Şimdi Ara

TÜKETİM ÇILGINLIĞI!!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Görgü meselesidir bu iş. Millet boğazından kesip daha iyisini, daha iyisini almaya çalışıyor. Hanım geliyor "Bilmem kim Beyler Jetta almış" diyor falan, bizim hazımsız satıyor arabayı alıyor Jetta'yı... Sorsan ömrü boyunca yurtdışına çıkmamıştır. Çocuğunun geleceğinden çalıyor, koyuyor arabaya. Boşuna demiyorum, bu millet başına gelen-gelecek herşeyi hakediyor.

6 aylık gelirinden veya 2 yıllık birikiminden fazlasını arabaya koymak son derece saçma. Ancak talep böylesine fazla olunca, firmalar da devlet de çok güzel kaktırıyor millete. Boğazından kesip, gezmeyip tozmayıp bok değil de tezek alanlara Edirne şivesiyle "Al terliğimi de ye be ya! Ayvan!" demek istiyorum.

Şu koşullarla ikinci el paklar bizi. Sevdiğim araçlar genelde Türkiye'de tercih edilmiyor. İkinci el ucuz ucuz alıp binmek güzel oluyor. Tabii ikinci el de fena şişkin bizde. Türk sanayi ustasının becerikli, aşırı gelişmiş ve ucuz olmasının bir sonucu.

Eline sağlık.

• İyi ki 15 gün girmedin. Girdigin gibi karıstırdın ortaligı ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Kazandibi

quote:

Orijinalden alıntı: anexsata

bu millet ne tüketiyorda gözünüze batıyor anlamadım sanki herkesin altında büyük motorlu jipler var sanki herkes lüks harcıyor

milletimiz biraz yesin içsin size ne, herkes FİAT a binince rahatmı edeceksiniz

Bu ülkedede çok büyük tüketim var bilmem farkındamısınız

gelişmekte olan her ülkede pahalı ve teknolojik araç gereçlere hücum ve tüketim çılgınlığı olur zaten.

bir süre sonra da arz-talep dengesi yerine oturur. her makyajda aracını yenileyen birisi 3-4 araç değiştirdikten sonra hevesini alır ve son aracını daha uzun süre kullanır, aynısı telefon ve elektronik ürünler için de geçerli.

gelişmekte olan ülkelerde yeni ve teknolojik ürünleri gören tüketicilerin açlığı ve görgüsüzlüğü bir süre sonra doygunluğa ulaşır.

adama bak 3 trilyonu var ama 2001 model Mercedes'e biniyor veya 300 TL'lik telefon kullanıyor denilen insanlar da gelişmiş ekonomilerdeki doygunluğa ulaşmış kişilere örnektir ve bu kişiler de ülkemizde geçmişten beri zengin olan, belli bir doygunluğa ulaşmış sonradan görme olmayan insanlardır.

ülkemiz eğer gelişmiş ülkeler düzeyine gelirse bu insanlar çoğalır ve tüketim yavaşça normal düzeye iner zaten.

-----

ithal ürün konusuna gelirsek; samanı bile ithal eden ve hiçbir şekilde yerli ürünleri teşvik etmeyen bir hükümet kimseye neden yabancı ürün kullanıyorsun diyemez.

düzgün yönetilen gelişmiş ülkelerde bir malın fiyatı arttı diye ithal etme yoluna gidilmez, neden fiyatı arttığı araştırılır ve yerli üreticiye gerekli teşvikler sağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 10 Eylül 2012; 12:15:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FxTrader

gelişmekte olan her ülkede pahalı ve teknolojik araç gereçlere hücum ve tüketim çılgınlığı olur zaten.

bir süre sonra da arz-talep dengesi yerine oturur. her makyajda aracını yenileyen birisi 3-4 araç değiştirdikten sonra hevesini alır ve son aracını daha uzun süre kullanır, aynısı telefon ve elektronik ürünler için de geçerli.

gelişmekte olan ülkelerde yeni ve teknolojik ürünleri gören tüketicilerin açlığı ve görgüsüzlüğü bir süre sonra doygunluğa ulaşır.

adama bak 3 trilyonu var ama 2001 model Mercedes'e biniyor veya 300 TL'lik telefon kullanıyor denilen insanlar da gelişmiş ekonomilerdeki doygunluğa ulaşmış kişilere örnektir ve bu kişiler de ülkemizde geçmişten beri zengin olan, belli bir doygunluğa ulaşmış sonradan görme olmayan insanlardır.

