Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti hakkında soru sormak istiyorum müsadenizle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Müsade gelmedi ama ben sorayım yine. Başlıyorum

Arkadaşlar kafama takılan bir kaç şey var. 1 ay önce telefonumu servise verdim. Teslim aldıklarına dair belge var elimde. Kredi kartı slipleri de mevcut. Fatura'yı kaybetmiştim ama bu slipler de kabul ediliyormuş. Yani 30 iş günü sonunda mahkemede kullanabileceğim belgeler mevcut. Telefonumu 1.100 liraya almıştım. Garantisi devam ediyor.
    Kafamı karıştıran bir nokta var. Tuder.net'te şu yazıyı gördüm:
    İlçe Hakem Heyeti (2.446.03 TL altındaki şikayetler için)
    Buna göre ben kaymakamlıklardaki ilçe hakem heyetlerinden birine başvuracağım. Yine aynı sayfada aşağıda bir yazı var:

NOT: İlçe hakem heyetlerinde bağlayıcı karar 936.97 TL'dir
    Bu yazı ne anlama geliyor. Para iadesi talep edersem ancak bu kadarını mı alabilirim?

Eğer servis tüketici hatası derse de para iadesi talep etme hakkım var mı?
    Araya bayram ve 30 Ağustos girmişti. Bunları da iş gününden düşmem gerekli mi?
    Fazla ayrıntı vermek istemiyorum, izleniyoruz

• Telefonu alırken 936TL'den az bi para ödediysen tüketici hakem heyetinin kararı bağlayıcı olur (zorla ödetirler yani parayı)
    Servis çirkeflik yapıp tüketici hatası derse, bunu da hakem heyeti anlarsa(yüksek ihtimal) paranı geri alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Telefonu alırken 936TL'den az bi para ödediysen tüketici hakem heyetinin kararı bağlayıcı olur (zorla ödetirler yani parayı)
    Servis çirkeflik yapıp tüketici hatası derse, bunu da hakem heyeti anlarsa(yüksek ihtimal) paranı geri alırsın

Yani ben bu heyete başvurduğumda benim paramı ödetemeyecekler. Sadece tüketici mahkemesinde delil olarak kullanabileceğim bu kararı. Anladığım kadarıyla böyle.
    Tamam teşekkür ederim bilgi için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.