Merhaba dh üyeleri 1 aydır size danışmak istediğim konuyu bugün sizlere danışacağım Hepsini okumak istemeyen olabilir. Özet geçecek olursak 3. Sınıf endüstri meslek lisesi öğrencisiyim ama hukuk fakültesine gitmek istiyorum onun icin düz liseye geçmeyi düşünüyorum. Once kendimden bahsedersem aklınızda kişiliğim hakkında fikir oluşabilir. 16 yaşındayım, annem ve babam esnaflar, haftada 2 gün pazara gidiyorlar ikiside turistik pazar ve gelirimiz bize yetiyor. Zor ama şirin bir yasantimiz var,kusadasinda yazligimiz var her yil okul kapaninca 3 ay buraya geliyoruz. Ders konusunda pek başarısız değil ama tembelim. İlk SBS puanım 412 idi 2. Puanım 343 ve ortalaman 363 olmuştu. Aydın da oturuyorum germencik ve sanırım ortaklardaki(?) Anadolu liselerine puanım yetiyordu fakat sağolsun ilk okulumuzdaki rehberlik hocamız merkezdeki Anadolu liselerinin 2sinden birisine kesin girebileceğimi söylediği icin ne ilcelerdeki anadolu liselerini ne de merkezdeki Anadolu meslek liselerini tercih etmedim, 3. Tercihe kadar denememe rağmen tercih ettigim merkezdeki Anadolu lara giremedim ve açıkta kaldım. Son care olarak meslek lisesine yazıldım. [ bilirsiniz düz liseye gidipte unı kazanamazsan boşta kalirsin meslek lisesine git en azından bir isin olur mantığıyla ( çevremizdeki tanıdıklarımızın rolü büyük ) ] Yas arttıkça ve olgunlastikca insan herseyi daha iyi anlamaya başlıyor.... Okulumuz okadar boş ki oradakilerin tek derdi tenefüs de 1 sigara icmek ve sınıfı geçmek, baska kaygıları dertleri yok. Sınıfta konuşan belli bir grup var ( derste kufrederler hoca aldırış etmez) bunlar yüzünden hocalar bize tavır koyuyor derse giriyor ilk 15 dk yazı yazdırıyor, 1:30 saat boş bırakıyor. İngilizce dersi desek, sınıfta 1 kelime bilen yok, hoca he she it lerden başladı döneme. Her gecen gün canım sıkılıyor ruhum daralıyor o okulda, o yüzden okulumuzun altındaki düz lise ye geçmeyi düşünüyorum. Aptal, kafası almayan birisi oldugumu dusunmuyorum. Hayataimda dogru dürüst oturup bir sınava çalıştığımı hatırlamıyorum ama yan komşumuzun oğlu ilk okul 4 den beri dershaneye gitmesine rağmen benim puanım yetip de tercih etmediğim Anadolu lisesini kazandı ( annesi ve babası öğretmen ve benden 1 yas büyük ) oda sanırım esit ağırlık okuyor ve hukuk okumak istiyor. Annemlerin 2 yıl once ( lise 1 in basında) aldığı unidersite egitim seti duruyor, burulup bakmadım bile:/ Eger düz liseye gecersem ve sistemli çalışırsam kazanabileceğimi düşünüyorum (3 ve 4 de dershaneye gitmeyi planlıyorum ) İcimde avukat olmak icin okadar cok istek varki.. Bunu Azime cevirebileceğime eminim. Son zamanlarda basımızdan surekli davalar geciyor, uğradığımız yaşadığımız haksızlıkları gorunce içimdeki azim dahada artiyor. ( kucuk bir örnek: sitemizde kopeklerimizle ilgili cok ugrasiyoruz, daha bugun annem avukata 1.5 milyar para verdi ve kaybettigimiz dava ya 1.1 milyar yatirdi) Gecen gün okul müdür yardımcımızla uzunca konuştum o da yapabileceğimi söyledi. Şuanki bölümüm makine ressamlığı ama bana basit geliyor ve su okul yıllarımın bosa kürek sallamakla geçtiğini biliyorum, o yüzden kendime surekli, neden sevmediğim bir ise sahip olacağıma 3 yıl kendimi sıkıp istediğim yeri kazanmaya çalışmıyorum diyorum Sizin de görüşlerinize ihtiyacım var... Not olarak sunlarida eklemek istiyorum; Yakkasik 1 ay önce adliyede mahkemeden cikmistik, yururken avukatimiz bana okulumun nasil gittigini sordu. Ben de meslek lisesindeyim nasil olqbilirki dedim isteksiz bi sekilde. O da, ben guzel sanatlar dan avukat oldum deyince baya sasirdim. Cok calistigini soyledi Yani hersey senin elinde canini sıkma gibi bir mesaj vermrk istedi:) Gercekten avukatlik guzel meslek. İstedigin zaman istedigi gibi tatil yapabiliyorsun ( aldigin davalara bagli olarak) Davadan sonra adam 1 ay rusyaya tatile gidecegini soyledi, yani para sıkıntin kolay kolay olmuyor rahat ve lüks yasiyorsun. Durum böyle olunca insanin fikirleru önemli ölçüde değisiyor... Okuyan herkese teşekkür ederim
Son paragrafı okudum.Sana çevremden yakın insanlardan -akrabalarımdan- bilerek söyleyebilirim ki avukatlık kolay bir iş değil.Dışarıdan çok para var gibi gösterebilir çünkü;kazandırır.Ama herkes için aynı şans geçerli olmayabilir haberine...
