merhaba arkadaşlar int cafem var ve tüm makinelere aynı anda örnek msn yüklemek istiyorum bunu yapabilen bi program varmıdır varsa yardımcı olursanız sevinirim...
merhaba bu is icin cok yontem var, group policy kullanarak daha once hazirlayacaginiz bir msi paketini gonerip kurulumu otomatik yaptirabilrsiniz ama bunun icin bir winserver ve domain gerekebilir, veya landesk management suite gibi bir programla paket hazirlayip bu clientlara dagitabilirsiniz, benzer bir suru uygulama soz konusu, gerci kurulumlari biraz zahmetli ve lisanslari cok pahali ama deneme surumu kullanabileceginizi dusursek olabilir, belki daha basit paket dagitma programlari vardir...
yanii tam adı nedir hocam landesk management suite sitesine girdim 30 tane paket var hangisi
Bazı setup dosyalarında silent install diye bir olay var. setup.exe /s (örnek olarak verdim bunu.) diye çalıştırıldığında default ayarlar ile kullanıcıya birşey sorulmadan kurulum yapılır. Bir .bat dosyası yazar ve bu dosyanın içine kurmak istediğiniz setup programlarını uygun silent install komutlarıyla yazarsanız, sadece bat dosyasını çalıştırarak bilgisayar kendi kendine bütün kurulumları yapar. Yanlız her bilgisayarda çalıştırmak lazım tabi. Tam olarak nasıl yapılır bilmiyorum. Uygun programların silent install komutları için <program adı> silent install şeklinde google da aratırsanız bulursunuz.
Bu silent install windows kurulumunda kullanılıyor. Windows direk bütün programlar yüklü olarak kuruluyor bilgisayara. Hatta bu şekil bir windows hazırlayarak daha en baştan bütün gerekli programların olduğu windows kurabilirsiniz bilgisayarınıza.
Ghostla image alman daaha mantıklı gibi geliyor bana daha sonra cd leri çoğaltıp diğer bilgisayarlara atabilirsin updateleride açarsan zaten kendi otomatik yapar:en azından fazla karışık olmaz daha kolay halledersin sorunsuz