Şimdi Ara

TÜİK, Türkiye’nin güncel nüfusunu açıkladı: 85,37 milyon (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ne kadar dar bakışlı bir insansın son 20 yılda çin kadar refahını artıran bir ülkemi var.Sen çini 50 sene önceki çin sanıyorsun herhalde Allah aşkına biraz okuyup araştırın cahil kalmayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jiletosman kullanıcısına yanıt
    2020 doğum oranı 1,115 milyon 2021 1,079 milyon küsaratları yazmadım.He hani nüfus artışı doğum oranı azalmış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 100 milyon

• Klür134 K kullanıcısına yanıt
    Çin refahı ne zaman sağladı?

• Yobazlar çocuk yapmaya devam edicek. Kafası basanlarsa yapmıcak. sonucu tahmin edersiniz.
    Dötümüze su kaçarsa oruç bozulur mu?

• doruhüso D kullanıcısına yanıt

Bundan daha yanlış bakış açısı olamazdı herhalde

-Kaçakcıları memlekete dolduran siyasi irade sorumludur, işine yarayanları tutar geri kalanları memleketine postalarsın , ihtiyacın mı var tarladaki ürün gibi çalışma çağında insan fışkırıyor ,çoban mı bulamadın getirirsin bin tane görür işini.Tutup 15 milyon çakmazsan denegelemek için tavşan gibi üremek zorunda kalmazsın. Zaten memlekette Türklük şuuruna sahip 10 milyon insan yoktur. Çoktan Arap asimilesi olmuş bu toplum.

-Benim yazdıklarıma hiç denk gelmemişsin sanırım. EYT denen garabet çakıldığında emeklilik öldü zaten. 30 milyon çalışan 15 milyon emekli, çalışma çağındaki 15 milyon insanın ne yaptığı da belli değil bu zaten sürdürülebilir değilken olayı daha fazla üremeye bağlamak akıl karı hele hiç değil.

-Bir dönüm bostan yan gel yat osman olayını bana değil ne çalışma nede okul hayatında olan 15 milyona soracaksın. Türkiye optimum nufus rakamına ulaşmıştır , oldukça sevindirici gelişmedir. Birilerinin ucuz iş gücü olmak,kıt kaynaklara ulaşmak için debelenmek yerine öz kaynaklarımız nufusumuzu beslmeye yetecektir.

Şükür ki bugünleri de gördük. Ülke 65 milyonken çok daha refah haldeydi en azından gıdaya ulaşım bu kadar maliyetli değildi. Zamanında okullarda her dönem sonu ihraç fazlası olan ve bedavaya kilolarca dağıtılan kuru kayısı,kuru incir, fındık ve fıstık içlerinden şimdi 1 kilo alsan asgari ücretin 3/1'ini bırakıp gelirsin .

Doğal kaynakların yoksa ve gelişmek istiyorsan nufusun az olacak . Demişki son yıllarda nufus attı gelişme oldu mu? son 2 yılda çakıldı ama ondan önce her sene 1 milyon küsür arttı. Ekonomiyi yerin dibine geçiren hükümete her seçimde oy veren halk cevap versin ben değil

Üremenin herşeyi çözececeğini sanan zihniyeti AKP empoze etti. Millette takıldı kuyruğuna. Üstün zekalının birisi Çin refahı demiş o IQ'su atmosferi delen şahısa cevap vermeye gerek yok. Fazla nufus fazla sorun demektir.

Sabaha kadar tartışırım bunu ama fikirler değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 6 Şubat 2024; 17:57:59 >

• Nüfus artış hızı durmuş .

İstanbuldan kaçış hızlanmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt

Senin açından seninki mantıklı, benim açımdan benimki mantıklı ama valla hiç katılamıyorum bu düşüncelerine

Düzeltemeyeceğimiz gerçeklere göre geleceğimizi belirleyemeyiz; siyasetin çöp hali, siyasetin göçmen aşkı, siyasetin Avrupa'nın hamallığını yapması, siyasetin ekonominin e'sinden anlamaması... (muhalefeti ayırmıyorum, onlar da aynı beceriksiz...)

Keşke halk olarak çocuk sayımızı 2-3 tutabilsek ve herkes aile kurabilse

Sonumuz hiç iyi değil ve nüfus azalması bu işi daha beter yapacak. New York ve Londra gibi çöp bir toplum yapısına gidiyoruz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu lağım çukurunda üreyen insan aklını peynir ekmekle yemiştir.

Kara cehalet her yeri kuşatmış çakallık torpilsiz tuvalete bile girilemeyen bir cehenneme döndü burası. Torpillilerin zevkleri sefaları devam etsin diye varoşlarda sefaletin dibi yaşatılıyor insanlara. Gelir adaletsizliğinin bu kadar zirve noktada olduğu bir diğer ülke Brezilya. Orada da Favelaların gökdelenlerin olduğu kapitalist şehir merkezleriyle bağlantısı demir duvarlarla kesilmiş halde. Bizim durum da aşağı yukarı bu. Sadece adı konulmadı.

Biraz zekası ahlakı merhameti olan insan bu leşliğin içinde çocuk yapıp o çocuğa cehennemi yaşatmaz zaten.

Artık Araplarla Afganlarla mutluluklar diliyoruz sizlere.

• Böyle bir ülkede niye çocuk yapayım ki? Böyle yaşar giderim ileride elde ne mal varsa satarız benden sonrası dert değil. 25 sene ye falan ülkede türkler azınlık olur. O da beni bağlamaz çocuğu olan düşünsün. Böyle mülteci çöplüğü ülkeye neden 1-2 tane çocuk getirip süründüreyim ki.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.