quote:
Orijinalden alıntı: cago135
Son paragrafı okudum.Sana çevremden yakın insanlardan -akrabalarımdan- bilerek söyleyebilirim ki avukatlık kolay bir iş değil.Dışarıdan çok para var gibi gösterebilir çünkü;kazandırır.Ama herkes için aynı şans geçerli olmayabilir haberine...
burada 2 site ötemizde komşumuzun kızı var adı merve. halası var avukat ama gerçekten iyi avukat. kadın 2 ay içinde 76 tane boşanma davası aldığını söylemiş annemlere. şimdi merve abla da hukuk okuyor o da avukat olmak istiyor teyzesi gibi
quote:
Orijinalden alıntı: X.Arybdis
quote:
Orijinalden alıntı: cago135
burada 2 site ötemizde komşumuzun kızı var adı merve. halası var avukat ama gerçekten iyi avukat. kadın 2 ay içinde 76 tane boşanma davası aldığını söylemiş annemlere. şimdi merve abla da hukuk okuyor o da avukat olmak istiyor teyzesi gibi
Alıntıları Göster
okuyan varmı cidden?
quote:
Orijinalden alıntı: selolee
okuyan varmı cidden?
Lutfen 5 dakikanizi ayirip okuyun benim icin cok önemli bir konu
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: selolee
okuyan varmı cidden?
Lutfen 5 dakikanizi ayirip okuyun benim icin cok önemli bir konu
Alıntıları Göster
gözlerime söz geçiremedim . sharingan olsaydı okurdum
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
özet geç
quote:
Orijinalden alıntı: sivaslı-58
özet geç
Alıntıları Göster
kardeş hukuğu kazanırım yaparım diyorsan düz liseye geç. birde düz liseler azaldı anadolu liselerine girebilirsin diye düşünüyorum anadolu liselerini araştır bi çocuğu liseye başlayacak olanlardan
quote:
Orijinalden alıntı: butchertheidiot
kardeş hukuğu kazanırım yaparım diyorsan düz liseye geç. birde düz liseler azaldı anadolu liselerine girebilirsin diye düşünüyorum anadolu liselerini araştır bi çocuğu liseye başlayacak olanlardan
Okudugun icin tesekkur ederim Girmemin imkani yok diye biliyorum. Puanim o yil icin gecerli bu sene hicbir faydasi yok bence:s
quote:
quote:
Okudugun icin tesekkur ederim Girmemin imkani yok diye biliyorum. Puanim o yil icin gecerli bu sene hicbir faydasi yok bence:s
Alıntıları Göster
Avukatlık cidden çok zor iştir.
