Şimdi Ara

Tüketici hakem heyeti (hukukçular yardım edebilir mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 hafta önce bir google'da başlarda çıkan bir siteden alışveriş yaptım.Alışveriş yapmadan evvel ilk kez gördüğüm bir site olduğu için resmiyetini araştırdım. Yaklaşık 21 aylık bir limited şirketine ait çıkınca güvenip eft yaptım. Ancak daha sonra bir sürü şikayet olduğunu gördüm. Fakat eft yi geri alamadım. Bu firmanın açtığı birden çok e-ticaret sitesi vardı ve insanların siparişlerini göndermiyor, paralarını iade etmiyorlardı. Şikayetvar sitesinde de kendi adamlarına önce şikayet postu açtırıp sonra teşekkür ettirerek sanki sorun çözülmüş gibi yapıyorlardı. Taahhüt ettikleri 5 gün süreyi bekledim. Bu esnada Firma müdürünün önemli bilgilerini de buldum. Bu esnada site görüntülerini wattsap görüşmelerini herşeyi kayıt altına aldım.Düşündüğüm gibi ürünümü göndermediler ve ben de siparişi iptal ettim. Ama firmadan kimseye ulaşamıyorum. Tüketici hakem heyetine bildirdim. Bankam aracılığıyla eft geri ödeme sorgusu da gönderdim. Karar da lehime çıkacak. Ama korktuğum şey şu ; eğer heyet kararı ve tebliğine rağmen paramı iade etmezlerse ve icraya başvurursam, şirketin boş çıkma ihtimali var mı ? Yani icra edecek bir şey bulunmama ihtimali var mı ? Müdür olarak atanan adam zaten bu işin içinde muhtemelen.Savcılığa hem firma hem de şahıs hakkında suç duyurusunda bulunsam mı kararı beklemeden ? Cimere de organize dolandırıcı olabilecekleri hakkında yazdım. Firmanın bilgilerini verdim. Çünkü hala siteler üzerinden bu işe devam ediyorlar. Yardımcı olur musunuz? Artık resmiyet üzerinden dolandırıldığımıza göre bu ülkede artık tüm sistemler çöktü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof86 -- 6 Eylül 2019; 19:25:18 >

• İcradan EFT yaptığınız banka hesabına haciz koyarak alacağınizi tahsil edebilirsiniz. Biraz uğraşırsiniz ama alırsınız diye düşünüyorum.
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Banka hesapları boşsa ve üzerlerine bişey yoksa ne olur? Avukat vekalet haciz başlatma ücretleri üstümüze mi kalır ? Firmanın mali durumunu mallarını nasıl sorgularız?
  • Bunu ancak icra takibi ile sorgularsiniz. Alacağınizi tahsil edinceye kadar takip devam eder. Başta yaptığınız harcamaları sonunda alırsınız eğer şirket gerçekten bosaltilmissa bu durumda üzerinizde kalır. Takip baslatmak bankalara yazı yazmak ve tebligat ücretleri yaklaşık 200 lira tutar.
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Sayın lawyer merhaba

Ben tüketici hakem heyetine bildirmiştim fakat bugün aldığım habere göre şirket yetkilisi ve aynı zamanda sahibi olan şahıs trafik kazası sonucu vefat etmiş.Kimseye ulaşılamama sebebi buymuş. Babasının telefon numarasını buldum ve aradan bikaç hafta geçtikten sonra arayıp durumu izah etmeyi düşünüyorum. Babasından bu şekilde alacağımı alamazsam hakem kararından sonra ne yapmam gerekir? Teşekkür ediyorum zamanınızı ayırdığınız için.
  • filozof86 kullanıcısına yanıt
    Şirket ismini ve hangi ilde olduğunu özelden gönderin müsait bir zamanda bakayim başka yetkilisi var mı yok mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.