Şimdi Ara

Tüketici Hakem Heyeti Kararı Lehime Çıktı Kvk Ödeme Yapmadı. Konu Tük.Mahk Taşındı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar 21.09.2011 tarihinde vatanbilgisayardan C6-00 modelinde 619 tl tutarında cep telefonu aldım.
    03/03/2012 tarihinde cihazın şarj almadığını farketttim kvk ya götürdüm kvk cihazda yetkisiz müdahale olduğu ve garanti dışı bıraktılarını söylediler itiraz etmeme rağmen başka birine açtırmışınız diyerek bu teli iade ettiler bende hakem heyetine başvurdum.

Karar aşağıdada yazdığım üzere ücret iadesi yönünde çıktı kvk ya 01/10/2012 tarihinde götürdüm kararı ve 08/10/2012 kvk mesaj attı telefonunuz iade beklemektedir.Bugun gittim telefonu iade ettiler nokianın karara itiraz ettiğini söylediler ve eve gelip nokia yı aradım ödeme neden yapılmadığını sordum yetkisiz müdahaleden dolayı ücret iadesi yapılmadığını söyledi bende bilirkişi raporu heyet kararı var dedim bana inanmadınız onlardamı yalan söylüyor falan cevap veremedi tabiki.
    Şimdi yapmam gereken nedir arkadaşlar karar 24/09/2012 tarihinde elime ulaştı bu tarihden 15 gün sonra ilamlı icra takibi mi başlatmalıyım.

Hakem heyetinin kararı:

Karar tarihi:26.07.2012

Şikayet edilen Vatan Bİlgisayar

Olayın Özeti:Tüketici 21/09/2011 tarihinde vatanbilgisayardan nokia marka cep telefonu aldığını 03/03/2012 tarihinde telefonun usb bağlantısında sorun oldugunu ve cihazin şarj almadığını fark edip firmayı aradığını kvk teknik servise yönlendirildiğini 20/03/2012 tarihinde cihazda yetkisiz müdahale olduğu iade edildiğini belirmiş olup ödenen bedeli talep etmektedir.

Şikayet Edilenin Savunmasının Özeti:Satış sonrası hizmetlerin verilmemesi yada imalatçı-üretici ve/veya/ithalatçının bulunmaması halinde tüketicilere bu hizmetlerin verilmesinden satıcılar sorumludur.Denilmektedir.

İnceleme Gerekçe:
    Hüküm:4822 Sayılı Kanun ile değişik 4077 Sayılı Kanunun 22 ve ilgili yönetmeliğin 11.Maddesi gereği cep telefonu ile ilgili hakem heyeti başkanlığına sunulan dilekçenin belgenin savunmanın bilirkişi raporunun hakem heyetimizce incelenmesi neticesinde ürünün üretim hatası olduğu anlaşılmış olup fatura bedeli olan 619 tl nin iadesine 26.07.2012 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.(Üstün haklı olduğunu idda eden taraf 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine müracaat edebileceğine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xL_mupteLa -- 29 Kasım 2012; 17:33:57 >

• cevap verecek arkadaş yokmu acaba
  • geçmiş olsun.
    sana tavsiyem git bir notere iadeli taahhutlu bir ihtarname çek seve seve cevap vermek zorundalar yani haklı olduğun için sana ödeme yapmak zorundalar çünkü elindeki heyet karar resmi bir karar.. yok eğer tekrar ödeme yapmayacaklarını söyleseler sende o zaman tuketici mahkemesine başvurursun ve inşallah davayı kazaırsın ve tabi yaptığın bütün masraflarınıda onlardan alırsın.

şimdi yapacağın ilk şey noterdeki ihtarnamede eğer ödemeyi yapmadıkları takdirde tuketici mahkemesine başvurduğunda 619 tl nin ve yapılan bütün masrafları ile birlikte yasal faizi ile maddi ve manevi olarak alacağını orada belirt...

bence ihtarname gönderdiğin zaman hiç mahkemeye gerek kalmadan sana para ödemesini yapacaklar.

birde keşke cihazı servisten almasaydın (benim şahsi görüşüm)

ve senin başına gelen olayın aynısı başımdan geçti başımdan geçen bu olayıda oku faydası olur
    http://forum.donanimhaber.com/m_48121677/mpage_1/key_/tm.htm

• Servisten cihazı almam ne gibi bi sorun teşkil eder acaba cevabınız için çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: xL_mupteLa

Servisten cihazı almam ne gibi bi sorun teşkil eder acaba cevabınız için çok teşekkürler

cihazı iade aldığınız için size cihazı geri aldınız kabul ettiniz diyebilirler. Yani onlardan her şey beklenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklenir bende güvenmiyorum haklısınızda sonucta resmi karar var 15 gün itiraz sürecinde mahkemeye vermezlerse icra yoluyla almayı düşünüyorum daha iyi değil midir mahkeme sürecinden
  • Karşı taraf posta kendisine geldikten 15 gün içinde tüketici mahkemesine başvurmadıysa direk icra dairesine verebiliyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İcrayla almak inşallah uzun sürmez sabrım kalmadı çünkü
  • icra olayına hiç girme başın ağrır noter ihbarnamesi çek direk seni arayacaklar hesap numaranı soracaklar paranı buraya yatıracaklar hepsi bu
  • Evet arkadaşlar vatancomputer konuyu tüketici mahkemesine taşıdı elime bugun Tük.Mahk. Tesnip Tutanağı geldi.

Gereği düşünüldü Davalı taraf için:
    1-Dava dilekçesinin ve tesnip tutanağının masraf davacı avansından karşılanarak ,davalı tarafa tebliğine,
    Aşağıdaki hususların ihtaren bildirilmesine;
    -cevap dilekçesi süreniz mhk 317.maddeye göre 2 hafta 'dır ve hmk 319. maddeye göre, cevap dilekçesinin verilmesi ile birlikte savunmasının değiştirilmesi ve genişletilmesi yasağınız başlatılmaktadır.

-HMK 318.maddeye göre, cevap dilekçesinin ile birlikte,tüm delillerinizi açıkca ve hangi vakıanın delili olduğunuda belirterek bildirmek ; elinizde bulunan delilerinizi dilekçenize eklemek ve başka yerlerden getirilecek dosya ve belgeler için de bunların bulunabilmesini sağlayan bilgilere dilekçenizde yer vermeniz gerekmektedir. Deniliyo ve devam etmekte nokia karşı savunmasını vermiş Tüketici hakem heyeti incelemeden tüketici lehine karar vermiştir diye.

Ne yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim.

• Canlarını bile okursun
  • canx C kullanıcısına yanıt
    Faturada yada teslim fişinde tarih yazıyordur.Onunla birlikte telefondaki kayıtlı görüşmelerin tarihini noterden tescil ettir.Sonrasında tüketici hakem heyetine başvur....
  • sonuç ne oldu sonuç :))
  • parayı alıp general mobile aldık oda bozuldu garantiye gönderdik onlada mahkemelik olacam sanırım :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.