Şimdi Ara

tüketici hakem heyeti kararı icraya nasıl verilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 30.04.2015 tarihinde tüketici hakem heyetinden ürün değişimi diye karar çıkmıştı çıktığı gün aldığım beyiye kararı ve cihazı götürdüm 2 hafta içerisinde gelir biz vermeyeceğiz Kvk verecek diye onlarda Ankara Kvk teknik servise gönderdiler 1 ay oldu ama hala ne telefon geldi ne parası teknik servise mail atıyorum cevap da vermiyorlar en son karar üretici ile paylaşıldı sonuç beklenmektedir diye cevap vermişlerdi şimdi oda yok aldığım bayiye icraya vereceğim dedim ver diyor icra dairesine gittiğimde 1 adet dosya karar aslı 9 tl posta pulu ve takib talebi istedi ama Ben bu tekip talebinin ne olduğunu anlayamadım avukatlarda para istiyor bu takip talebi hangisi bir s ürü takip talebi çıkıyor İnternette bu konuda yardım edebilirmisi niz lütfen Telefonun parasal değeri 2256 Tl
     tüketici hakem   heyeti kararı icraya nasıl verilir

• Avukata ver. Avukat icra bedelinin uzerine kendi parasini koyup icra islemlerine başlar diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avukata ver.
    Mahkeme masraflari avukat masraflari karşı taraftan alinir.(avukat kisminda, tam emin degili.)

• benden para istemez yani avukat
  • Ben Xperia Z1 için bu duruma düşmüştüm. Fatura tutarı 2200 TL idi. Avukata verdim zaten Sony hesaba 2500 TL gibi bişey yatırıyor icra dosya masrafları filan avukat tek tek göstermişti. Elime geçen para 2100 TL gibi bişeydi yani ver avukata başın ağrımasın hiç
  • Bu konuyu ben de merak ediyorum. Tüketici mahkemesinden ürün değişimi ve mahkeme masraflarının davalı tarafından ödenmesi kararı çıktığında takip talebi nasıl doldurulur, hiçbir kaynak bulamadım.
  • "Örnek 1 takip talebi" olarak geçer doldurmanız gerek evrak. İnternette ararsanız rahatlıkla bulabilirsiniz. Zaten Türkçe olduğu için doldurmanız problem olmaz. Gerekli evraklar:
    1- Örnek 1 takip talebi
    2- Hakem heyeti kararı aslı ve bir adet fotokopisi
    3- Boş dosya gömleği (Standart boyda olması gerektiği için adliyeler içindeki baro odalarından temin edilmesi tavsiye edilir)
    4- 9 TL'lik posta pulu

Sizden başvuru yaptığınızda 27,70 TL harç parası istenecek (bu borca eklenir), varsa yanınızda v..bank nakit kartınızla gidin yoksa size verilen hesap numarasına yatıracaksınız, size bir dosya numarası verilecek bunu kaybetmeyin, ortalama bir ay sonra gidip verdiğiniz icra dairesinden dosyanın durumunu sorun. Paranız yatmış ise vereceğiniz IBAN numarasına paranız ödenir, yatmamış ise dilekçe ile haciz istersiniz.
  • DM657 kullanıcısına yanıt
    Selamlar, öncelikle cevap için teşekkürler.

Benim takıldığım nokta örnek 1 ve örnek 4-5'i doldurken oldu. Benim durumum biraz daha farklı. Tüketici mahkemesi (hakem heyeti değil) aşağıdaki şekilde karar verdi:
    1) Ürünün ayıpsız misli ile değişimi
    2) Yargılama giderlerinin davalıdan alınarak davacıya verilmesi
    3) Nispi karar ilam harcının hazine adına davalıdan alınması

Bu noktada hem ürün değişimi hem para iadesi olduğu için alacağımı uygun formatta yazamadım sanırım ki icra müdürü talebimi anlamadığını söyledi. Ayrıca 3. maddeyi takip talebine yazmam gerekiyor mu bilmiyorum.
  • avukata verdim aldığım bayiye teblifat gitmiş para kadar sürede elime geçer
  • sarikaya18 S kullanıcısına yanıt
    Süreç nasıl sonlandı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.