Ağızda yemek yokken bile tükürük salgısında aşırı artış ve yutkunmak zorunda kalmak.
Bu sorunla ilk 2009 da karşılaşmıştım aile içi bir psikolojik trafma sonucu durduk yere 18 yaşlarımda başladı sonra 1-2 yıl sonra hafifledi ama devam etti. sonra askerlik başlangıcında gene başladı 2016 da. sonra koronavirüs muhabbeti başladıktan sonra 1 aydır gene başladı .
Bu durum hep psikolojik midir bu sıkıntıyı yaşayan nasıl atlattı?
+
Bende de var s3n yazınca fark ettim demekki bir hastalık birşey okuyunca tükürük qğzımdan düşcek gibi yutkunmak zorunda kalıyorum hemen çoğalıyor sanki yemek yerine kitap yiyorum tedavi bulursan banada yaz
quote:
Orijinalden alıntı: Asimpxx
Bende de var s3n yazınca fark ettim demekki bir hastalık birşey okuyunca tükürük qğzımdan düşcek gibi yutkunmak zorunda kalıyorum hemen çoğalıyor sanki yemek yerine kitap yiyorum tedavi bulursan banada yaz
doktor anafranil antidepresan verdi. 20 gündür jkullanıyorum. antikolinerjik etkili bi ilaçmış . bazen azaltıyor tükürüğü bazen orta düşük arası seviyede gene oluyor. ama i,lacın etkisi oldugu kesin.
Tamamen psikolojik , özellikle insan içinde oluyorsa...antidepresanlar işine yarayacaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme