Şimdi Ara

TÜKETİM ÇILGINLIĞI!!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ykaraca

Son 7 mesaj aynı kişiye ait. Konunun açılış amacı belli oldu.

Neymiş amaç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

15 yaşındaki çocuğu dikkate alıp konu açarsın kendine bile bakmazsın düştüğün duruma bak

Maalesef birbirimize güvenimizi de kaybettik.

"15 yaşındaki çocuk"tan kastınız ben isem şayet (100.000lik araç ve küçüklük kompleksi adlı artık yazmadığım topiğin sahibiyim) 33 yaşında sabık bir dershane öğretmeni olduğumu söylemek isterim. Fake de değilim, ergen de; buna emin olabilir herkes. Kusura bakmayın, ilk ve son kez birebir rahatsız etmiş oldum ancak böyle mesnetsiz suçlamalarla karşı karşıya kalmak inanın insanı üzüyor. Belki de böyle şeylere gülüp geçmem gerek ama insan hassas olunca. Neyse, tekrar özür diliyorum. Esen kalınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbuldaenbuyukbenim -- 9 Eylül 2012; 21:46:04 >

• ykaraca beklyorum cevabını
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Kazandibi

quote:

Neymiş amaç ?

Anlayan anlamıştır. Neyse, ben yönetici değilim.
  • Burası bir otomobil forumu.

Burada araç alımı konularına rastlanması gayet normal.

Tüketim çılgınlığı gayet tabii ki var. Ancak geçen yıla göre %30 'a yakın bir daralma söz konusu.

Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi saçma sapan ikinci el piyasamızdır.

Sıfırı 55 bin olan aracın ikinci eli sunroof'u var diye 57 bin olursa millet sıfırını alır.

İkinci el piyasası bence tarihinin en kötü dönemlerini yaşıyor Türkiye 'de.
  • quote:

quote:

quote:

Neymiş amaç ?

Yazdıysan bişeler sonunu getireceksin

Yönetici olmadığını biliyorum . Kompleksi birisin sanırım

Neye garezin var anlayamadım ya yaz yoksada sil mesajı hadi bakalım

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neymiş amaç ?

Konuya gelen cevapları cevaplamayı tek mesajda toplayabilmek varken 7 ayrı mesaja bölüyorsan, üstüne cevap yazan biri cevabını yazarken 3 dakika bekleyemeyip "ykaraca bekliyorum cevabını" diye mesaj atıyorsan, post kasıyorsundur. Kompleksli değilim, kimseye de garezim olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neymiş amaç ?

Konuya gelen cevapları cevaplamayı tek mesajda toplayabilmek varken 7 ayrı mesaja bölüyorsan, üstüne cevap yazan biri cevabını yazarken 3 dakika bekleyemeyip "ykaraca bekliyorum cevabını" diye mesaj atıyorsan, post kasıyorsundur. Kompleksli değilim, kimseye de garezim olmaz.

2 katım mesaj yazmışsın eline ne geçti ?

Geç bunları mesaj sayım arts< ne faydası var.

Taner bey 20.000 mesaj yazdı reel hayatta ne faydasını gördü genç aslan

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neymiş amaç ?

2 katım mesaj yazmışsın eline ne geçti ?

Geç bunları mesaj sayım arts< ne faydası var.

Taner bey 20.000 mesaj yazdı reel hayatta ne faydasını gördü genç aslan

Fazla mesaj sayısının bir faydası olduğunu söylemedim. 7 ard arda mesajın başka ne izahı olabilir? Forumda hiç tanımadığı birine kinci, kompleksli demeye girmiyorum hiç. Polemiğe girmeye meraklı biri değilim. Şu an hiçbir şey yazmasaydım diyorum zaten, uzatmayalım en iyisi akşam akşam. İyi forumlar.

• genellemelerin hepsi yanlıştır buda dahil
  • bu millet ne tüketiyorda gözünüze batıyor anlamadım sanki herkesin altında büyük motorlu jipler var sanki herkes lüks harcıyor

milletimiz biraz yesin içsin size ne, herkes FİAT a binince rahatmı edeceksiniz
  • Türkiye'ye özgü bir durum değil.Bugün gidin herhangi bir ülkeye(gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun) ferrariye binen de görürsünüz 80 model ladalara binen de
  • forum iyice zıvanadan çıktı galiba ortada yöneticilerde yok millet ağzına geleni söylüyor ayıp yahu

ve konu başlığına istinaden
    Cumhuriyetimizin kurucusu yüce ATATÜRK “çalışmadan, yorulmadan,üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, ve daha sonrada istiklal ve istikballerini kaybederler”
  • Otomobil apayri bir tutku bu dunyanin her yerinde var avrupadada var tamam biraz fazlaya kacan veya abartan var buda biraz cevreden kaynakli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiveForSpeed

Cari açığın sebebi tüketim mi yoksa üretimin az olması mı?