Gelecek bilişimde hocam.
quote:
quote:
Alıntıları Göster
dostum hukuk için e.a bitirmek gerekiyor bunu biliyorsun, sözel dersler edeb. dva tarih felan ezber işi ezberle gitsin üni. de işin pek düşmeyecek tabi sınavda başarının sırrı matematik bunu yapabiliyor musun? matematik lise 1 kolaydır. 2 ve 3 de çok zorlaşır. eğer kafan basmıyorsa matematiğe çok çalışsanda yapamazsın. iyi bir hukuk eğitimide 430+ puan tabi artık değişti sanırım sıraya bakılıyor. yinede yüksek bir puan alman lazım. sözel derslerin iyiyse buna güvenerek geçme. matematikten 40 soru çıkıyordu sanırım en az 27 net yapmalısın ki orta şekerli bir yere girebilesin. tabi 27 yaptıktan sonra sözelleride yüksek tutacaksın geometride yapacaksın. iyice düşün çok zor kararlar bunlar. bir an gaza gelip hemen geçme dershanelerle git konuş dershanelerin yaptığı seviye belirleme sınavlarına felan bir gir. güvendiğin öğretmenlerine danış. dershanedeki öğretmenler pek samimi gelmiyor bana.
quote:
Orijinalden alıntı: Hawaii
dostum hukuk için e.a bitirmek gerekiyor bunu biliyorsun, sözel dersler edeb. dva tarih felan ezber işi ezberle gitsin üni. de işin pek düşmeyecek tabi sınavda başarının sırrı matematik bunu yapabiliyor musun? matematik lise 1 kolaydır. 2 ve 3 de çok zorlaşır. eğer kafan basmıyorsa matematiğe çok çalışsanda yapamazsın. iyi bir hukuk eğitimide 430+ puan tabi artık değişti sanırım sıraya bakılıyor. yinede yüksek bir puan alman lazım. sözel derslerin iyiyse buna güvenerek geçme. matematikten 40 soru çıkıyordu sanırım en az 27 net yapmalısın ki orta şekerli bir yere girebilesin. tabi 27 yaptıktan sonra sözelleride yüksek tutacaksın geometride yapacaksın. iyice düşün çok zor kararlar bunlar. bir an gaza gelip hemen geçme dershanelerle git konuş dershanelerin yaptığı seviye belirleme sınavlarına felan bir gir. güvendiğin öğretmenlerine danış. dershanedeki öğretmenler pek samimi gelmiyor bana.
Alıntıları Göster
özet geç
quote:
quote:
quote:
Ne istiyorsan o yolda git. Ben ea öğrencisiyim ama sınava sayısaldan gireceğim Bütün herkes saçmalama falan diyor ama kimseye aldırmıyorum, hayat benim hayatım sonuçta.
quote:
Orijinalden alıntı: Shepard
Evet soylediklerine katiliyorum ama matematik bana 1. Ve 2. Sinifta zir gelmemisti Hocamiz da iyiydi, konulari guzel anlatiyordu yani yapabiliyorum matematigi, kafam basiyor Mudur yardimcimiz haftaya rehberlik hocasi gekecek seni onunla girustureyim demisti
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Shepard
Evet soylediklerine katiliyorum ama matematik bana 1. Ve 2. Sinifta zir gelmemisti Hocamiz da iyiydi, konulari guzel anlatiyordu yani yapabiliyorum matematigi, kafam basiyor Mudur yardimcimiz haftaya rehberlik hocasi gekecek seni onunla girustureyim demisti
Alıntıları Göster
OKUDUM KARDEŞ O OKULDA FAZLA ZAMANINI HARCAMADAN DÜZ LİSEYE GİT VE TM SEÇ VE İYİ BİR HAKİM OL.
ekleme:capslock açık kalmış silmekle uğraşılmaz
quote:
Orijinalden alıntı: erdemfb12
OKUDUM KARDEŞ O OKULDA FAZLA ZAMANINI HARCAMADAN DÜZ LİSEYE GİT VE TM SEÇ VE İYİ BİR HAKİM OL.
huhuh fakültesi eşit ağırlıkla alıyor ama
quote:
quote:
Alıntıları Göster
okuyun lütfen :(
quote:
quote:
tmm "tm" eşit ağırlık demek bn tm okuyorum hukukçu olurum blki.ve dersler gerçeten çok rahat orda zamanın harcıyacağına gel düz liseye
quote:
quote:
quote:
tmm "tm" eşit ağırlık demek bn tm okuyorum hukukçu olurum blki.ve dersler gerçeten çok rahat orda zamanın harcıyacağına gel düz liseye
bende tam olarak bunları düşünüyorum :/ millet harı harıl ders çalışır biz 3. 4. sınıfta haftanın 3 günü fabrikaya gideriz diğer 2 günün 1 günü boş... derslerle geçer koca 7 gün de 1 gün ders görüyoruz ya...