş olacak.

Memur bey gelen parayı satıcının banka hesabına aktardıktan sonra gerisi kağıt işlerine yani evrak işlerine kalacak. Bu iş böyle bu kadar basit. Gayet güvenli, hiçbir su istimale, çakallığa, çukalığa fırsat vermeyecek bir iş. Hiç kimse tomarla parayla ne tapu dairesine ne de notere gitmemeli kardeşim.

HEM DEVLET PİYASADA DOLAŞAN PARAYI DA KAYIT ALTINA ALMIŞ OLUR.

Daha az göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horror meteor -- 11 Aralık 2024; 0:57:21 >

• horror meteor H kullanıcısına yanıt

Zaten hali hazırda olan sistemi üşenmeden yazmışsın pes.

• mansur başkanın eline su dökemezler. 

• Tiük başkanının kardeşiyse şu an inandım  

• freeleaks kullanıcısına yanıt

Pardon beyefendi benim yazdığım şekilde mi araçların veya taşınmazların satışı online yapılıyor? Okuma ve anlama özürlüsü olmak da başka bir şey.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.