Şimdi Ara

!***Tüm Fenerliler Haberiniz Olsun***! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: onbes

Bir Düzeltme;

Kürek Yarışlarında 12 Dalda 8 Şampiyonluğa FB Kürek Takımları ulaşmıştır.

Yani Kürekte 1 değil Birden çok Yarışma vardır.

GS takımıda bu yarışmalardan BİRİNİ kazanırken,

FB takımıda SEKİZİNİ kazanmıştır.

8>1 ok?

SEVİNENLERE DUYURULUR.

SELAMLAR

ne yani sessiz silah maviliklere mi karışsın demek istiyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: sessizsilah

quote:

Orjinalden alıntı: yavkar@fb

sessizsilah sana artık birşey diyemiyorum.türkiye kupası,uefa kupası,süper lig.hayatın bu üç şeyden ibaret.

Saydıkların kayık değil en büyük kupalar.

hakkaten arkadaş doğru söylemiş,yorumların imzan hep bunlardan ibaret. sıkılmıyormusun sürekli aynı şeylerden.
  • Tebrikler.
    Bu seneki durum ne oldu? kimisi 27-1 diyor, kimisi de 22-1, bazende 21-1. Hangisi doğru
  • Kürekte 8 kategoride şampiyon olduk
    15 Temmuz 2007 Pazar

Sapanca Kırkpınar mevkisinde yapılan Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışlarına 23 kulüp ve 600'ün üzerinde sporcu katıldı. Fenerbahçe Kürek Şubemiz katıldığı 12 kategoriden 8'ini şampiyon olarak tamamladı.
    Fenerbahçe Kürek Şubemiz Büyük B Erkekler (23 yaş altı), Hafif Kilo Erkekler, Hafif Kilo Erkekler Büyük B, Genç A Erkekler (17-18 yaş), Genç C Erkekler (13-14 yaş), Büyük Bayanlar, Hafif Kilo Bayanlar,Genç C Bayanlar (13-14 yaş) kategorilerinde şampiyonluk elde etti. Fenerbahçe Kürek Şube Kaptanımız Ozan Bayülken ve Antrenör Sonat Doğan Türkiye Şampiyonasını 27 birincilik ve 8 kategoride şampiyonluk alarak tamamlamış olmalarına rağmen Büyük Erkekler kategorisini ikinci sırada bitirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ancak, bireysel olarak elde edilen derece ve kupaların kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Toplam 12 kategoride yapılan Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları'nda Fenerbahçemiz 8, Galatasaray 2, Şişecam Çayırova 1 ve Fethiye 1 kategoride Türkiye şampiyonu oldu

haber de yine bir yanlışlık var..terbiyeye devam anlayacağınız 8-2

oğuz dizerin yalan haberindeki gibi bir olay yok ve yukarıda Galatasaray'ın da ismi geçiyor,yazar müsvetteleri iyi okuyamamışlar heralde.

• beyler ne küreği ya alala
  • İŞTE BAHSOLUNAN TR ŞAMPİYONASI VE SONUÇLAR:

Sevgili ve ezeli rakibimiz GS sadece 2 branşda Şampiyonluk kazanmıştır.

FB ise 8 branşda.........................

BAŞLIK AÇARKEN ÖNCE ARAŞTIRIN........SONRA AÇIN............YOKSA;

Açtığınız başlıkta boğulabilirsiniz.

Selamlar

Not: İMZAMI İYİ OKUYUN.

"Türkiye Kürek Şampiyonası’nın büyük çekişmeyle geçen Büyükler Kategorisi’ni Galatasaray kazandı. Pazar yapılan Büyükler yarışmalarında şampiyonu 8 Tek yarışmasının sonucu belirledi. Son yarışa ikişer birincilikle giren ezeli rakipler arasında 8 Tek yarışı çok heyecanlı oldu. Yarışı önde götüren Fenerbahçe ekibini son 500 metrede yakalayan Sarı-kırmızılı sporcular, hem bu yarışı, hem de Türkiye Şampiyonluğu’nu Galatasaray’a kazandırdı. Dün yarışılan diğer kategorilerde; Büyük A Bayanlar, Genç A Erkekler ve Genç C Bayanlarda Fenerbahçe Türkiye Şampiyonu oldu.