ülkemiz eğer gelişmiş ülkeler düzeyine gelirse bu insanlar çoğalır ve tüketim yavaşça normal düzeye iner zaten.

-----

ithal ürün konusuna gelirsek; samanı bile ithal eden ve hiçbir şekilde yerli ürünleri teşvik etmeyen bir hükümet kimseye neden yabancı ürün kullanıyorsun diyemez.

düzgün yönetilen gelişmiş ülkelerde bir malın fiyatı arttı diye ithal etme yoluna gidilmez, neden fiyatı arttığı araştırılır ve yerli üreticiye gerekli teşvikler sağlanır.

Gayet doğru bir tespit. Son Iphone 3gs yeni çıktığında aldım 2 seneden fazla oldu. Bir 3 sene daha kullanırım en az. Ondan önce hep ikinci el telefon aldım. Zira 2 haftalık yeni telefonları değiştirenlerle doluydu memleket. 1.5 yıl daha garantisi olan ikinci el telefonlar kullandım hep. Millet mallığına doymasın.

Ben tüketmesinler de demiyorum. "Neden araba?" diyorum. Çık, gez, dolaş, ye, iç, eğlen... Bunun da görgüsüzlüğü yapılabilir. Kendini eve kapatıp, 10 liranın hesabını yapıp araba almak neden? İsfendiyar Bey'in Hanımından yeni araba aldıklarını duyarsan, sen de Paris'te, Berlin'de, Amsterdam'da ne güzel gezdiğini anlat, "Budapeşte, Viyana, Prag yaptık biz de Hüsamettin'le..." de aga. Yap görgüsüzlüğünü, çıkart fotoğrafları göster. Lop lop döt olsun. Bir dandik araba yüzünden yaşadığı yere çivilendiğini düşünsün, kudursun... Aşşağı kalır yeri mi var? Ama yok illa bulaşık makinesi ve araba sidik yarıştırma konusu olacak... Nefesimiz kokacak açlıktan, vergisine ayrı bakımına ayrı sövecez, koyduğumuz benzin depoya giden hattın gırtlağını "şöyle bir gıdıklamış mıdır?" diye düşünecez...

Gezmenin ekstra vergisi yok. Temiz, kemiksiz %18. Almayın araba, bırakın eskiye binin, bol bol gezin... Çok içecekseniz yurtdışında için, "Hem galonla içtim, hem sana vergi ödemedim, bu da sana kapak olsun hükümet!" dersiniz. Bir taşla birkaç kuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Eylül 2012; 12:32:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

6 aylık gelir ya da 2 yıllık birikim olayına takıldım ben

eşimle hesap yapıyoruz, 6 aylık 900000rub ediyor, ama 2 yıllık birikim 600000 ediyor; oldu mu şimdi

Yazdıklarında haklısın, üç kuruş para ile eğlenebilecekken, hayat standartını yükseltebilecekken; gidip metal yığınına para bayılmak, ayağına pranga bağlamak akıl karı iş değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: gözler italyan hakemde

http://forum.donanimhaber.com/m_65004627/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65004627

http://forum.donanimhaber.com/m_64998187/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64998187

Bu konuları da o tüketim çılgınlığı açtırıyor olmalı..

dh uçan kuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

A5 siyah akar

Nerde Para olsada aksak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ykaraca

quote:

quote:

quote:

quote:

Son 7 mesaj aynı kişiye ait. Konunun açılış amacı belli oldu.

Neymiş amaç ?

Anlayan anlamıştır. Neyse, ben yönetici değilim.

Yazdıysan bişeler sonunu getireceksin

Yönetici olmadığını biliyorum . Kompleksi birisin sanırım

Neye garezin var anlayamadım ya yaz yoksada sil mesajı hadi bakalım

Konuya gelen cevapları cevaplamayı tek mesajda toplayabilmek varken 7 ayrı mesaja bölüyorsan, üstüne cevap yazan biri cevabını yazarken 3 dakika bekleyemeyip "ykaraca bekliyorum cevabını" diye mesaj atıyorsan, post kasıyorsundur. Kompleksli değilim, kimseye de garezim olmaz.

2 katım mesaj yazmışsın eline ne geçti ?

Geç bunları mesaj sayım arts< ne faydası var.

Taner bey 20.000 mesaj yazdı reel hayatta ne faydasını gördü genç aslan

cevaplarınızı tek mesajda verebilecekken, peşpeşe mesajlar yazmanın anlamsızlığı konusuna bende katılıyorum.

gerçekten forumu adabıyla kullanacaksanız, peşpeşe 6-7 mesaj değil tek mesaj yazın...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.