Şimdi Ara

Eritrosit Artışı: Kanser miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
57.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün tahlil sonuçları geldi ve eritrosit denen bir şeyin yüksek çıktığını gördüm. İnternette kısa bir inceleme yaptığında kanser tanısı konmada kullanıldığını gördüm. Biraz moralim bozuk. Burada tıp okuyan birisi acaba bunu bana yorumlayabilir mi? 6.21 düzeyinde çıkmış. Herhangi bir hastalığım yok. Monositim de 0.2 düşük, hematokrit %53.3 yüksek çıkmış. Aynı şekilde GGT Gama Glutamil Transferaz 56 yüksek çıkmış. Alkol kullanmıyorum.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

• Sorun yok sonuçlarda. Ama kan merkezine gidip 1 ünite kan bağışında bulunablirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Sorun yok sonuçlarda. Ama kan merkezine gidip 1 ünite kan bağışında bulunablirsin.

Bunların nedensiz yükselmesi normal mi acaba? Bir de kanser tanısı neden bu eritrosit düzeyi ile paralel kabul ediliyor? Bir de neden yükseldi? Yiyecekler yapar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 24 Mart 2010; 19:29:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Sorun yok sonuçlarda. Ama kan merkezine gidip 1 ünite kan bağışında bulunablirsin.

Bunların nedensiz yükselmesi normal mi acaba? Bir de kanser tanısı neden bu eritrosit düzeyi ile paralel kabul ediliyor?

Hayır kanser ile eritrosit artışında böyle bir ilişki yok. Kan değerlerin yüksek .Bu rahatsız edebilir seni baş ağrısı, kulak çınlaması... gibi.Kan bağışlarsan iyi olur.
  • lökosit normalse sorun yok
    yüksek yerde yaşıyorsan, çok sigara nrgile falan içiosan , cyanotik kalp hastalığın varsa ya da böbreklerle ilgili bir hastalığın varsa yüksek çıkabilir.

polisitemia vera diye bi hastalık var o olursa kötü diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuhanda -- 24 Mart 2010; 19:40:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuhanda

lökosit normalse sorun yok
    yüksek yerde yaşıyorsan, çok sigara nrgile falan içiosan , cyanotik kalp hastalığın varsa ya da böbreklerle ilgili bir hastalığın varsa yüksek çıkabilir.

Ankara'da yaşıyorum. Hiç sigara, nargile, tütün içmedim. Sürekli koşarım ve spor yaparım.
  • quote:

Belirtiler (şikayetler genelde kanın akışkanlığının azalmasına bağlıdır).

- başağrısı

- sersemlik

- kaşıntı (özellikle sıcak bir banyodan sonra)

- karnın sol üst kısmında şişkinlik hissi

- ciltte kırmızılık, özellikle de yüzde

- nefes darlığı

- yatar durumda zor nefes alma

ilave oalrak aşağıdaki şikayetler de bulunabilir:

- görme bozuklukları

- ciltte kırmızı nokta tarzında lekeler

Bunların hepsini yaşıyorum... Canım sıkıldı iyice.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadasım ilk önce moralını bozma..senin yaptıgın araştırmayla olacak şey değil o..uzman bi doktora git sor..onlar zaten gerekli açıklamayı yapacaktır sana..sakın telaşlanma.. şimdi bahar ayı..sersemlık olur herkeste..sonra kaşıntı olur polenler den ötürü.. kırmızılıklar bundan da olabılır..o yüzden hiç canını sıkma rahat ol..git doktoruna anlat herşeyı..kafandaki butun soruları sor rahatla..
  • quote:

quote:

- başağrısı

- sersemlik

- nefes darlığı

- görme bozuklukları

git ozel hastaneye muayne ol duzgun... hic moralini bozma daha fol yok, yumurta yok,bilgin yok...takma kafana

• quote:

quote:

- başağrısı

- sersemlik

- nefes darlığı

- görme bozuklukları

tamam da senin hastaneye gidiş şikayetin ne ki ?
    bana biraz abartıyor gibi geldin ?

• morelini bozcak bişey yokki ortada
  • Harbi anormalsin. Madem belirtiler var. Yürü git hastaneye arkadaşım. Erken teşhis işte daha ne istiyorsun? Burnundan kan geldiğinde yada öksürünce eline kan geldiğinde mi öğrenmek istiyosun bu durumu?
  • quote:

Ben 2 hafta önce test yaptırdım idarar raporunda lökosit var bir miktar diye not düşmüşlerdi.
    ama doktor bişey demedi bastı sağlam raporunu.

(gerçi nabzımda çok hızlı attı ekg de ama doktor onada ,heyecanlanmışsın ölçülürken heralde dedi)
  • Shoadow, moralini bozma hemen. arada benim de kuruntulanmama neden olan belirtiler oluyor, bunlar sorun çıkarmaz genelde.

aykut hocam da demiş, kan vermeye git istersen
    3 ayda bir veririm çok rahatlatıyor insanı.

çankaya yüksek yer, ondan olmuştur

kendine iyi bak.
  • oksijeni az olan rakımı yüksek bir yerde isen dogaldır. lökosit düzeyin kanser ile alakalıdır. eritrositlerin ilgisi yoktur. sen kan ver rahatlarsın.
  • Benim de yüksekti 1,5 ay önce hematolojiye gittim birer ünite kan aldılar iki hafta arayla , baş ağrısı-dönmesi şikayetim geçti şuan iyiyim. Bu süre içinde jak2 mutasyon negatif , eritropoeitin 24,8 mIU/mL (4,3 - 29), ultrason istediler dalak 13 cm çıktı. Önümüzdeki günlerde kontrole gideceğim doktor bu bilgiler ile ne yapar ne sonuç çıkar bilmiyorum. Doktorun şüphelendiği hastalık polisitemia vera.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birhacettepeli -- 18 Mayıs 2019; 22:28:19 >
  • Shadow_Shooter S kullanıcısına yanıt
    Size ne tanısı konuldu hocam
  • Yaşıyo musunuz?
  • Konuyu bilenler gelsin. Bende de demir yuksek hemoglobin yuksek lenfosit yuksek ferritin yiksek. Ben de kan verem mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birhacettepeli

Benim de yüksekti 1,5 ay önce hematolojiye gittim birer ünite kan aldılar iki hafta arayla , baş ağrısı-dönmesi şikayetim geçti şuan iyiyim. Bu süre içinde jak2 mutasyon negatif , eritropoeitin 24,8 mIU/mL (4,3 - 29), ultrason istediler dalak 13 cm çıktı. Önümüzdeki günlerde kontrole gideceğim doktor bu bilgiler ile ne yapar ne sonuç çıkar bilmiyorum. Doktorun şüphelendiği hastalık polisitemia vera.
    hocam benimde kanım baya yüksek başımda sürekli bi ağrı var sebebi bundanmı acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.