Sapanca Gölü Kırkpınar Mevkii’nde üç gün süren Türkiye Şampiyonası genelinde Fenerbahçe 8 kategoride birinci olurken,
    Galatasaray 2, Şişecam Çayırova ve Fethiye Belediyespor da birer birincilik elde etti.

yarış sonuçları

Yarışmaların sonuçları şöyle:

TAKIM SIRALAMALARI

Genç C Bayan

1. Fenerbahçe
    2. Tuzla Deniz Yıldızı

3. Fethiye Belediye

Genç C Erkek

1. Fenerbahçe

2. Şişecam Çayırova

3. Fethiye Belediye

Genç B Bayan

1. Fethiye Belediye

2. Fenerbahçe

3. Galatasaray

Genç B Erkek

1. Galatasaray

2. Körfez Hereke Sümerspor

3. Fethiye Belediye

Genç A Bayan

1. Şişecam Çayırova

2. Körfez Hereke Sümerspor

3. Galatasaray

Genç A Erkek

1. Fenerbahçe

2. Sakaryaspor A.Ş.

3. Denizcilik İşletmeleri

Hafif kilo Büyük B Erkek

1. Fenerbahçe

2. Beşiktaş

3. ODTÜ

Büyük B Erkek

1. Fenerbahçe

2. Sakaryaspor A.Ş.

3. Şişecam Çayırova

Hafif Kilo Bayan

1. Fenerbahçe

2. Galatasaray

3. ODTÜ

Hafif Kilo Büyük A Erkek

1. Fenerbahçe

2. Galatasaray

3. Beşiktaş

Büyük Bayan

1. Fenerbahçe

2. Şişecam Çayırova

3. ODTÜ

Büyük A Erkek

1. Galatasaray

2. Fenerbahçe

3. Beşiktaş

• Garip.
    Hayatta hiç izlemediğiniz spor dalları için birbirinizi yiyorsunuz.
    Bu konunun açılma sebebi Fenerbahçe'nin veya Galatasaray'ın başarısızlığı değil, Fenerbahçe sitesinin edepsizliğidir (bunun Türkçe'de başka karşılığı yok).
  • YoK edepsizliği kim yapmış iyi oku iki resmi sitede yazılanları...
    quote:

Galatasaray Kürek Takımı Türkiye Şampiyonu Oldu

Sapanca Kırkpınar'da yapılan Türkiye Büyükler Kürek Şampiyonası'nda Galatasaray Kürek Takımı şampiyon oldu.

Dün yapılan Yıldızlar Şampiyonası'nda da şampiyon olan Galatasaray, büyüklerde de şampiyon olarak kürektekli üstünlüğünü perçinledi.

Büyük heyecan içinde geçen yarışlarda şampiyonluğun belirlenmesi son yarış olan "8 Tek" yarışına kaldı. Fenerbahçe takımının startla birlikte önde başladığı yarışta Galatasaray 8 Tek Takımı yarışın son 250 metresinde müthiş bir atak yaparak yarışı 1. tamamladı.

Kerem Demirel, Yalçın Fidancı, Hakan Özcan, Gürkan Türkay, Yücel Mutlu, İsmail Özgür, Sami Kaya, Saim Kaya ve Kaan Şahin'den oluşan Galatasaray 8 Tek Kürek Takımı'nın birinciliği ile Galatasaray Büyükler Türkiye Şampiyonluğu'nu kazandı.

Sabah yapılan yarışlarda Büyük Erkekler 2- Takımı'nda Sami Kaya ve Saim Kaya ve yine Büyük Erkekler 2X Kürek Yarışı'nda da Cem Yılmaz ve Ahmet Yumrukaya yarışı Fenerbahçe'nin önünde tamamlamışlardı.