Aldığınla sattığın arasında ki fark kısaca. Eğer 250 milyar dolarlık mal satın alıp, 148 milyar dolarlık mal satıyorsan arada ki fark cari açıktır. Ancak turizm gelirleri bu rakama dahil değildir. Onu da eklerseniz rakam düzelir ama başka bir hesapta tutulduğundan reel etkisi görünmez. Ancak ne kadar sattığından daha önemli bir konu var. Sattığın malı üretmek için ne kadar ara mal satın aldığın dış alemden. İşte bizim tekerlek burada patlıyor. Türkiyenin 500 en büyük şirketinin ilk 10'nunda ki firmaların hepsi ya cari açık verdiriyor ya da komik bir rakam artıda. Yani ihracat rakamlarına ekonomiden biraz anlayan bir adam olarak gülüp geçiyorum. Araplar paraları yığmasa bu ülkeye halimiz duman arkadaşlar.Ama petro dolarlar türkiye ye akmaya devam edecek uzun yıllar rahat olun

• 70 Milyon nufuslu ülkesinde bırakta 100binlik otomobil alan insanlar olsun yani.
  • En çok ithal edilen şeyler malum.. Enerji, petrol,motorlu araçlar, terör için satın alınan askeri gereksinimler...elektronik eşyalar, vs. vs.
    Devlet enerji elde edebilmek için, santral kurmayı hedefliyor.. güzel..
    Ülkemizde petrol çıkmıyor dışarıdan ithal ediyoruz.. tamam..
    Motorlu araç konusunda üretime geçmek özelliklede otomobil için muamma görünüyor.. Fakat imkansız değil bence..
    Ülkemizde 30 yıldır süregelen lanet bir terör var.. Yıllardır Harcanan paralar ganimet boyutunda.. Dilerim Allah bu kahrolası beladan bizi tez zamanda kurtarır..
    Kurtulamasak bile kendi askeri gereksinimlerimizi kendimiz üretme yoluna gitmeliyiz.. Gerçi son yıllarda askeri gereksinimlerden bir çoğunu üretir hale gelmiş bulunmaktayız.
    Ve son olarak ekleyeceğim şey.. Elektronik eşya konusunda.. Bir çok üretici ve ithalatçı firmamız mevcut çok şükür.. Ama genede yetmez.. kendi apple'mızı samsungumuzu.. bilimum oem üreticilerimizi felan kurabiliriz.
    Kendi slikon vadimizi oluşturabiliriz.. Petrolü,doğalgazı vs çıkaramıyorsak.. Otomobili üretemiyorsak.. Bence bunları rahatlıkla üretebiliriz..

Tüketimin çok fazla olduğunu sanmıyorum.. Çok fazla kaliteye lükse düşkün bir millet değiliz aslında.. Fakat eğitime, tahsile, hayırlı işler yapmaya, çalışkan ve medeni vatandaşlar olmaya açıkcası çoğu kişi uzak duruyor..
    Öyle bir millet olmalıyız ki.. Kurallar, yasalar, medeniyet, uygarlık ve güzel ahlakla perçinlenmeliyiz.. Her hangi bir çalışanımız 6 saat kendi için çalışıyorsa.. kendi isteğiyle fazladan 2 saatte vatanı için çalışmalı..
    Hiçbir suça sahtekarlığa, ali cengiz oyununa..hain planlara ve amaçlara gerek devlet gerekse millet olarak fırsat vermemeliyiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: anexsata

bu millet ne tüketiyorda gözünüze batıyor anlamadım sanki herkesin altında büyük motorlu jipler var sanki herkes lüks harcıyor

Bu ülkedede çok büyük tüketim var bilmem farkındamısınız
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anexsata

bu millet ne tüketiyorda gözünüze batıyor anlamadım sanki herkesin altında büyük motorlu jipler var sanki herkes lüks harcıyor

Bu ülkedede çok büyük tüketim var bilmem farkındamısınız

tmm da sanane isteyen istediğini alır.Ülke batarsa da batsın.Herkesin kendi parası,kendi kredisini çekiyor ödeyemezse batacak.
  • Görgü meselesidir bu iş. Millet boğazından kesip daha iyisini, daha iyisini almaya çalışıyor. Hanım geliyor "Bilmem kim Beyler Jetta almış" diyor falan, bizim hazımsız satıyor arabayı alıyor Jetta'yı... Sorsan ömrü boyunca yurtdışına çıkmamıştır. Çocuğunun geleceğinden çalıyor, koyuyor arabaya. Boşuna demiyorum, bu millet başına gelen-gelecek herşeyi hakediyor.

6 aylık gelirinden veya 2 yıllık birikiminden fazlasını arabaya koymak son derece saçma. Ancak talep böylesine fazla olunca, firmalar da devlet de çok güzel kaktırıyor millete. Boğazından kesip, gezmeyip tozmayıp bok değil de tezek alanlara Edirne şivesiyle "Al terliğimi de ye be ya! Ayvan!" demek istiyorum.

Şu koşullarla ikinci el paklar bizi. Sevdiğim araçlar genelde Türkiye'de tercih edilmiyor. İkinci el ucuz ucuz alıp binmek güzel oluyor. Tabii ikinci el de fena şişkin bizde. Türk sanayi ustasının becerikli, aşırı gelişmiş ve ucuz olmasının bir sonucu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.