Şimdi Ara

Tüm derslerden devamsızlıktan kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu sene gidip LYS/YGS puanımla kazandığım üniversitede bölümüme kayıt yaptırdım. Kayıt yaptırdığım bölüm ingilizceydi, bu yüzden hazırlık okumak zorunluydu. Ben de okulun yaptığı hazırlık geçme sınavına girdim ve o sınavı kazanıp, hazırlığı geçtim. Normal 1. sınıf öğrencisi gibi kaydımı yaptırdım ve ders programımı aldım.

Sorun şu ki, okulların açılmasından 2 ay geçmiş olmasına rağmen okula sadece bir kere gittim. Üniversite okumak için aile evinden çıkıp başka bir şehre taşındım ve yeni bir evde aile ile beraber yaşarken birden bire bambaşka bir şehirde tek başıma yaşamaya başlayınca sudan çıkmış balık gibi oldum, biraz ağır geldi, kampüste durduk yere içim daraldı ve okuldan çıktığım gibi bir daha kampüse adım atmadım. Dediğim gibi, derslerimin başlamasının üzerinden 2 ay kadar bir zaman geçti ve ben sadece 1 gün okula gitmiş oldum.

Şimdi sizlerden tavsiye istiyorum. Ne yapmalıyım ? Öğrenci işlerini aradığımda dersin %30'una katılmazsam direk devamsızlıktan kalıyormuşum gibi bir şeyler söylediler. Eğer bu doğruysa zaten şu an aldığım 8 dersin 8'inden de kalmış sayılıyorum. Liseyi yeni bitirmiş birisi olarak üniversitede sistem nasıl işliyor hiç bir bilgim yok. Seneye tekrar 1. sınıf olarak mı okuyacağım ? Yazın bu kalacağım dersleri alıp kışa sürükletmeden bitirme şansım var mı ? Biliyorum aklım biraz geç yerine geldi ancak 2 ay bunalım yaşadım diyebilirim, çevrem, hayatım birden bire komple değişti ve bünyem bunu kaldıramadı, hata ettiğimin farkındayım. Derslere girmediğimi henüz ailem bilmiyor, çevremden büyük baskı alacağım büyük ihtimalle, bu yüzden internette bana akıl verebilecek insanlara başvurayım dedim. Şimdiden teşekkürler.

• aralık ta bazı üniversiteler merkezi ek1 ile öğrenci alıyor. ona başvurun kendi yaşadığınız şehirdeki üniversiteye geçebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.