Şampiyonluk sonrasında büyük sevinç yaşayan Galatasaray Kürek Takımı'nın Şube Kaptanı Barbaros Mumcuoğlu, Galatasaray Resmi İnternet Sitesi'ne şu açıklamayı yaptı: "Sezon başından beri yıldızlar ve büyüklerde iddialı olduğumuzu söylemiştik. Uzun süredir bu yarışlara hazırlanıyorduk. Önce yıldızlarımız şampiyon oldu. Şimdi de büyükler şampiyonluğunu kazandık. Emeklerimizin karşılığını aldık. Tüm sporcularımızı alınlarından öpüyorum" dedi.

Kürek Takımımızın Türkiye Şampiyonluğu'nda 8 Tek Kürek Takımımızı'n madalyalarını Kürek Şubesi'nden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen verdi. Ödül töreni sonrası Galatasaray.org'a demeç veren Fatih Gökşen şunları söyledi:

"Biliyorsunuz Fenerbahçe 100. yıllarında amatör sporlarda şampiyon olacaklarını açıklamışlardı. Hatta Sayın Ali Koç şampiyon oldukları branşlar arasında küreği de saymıştı. Bu işler konuşmakla olmuyor. Gördünüz Kürek Takımımız bugün Türkiye Şampiyonu oldu. Emek veren ve çalışan her zaman kazanır" dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Vedat İrdelp ise kürekte “tarihi bir şampiyonluk” elde ettiğimizi söyledi.

Yönetim Kurulu üyeleri Atilla Kınay ve Fatih Gökşen’in yanı sıra Divan Kurulu ile Su Sporları Komitesi Üyesi Emir Turgan’la beraber yarışları izleyen İrdelp, Galatasaray’ın kürekte altyapıya büyük yatırım yaptığının altını çizdi.

Bunun sonucunda yıldızlar şampiyonluğunu kazanmış olmamızın da çok önemli olduğunu söyleyen İrdelp, “Bunu, önümüzdeki senelerde yapacağımız hamlelerin başlangıcı olarak görüyoruz. Gençlerimiz, ileride A Takım’ın omurgasını oluşturacaklar. Biz de yakında yeni ve daha büyük tekneler alacağız. Altyapıya yapılan bu yatırımların meyvelerini görmek büyük mutluluk.” dedi.

Galatasaray.org olarak bizler de şampiyon kürek takımımızı yürekten tebrik ediyoruz.

Ayrıca Fb'nin kazandığı birinciliklere yer vermeyen galatasaraydır. yazar müsvettesinin yazdığı gibi emeğe değer vermeyen kendi kulübüdür.

• quote:

Orjinalden alıntı: YoK

Garip.
    Bu konunun açılma sebebi Fenerbahçe'nin veya Galatasaray'ın başarısızlığı değil, Fenerbahçe sitesinin edepsizliğidir (bunun Türkçe'de başka karşılığı yok).

Edepsizliği yapan, haberi yalan yazandır.

işte haber;
    " Kürekte 8 kategoride şampiyon olduk
    15 Temmuz 2007 Pazar

Sapanca Kırkpınar mevkisinde yapılan Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışlarına 23 kulüp ve 600'ün üzerinde sporcu katıldı. Fenerbahçe Kürek Şubemiz katıldığı 12 kategoriden 8'ini şampiyon olarak tamamladı.
    Fenerbahçe Kürek Şubemiz Büyük B Erkekler (23 yaş altı), Hafif Kilo Erkekler, Hafif Kilo Erkekler Büyük B, Genç A Erkekler (17-18 yaş), Genç C Erkekler (13-14 yaş), Büyük Bayanlar, Hafif Kilo Bayanlar,Genç C Bayanlar (13-14 yaş) kategorilerinde şampiyonluk elde etti. Fenerbahçe Kürek Şube Kaptanımız Ozan Bayülken ve Antrenör Sonat Doğan Türkiye Şampiyonasını 27 birincilik ve 8 kategoride şampiyonluk alarak tamamlamış olmalarına rağmen Büyük Erkekler kategorisini ikinci sırada bitirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ancak, bireysel olarak elde edilen derece ve kupaların kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Toplam 12 kategoride yapılan Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları'nda Fenerbahçemiz 8, Galatasaray 2, Şişecam Çayırova 1 ve Fethiye 1 kategoride Türkiye şampiyonu oldu

haber de yine bir yanlışlık var..terbiyeye devam anlayacağınız 8-2

oğuz dizerin yalan haberindeki gibi bir olay yok ve yukarıda Galatasaray'ın da ismi geçiyor,yazar müsvetteleri iyi okuyamamışlar heralde."

selamlar

• quote:

Garip.

iki resmi sitenin haberine bak öyle yorum yap.
  • quote:

Garip.

Okumadan bilmeden sağa sola "edepsiz" demek de sazanlıktır. (bunun Türkçe'de başka karşılıkları da var ama bu kadarı yeterli)
  • Selamlar ;

Sevgili @onbes imzan çok iddalı olmuş, bence değiştirmen gerekli.Yok ben idda olsun diye yazdım, değiştirmeyeceğim diyorsan benim senden ispatlamanı istediğim bir konu var.Biliyorsun Fenerbahçe tarihinin masa başında oturularak, keyfi olarak, yazan kişilerin aklından ne geçiyorsa o şekilde yazıldığını söyledi bir spor programı yapımcısı ve işinden kovdurdular.Adam tüm iddalarını belgeleri ile ispat etti, yetmedi yanında ki Fenerbahçe kongre üyesi Kemal BELGİN'de hem hayretler içinde dinledi, hemde anlatılanların kurmaca ve yalan olduğunu onayladı.Madem bu kadar iddalısın bunun kurgu olduğunu ve asıl yalan söyleyenin o programın yapımcısı ve Fenerbahçe kongre üyesi Kemal BELGİN olduğunu ispatla.Hem Fenerbahçe camiası bir lekeden kurtulur, hem ben bu konuda ikna olurum, hemde sen imzanın layığını yerine getirirsin.Yalnız söylemeden geçemeyeceğim bir şey var.Çok ama çok zorlarsan bu iddaların belki 4/1'i için yanlışlıktan söz edebilirsin.Malesef ki o programda anlatılanların minimum 4/3'ü doğru.Sana şimdiden kolay gelsin.

Saygılarımla.

• edep dersi vereceğim derken edepsizliğin güzel bir örneğini verdin bravo
    quote:

Garip.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reef1905

Selamlar ;

Sevgili @onbes imzan çok iddalı olmuş, bence değiştirmen gerekli.Yok ben idda olsun diye yazdım, değiştirmeyeceğim diyorsan benim senden ispatlamanı istediğim bir konu var.Biliyorsun Fenerbahçe tarihinin masa başında oturularak, keyfi olarak, yazan kişilerin aklından ne geçiyorsa o şekilde yazıldığını söyledi bir spor programı yapımcısı ve işinden kovdurdular.Adam tüm iddalarını belgeleri ile ispat etti, yetmedi yanında ki Fenerbahçe kongre üyesi Kemal BELGİN'de hem hayretler içinde dinledi, hemde anlatılanların kurmaca ve yalan olduğunu onayladı.Madem bu kadar iddalısın bunun kurgu olduğunu ve asıl yalan söyleyenin o programın yapımcısı ve Fenerbahçe kongre üyesi Kemal BELGİN olduğunu ispatla.Hem Fenerbahçe camiası bir lekeden kurtulur, hem ben bu konuda ikna olurum, hemde sen imzanın layığını yerine getirirsin.Yalnız söylemeden geçemeyeceğim bir şey var.Çok ama çok zorlarsan bu iddaların belki 4/1'i için yanlışlıktan söz edebilirsin.Malesef ki o programda anlatılanların minimum 4/3'ü doğru.Sana şimdiden kolay gelsin.

Saygılarımla.

o sçylenenlerin uydurmaca olduğu ispatlandı..FB'nin tarihine kimse laf söyleyemez....

• quote:

Orjinalden alıntı: fenerlix07

o sçylenenlerin uydurmaca olduğu ispatlandı..FB'nin tarihine kimse laf söyleyemez....

Selamlar ;

Yazın o zaman nasıl ispatlanmış ? Söylenenlerin ispatlanması demek en azından iki saatlik bir programla iddalara cevap verilmesi veya uzun uzadıya bir yazı demek.İspatlanan veya ispatlanacak hiç bir şey yok.İspatlanan spor programında ispatlandı.Eğer sen haklıysan buraya ya link koyuver izleyelim öğrenelim, yada okuyalım.Oldu bitti yok, benim için okumadan veya izlemeden anlatılan her şey doğruluğunu koruyor.Ayrıca cevabın için teşekkür, ama soru @onbes nickli arkadaşımıza.

Saygılarımla.
  • quote:

Selamlar ;

Saygılarımla.

Dostum,
    şimdi imzamı bir yazalım ve ne yazmışım okuyalım.

Bundan böyle her türlü FB karşıtı uydurmaca
    İDDİALAR
    Belgeleri ile aksi kanıtlanacaktır.
    Uydurukçulara Duyurulur.

Yani, araştırabildiğim, aksini belgeleyebileceğim her iddianın aksini kanıtlamak benim için artık FB taraftarlığını geçip, HAKSIZLIĞA karşı bir mücadele , kendimi kanıtlama yolu olmuştur.
    (evet, kendimi kanıtlama diyorum, çünkü başka haksızlıklarla mücadele edecek büyüklükte gücüm olmayınca, şimdilik bununla idare ediyorum:) )
    Bu Haksızızlık her konuda olabilir, en çok yazdığım, DH Forum "TV Projeksiyon" başlığında da görebilirsin.

Gelelim bahsettiğin, TV programı ve iddialara;
    Araştıracağım, İddia ettikleri kısımların hangileri doğru, hangileri yanlış, belgeleri ile bulup yazmaya çalışacğım
    (bak, hangileri doğru, hangileri yanlış dedim, yani "at gözlüğü" ile araştırma yapomayacağıma inanabiklirsin.)

Ancak, yazdıklarımdan sonra, hiç alınmaca darılmaca olmadan, "Özür Dilemeyi" de yapmanı beklerim.

Selamlar.

NOT: Bu güne kadar , belgeleri ile yazdığım her konunun arkasındayım, yalan ve yanlışım hiç olmamıştır.
    İşime gelmeyen konuları ise hiç deşmem, çünkü bana zarar verir, bunu bilirim .

• konu FB'ye karşı olan asılsız iddalar ise hepimiz yek vücut oluruz...eğer bunalra program yapmya kalksalar 2 değil 5 saat sürer....
    yazıya Dokuz Prof. Dr. Oktay Avcı'nın büyük katkıları olmuştur...

http://www.antu.com/AntuHaberOku.aspx?ID=5376

o programda o zaman Türkiye mi vardır ki general harrington kupasından sonra Türkiye nidaları atılmıştır deniyor ya, Türkiye kelimesi yaklaşık 1000 yıldır kullanılan bir kelimedir..Haçlı seferlerinde Anadolu'dan Türkiye diye bahsedildiği doğrudur...en baştaki yanlış bu kadar derin işte gerisini sen hesap et...

iyi okumalar...

• Selamlar ;

Sevgili onbes benim bunları yazmamın tek nedeni var, oda senin objektifliğine inanmam.Ayrıca o programdaki iddaların ne kadar çoğunun yalan olduğunu ispatlarsan bir futbolsever olarak o kadar çok sevinirim.Ayrıca özür dilemenin bir erdem olduğunuda 31 yılı biten hayatım boyunca öğrendim.Sen o programda söylenenlerin yalan olduğunu ispatla ben seve seve özür dilerim.Yukarıda da yazdım, tekrar yazayım.Eğer 4/1'inin yalan olduğunu ispatlarsan çok iyi, çünkü geriye kalanının gerçek olduğu tarihi belgelerle ispatlı.Ayrıca hiçbir tarihçinin çıkıpta yalanlamada bulunmaması söylenenleri daha gerçekçi kılıyor.

Saygılarımla.
  • quote:

Selamlar ;

Saygılarımla.

Kemal Belgin yıllardan beri FB düşmanlığı yapar belirtmek isterim. Tuğrul yenidoğan tarihçimi şimdi. Daha Türk kelimesinin ne zaman geldiği bilmeyen biri Neyse neler demiş Tuğrul efendi

Tuğrul Yenidoğan' ın "Sıkıysa İsmet İnönü hayattayken yazsalar ya da söyleseler'' buyurduğu zırvalamaya ithafen ;

Fenerbahçe Spor Klübü Tarihi Baskı Tarihi : 1957

İsmet İnönü 1884 - 1973http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0smet_%C4%B0n%C3%B6n%C3%BC

1957 yılnda basılan kitabın 325. sayfasında Lozan görüşmeleri ve İsmet Paşa'nın Fenerbahçeye çektiği tebrik telgrafıyla ilgili bölüm.
    1957 yılnda basılan kitabın 325. sayfasında ilgili detay
    İsmet İnönü' nün 1957 tarihinde hayatta olmadığını iddia eden ulu tarihçi???

--------------------------------------------------------------------------

Aynı Şahsın ''1917 de şehitmi olurmuş daha milli mücadele başlamadı'' cümlesine ithafen ;

Çanakkale Savaşı tarihinden haberi yok, gidip bakabilir Çanakkalaye
    ------------------------------------------------------------------------------

Kemal Belgin: Şimdi şöyle tabi ben rüştü beyin, rahmetlinin, tarihini çıktığı gün... zaten bana hediye etmişti.., ben onu firrrrt diye okudum. Büyük bi keyifle... iyi de kaleme alınmıştı, düzgün bir Türkçeyle.... fıııt diye okudum....

Tuğrul Yenidoğan: Ama rüştü beyin tarihinde böyle işgal kuvvetleri, vatanı kurtarmak, şudur budur öyle bişey yoook...

Kemal Belgin: Şimdi şöyle, yani... burada zaten vurgulanması gereken..., birileri fenerbahçe tarihiyle son 6-7 yılda 8 yılda oynamaya başlamış. Bizi bütün huzursuz eden, bizi yakındıran mesele bu.

Rüştü Dağlaroğlu - Fenerbahçe Spor Klübü Tarihi ( 1957 )

Bu kitaptan alıntılar :

Müslüman Türk seyircinin düşman işgali altındaki İstanbulda ilk zamanlar alkışlamaya dahi cesaret edemediği sportif galibiyetlerin zamanla en coşkun tezahürata vesile olmaları ve Türk futbolcularının renk renk bayraklar dalgalan beyoğlu caddelerinde el üstünde taşınmaları, o karanlık mütareke ve işgal senelerinde, yüzbinlerce Türke ümit ve teselli kaynağı olmuştur.
    ...
    Fenerbahçenin mütareke ve işgal yılları maçları hem kendi ve hem de Türk futbol tarihinin övünülmeye layık bir faslını teşgil eder. Fenerbahçe, çok yüklü bir milli vazifeyi isim ve şanına yaraşır bir kudret ve muvaffakiyetle başarmış ve engin bir sevgi halesini isim ve renkleri üzerinde toplamıştır. O pek karanlık ve ıztıraplı günlerde nihai zafer için büyük bir kitleye iman sağlayan Fenerbahçenin muzafferiyetleri, hisleri alevlenen sayısız Türk gencinin milli orduya iltihaka koşmaları gibi tesirler de yaratmıştır.
    ....
    General Harrington kupası maçındaki başarının, Lozan muahedesi sıralarında sulh murahhas heyetimiz ve dolayısıyla milletimizin mukadderat ve menfaatleri üzerindeki hayırlı rolü de başlı başına bir abide teşkil eder.
    .....
    Bir spor kulübünün bir milletin mukadderatı üzerinde bu derece yapıcı rol oynadığı tarih boyunca görülmemiştir.

Tuğrul Yenidoğan: Ama rüştü beyin tarihinde böyle işgal kuvvetleri, vatanı kurtarmak, şudur budur öyle bişey yoook... buyuran Tuğrul bey ve kitabı bir fıııtta okuyan Kemal bey ya okuma yazmayı bilmiyorlar? Ya okuduklarını unutacak kadar bunamışlar? Yada işine gelenleri okuyorlar.

/>

Okuma Yazma Devriminden Nasibini Alamamış Ulu Tarihçi Tuğrul Yenidoğan
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Önüne geleni aşağılar gibi "ittihatçi" olmakla suçlayan yüce tarihçi Tuğrul Yenidoğan ufak bir ayrıntıyı gözden kaçırmaktadır!!!!

Mustafa Kemal 2.Meşrutiyet' in ilan edildiği 1908 tarihinde Kolağası Rütbesiyle Selanikte göreve devam etmekte aynı zamanda İttihat Ve Terakki Cemiyeti içinde çalışmaktadır. Kaynak Tarih Kitapları!!!!

Tuğrul Ağa bu nasıl çelişki? Küfür eder gibi önüne gelene yakıştırdığın "ittihatçi" cemiyetten bak kimler çıkmış. Ama sen dar kafanla Atatürk Tarihini "1881' e doğdu, 1923' te Cumhuriyeti Kurdu, 1938' de öldü" olarak algıladığın için anlayamazsın. Jön Türkler, İttihatçılar... Nasıl oluştu, kimler görev aldı, kimler ters düşüp ayrıldı bilemezsin. Sana göre tarih "SİYAH ve BEYAZ" nasıl olsa. Bir insan ya "ittihat cemiyetinde bulunmuştur yada bulunmamıştır" değilmi?

İTTİHAT-TERAKKİ VE DEVLETÇİLİK Yazar Zafer Toprak Yurt Yayınları Ekim 1995
    quote:

2. Meşrutiyet yıllarında İttihatçı çevrede geliştirilen milliyetçilik halkçılık ve devletçilik Cumhuriyet hükümetlerinin ve Halk Fırkası'nın benimseyeceği temel ilkeleri oluşturdu.

Kayıtsız Şartsız! İttihatçı Düşmanı Ulu Tarihçi Tuğrul Yenidoğan
    ------------------------------------------------------------------------------------------------

Ya Ya Ya Şa Şa Şa Fenerbahçe Çok Yaşa, Türkiye Türkiye Çok Yaşa"

"Biz Türkiye Cumhuriyetini Mustafa Kemal' in Kurduğunu Türkiye İsmini Onun verdiğini Bilirdik" buyuruyor ulu tarihçi Tuğrul Yenidoğan.

quote:

Sorunun kaynağı 'Türkiye' adının tamamen Türkçe bir kelime olmamasıdır. 'Türkiye' adı bir kökle bir ekten oluşmuştur ve 'Türk' köküne getirilen '-iye' eki Türkçe değildir. Türkçede coğrafî veya siyasî ad oluşturabilecek böyle bir ek yoktur. Söz konusu ek Türkçe olmadığı gibi, menşei de ihtilâflıdır. Tanzimat devrinden itibaren, Cumhuriyet devrinde resmî imlânın 'Türkiye' olarak belirlenmesine değin, hem 'Türkiya' hem de 'Türkiyye' biçimlerinde kullanılmıştır. Resmî imlânın 'Türkiye' şeklinde benimsenmesi üzerine, eski Dârülfünûn müderrislerinden Avram Galanti bu imlânın İtalyan telaffuzu esas tutularak 'Türkiya' şeklinde tashihini teklif etmiştir. '-iye' ekinin, '-iya'dan geliyorsa Yunan-Latin ve '-iyye'den geliyorsa da Arap kökenli olduğu söylenmektedir. Ziya Paşa ve Nâmık Kemal gibi kimileri de yaşadıkları ülkeyi adlandırmak için 'Türkistan' tâbirini kullanmışlardır ki; '-istan' eki de Farsça'dır. İç Asya'dan itibaren, Türklerle meskûn coğrafyanın yabancı kaynaklarda 'Türkiye' (veya 'Türkiya') olarak adlandırıldığını biliyoruz.

TÜRK KİMLİĞİ 4 - Gökhan Yılmazhttp://www.alelma.org/TK4.htm

Kaldıki "Türkiye" kelimesinin kökeni 1000 yıllık geçmişe 3.Haçlı Seferlerine kadar dayanmaktadır. Zahmet edip araştırırsanız "Tyrkia" keimesinin kökenini bulursunuz. 1919-1920 yıllarından bahsediyruz. Toprakları neredeyse "İstanbul Sınırları" kadar kalmış bir imparatorluk için insanların ""Ya Ya Ya Şa Şa Şa Fenerbahçe Çok Yaşa, Devleti Ali Osmaniye Çok Yaşa" demesinimi beklersiniz yoksa zaten Samsunda ışık doğmuşken insanların Türklüklerini ön plana çıkarıp ""Ya Ya Ya Şa Şa Şa Fenerbahçe Çok Yaşa, Türkiye Türkiye Çok Yaşa" demesi mi garip? Osmanlı İmparatorluk adıdır. "Türkiye" ise Anayurda verilen isim. Ki yukarıdaki paragrafa bakıldığında kökeninin çok eski olmasına rağmen Tanzimat Döneminde bile kullanıldığını görürsünüz.

Haaa Tuğrul Bey gibi Ulu Tarihçiyseniz Türkiye Kelimesi "Türkiye Cumhuriyeti" kurulurken takriben 1922-1923 yılları arasında bulunmuştur. Ne de olsa 1074 Malazgirt Savaşının ne anlama geldiğinden bi habersinizdir. İnsanların 1922-1923 yıllarında önce "Türkiye" kelimesini kullanmış olması olanaksızdır size göre. Büyük Tarihçisinizdir.

Tezahuratlara uyum sağlaması için tezahuratlarda kimi zaman Fenerbahçe' nin adının "Fener" Galatasaray' ın "Cim-Bom" Beşiktaş' ın "Kara Kartal" telfuz edilmeside gariptir değil mi? Tüm yaşananları, olumsuz koşulları bir knara bıraktığımızda bile """Ya Ya Ya Şa Şa Şa Fenerbahçe Çok Yaşa, Devleti Ali Osmaniye Çok Yaşa" nın telafuzu "Ya Ya Ya Şa Şa Şa Fenerbahçe Çok Yaşa, Türkiye Türkiye Çok Yaşa" dan bile kolaydır uyumludur.
    Türkiye Kelimesinin Kökeninden Bi Haber Türk!!! Tarihçi Tuğrul Yenidoğan

• quote:

Orjinalden alıntı: fenerlix07

konu FB'ye karşı olan asılsız iddalar ise hepimiz yek vücut oluruz...eğer bunalra program yapmya kalksalar 2 değil 5 saat sürer....
    yazıya Dokuz Prof. Dr. Oktay Avcı'nın büyük katkıları olmuştur...

http://www.antu.com/AntuHaberOku.aspx?ID=5376

o programda o zaman Türkiye mi vardır ki general harrington kupasından sonra Türkiye nidaları atılmıştır deniyor ya, Türkiye kelimesi yaklaşık 1000 yıldır kullanılan bir kelimedir..Haçlı seferlerinde Anadolu'dan Türkiye diye bahsedildiği doğrudur...en baştaki yanlış bu kadar derin işte gerisini sen hesap et...

iyi okumalar...

Selamlar ;

İlgin için teşekkür, ama malesef ben aradığım soruların çoook büyük bir kısmına cevap bulamadım bu yazıda.Ayrıca yazan kişinin kinayeli ve karşısındaki kişiyi rencide eden yazı tarzı şekli yüzünden de bence maksatlı ve yanlı olmuş epeyce.Gerçi benim için asıl önemli olan iddalarda belirtilen konulara açıklık getirmesiydi ama malesef.Yine ( ruhları şad olsun ) verilen şehitlerden, Atatürk'ün Fenerbahçe'li olduğuna yapılan göndermelerden, cephede en çok biz muharebe ettik demekten ve işgal kuvvetleri ile yapılan maçlarda alınan sonuçlardan bahsedilen uzun uzadıya bir yazı olmuş bence.
    Benim amacım Fenerbahçe'li arkadaşları rencide etmek değil.@onbes nickli kardeşimizi imzasındaki iddalı sözlerin altında ezmek hiç değil.O kadar iddalı bir söz edince bende içinden çıkılamaycak konular olduğunu ve polemik yaratabileceğini ima etmeye çalıştım ama konu uzadı.Yinede konu ile ilgili daha kapsamlı, sade ve bilgi amaçlı bir yazı olursa severek okurum.İlgin için tekrar teşekkürler.

Saygılarımla.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.