Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1509. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.355
Cevap
683
Favori
1.849.845
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15071508150915101511
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam 3000 euro falan vergi tuttu ürün 1500 euro toplam 4500 euro tabiki ürünü iade ettim milyoner falan değilim...

• SasabtrmS kullanıcısına yanıt

artık bi ara yurtdışına çıktığımda yanımda getirmeyi düşnüyorum yanımda getirmeme rağmen vergiye tabi tutulmaz umarım ...

• Oğuz51515151 O kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, gümrük şaşırtmadı :)))

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Nisan 19'da ilk kez yurtdışından bir ürün aldım. Ürün fiyatı 80 euro + 30 euro kargo ücreti. Aynı yerden aynı üründen daha önce alan arkadaşlar 15 günde teslim aldılar ancak benimki hala gelmedi. Son kargo hareketi görüntüdeki gibi 02.05.2024 tarihinde. Gümrük vergisi vs. henüz çıkmamış, beni arayan soran da olmadı. Şu anda yapmam gereken nedir acaba, yardımcı olur musunuz ?

• YerliMakina kullanıcısına yanıt
    Gümrüğe yakalanmamış ve geçmiş, posta dağıtım merkezine sevk edilmiş ve dağıtılmayı bekliyor ancak PTT ile iletişime geçerek akıbetini sorabilirsiniz Bu aralar PTT'de sorun var; benim paket de 10 gündür gümrüğü geçmesine rağmen dağıtıma çıkmadı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim. Ben Başakşehir'e bayağı uzakta oturuyorum. Normalde kargolarım Kağıthane'den dağıtıma çıkar, bir de GÜM.AMB.KARGO ŞB.ŞEF. ibaresini görünce takıldığını düşündüm. Aynı üründen daha önce alan bir arkadaşa sordum, kutu dışında fatura, tutar vs. olmayınca sen fatura ibraz edip gümrük ödemesi yapmadığın sürece orada kalır gibi bir şey dedi, ama onun takip numarasından baktığımda işlemler farklı görünüyor, kafam karıştı o yüzden.

• Sentez kullanıcısına yanıt

kargonu alabildin mi hocam son durum nedir faturada 3 yağmurluk mu yazıyodu

Benim de aynısı oldu, gümrükte takıldı anlamına geliyor. Içinde 4 ürün vardı toplamda 50 euro. Gümrük beyanına tek ürün olarak set şeklinde yazılmış. Gittim konuştum, her biri 50 euro diye sayıp 200 euro bu sınırı aşıyor dediler, faturayı ve ekstreyi gösterdim halloldu.

• OROFI kullanıcısına yanıt

Bunun için Başakşehir Pim GÜM.AMB.KARGO ŞB.ŞEF. yazan yere gitmek gerekiyor değil mi ? Sanırım telefonla vs. halledilemiyor.

Onlar ulaşır belki size ama ben beklemeden gidip aldım. Siz ararsanız açan olmuyor telefonları

• dudepostal D kullanıcısına yanıt

>> Bu kuralı hiç bilmiyordum başına gelen var mı acaba ?

Yok ben ilk defa sizden duyuyorum valla. Bu başlıktaki 1500 sayfa hep yemek tarifleri ile dolu.

Birşey sorucam, gümrük 7/24 esasına göre ve resmi tatillerde de çalışıyor diye okumuştum, doğru mu?

Mesela bu Pazar 19 Mayıs'ta İst.Hav. gümrük çalıştı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 20 Mayıs 2024; 12:46:12 >
  • noisywan N kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum olabilir belki nöbetçi memurlar vardır

• 120 doları geçmeyen 1 adet paketim gümrüğe takıldı.

İçinde 2 ayakkabı, 1 bilgisayar sarf malzemesi ürün var.

Hiçbiri yasaklı ürün değil, 150 Euro limitini aşmıyor. Aylık 5 paket limitini aşmıyor.

Benzer ürünlerden Ocak ayında da almıştım, takılmadan geçmişti. Şimdi geçemedi.

Hangi kanuna, hangi standarlara göre karar veriyor bu memurlar anlamak zor.

• Arkadaşlar herkese merhaba,
    Çinden lego siparişi verdim, 60 adet ürün, tek paketleme, ödediğim tutar 25$ civarı, normalde geçeceğini öngörüyordum fakat bir kaç yazılanı okuyunca korkmaya başladım, ürünler gümrükten sorunsuz geçer mi?

(Bu ay hiç siparişim olmadı, 25$ ürünler toplam fiyatı, tek paketleme)

Ayrıca nekadar gümrük vergisi çıkar tahmini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciksir -- 21 Mayıs 2024; 12:46:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliexpressten arabam icin 3.5kw sarj aleti aldim ve satici ups ile kargolamis
    Benden ruhsat vb seyleri istediler tum belgeleri gonderdim ve suanda benden 1100tl maktu vergi istiyorlar
    Ben urunu alirken aliexpress uzerinden vergisini odemistim
    Bu durumu daha once yasayan varmi? Ne yapmam gerekiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Evet 1500 sayfada da bu durum yazmıyor. Böyle bir cevaba gerek yoktu. İki ayrı yerden 150 euro altı siparişim vardı ve sizin de başınıza gelen durum gibi takılmaması gerekiyordu.

1500 sayfa yemek tarifi dolu olduğu için anlamamışsınızdır

• dudepostal D kullanıcısına yanıt

Dikkatli okursanız ben orada başıma geleni yazıp bilgi paylaşıyorum, soru sormuyorum. Kurallara uyduğum halde gümrük memurunun rastgele davrandığını belirtiyorum.

Siz ise "başına gelen var mı acaba ?" diye soruyorsunuz ya, işte buradaki 1500 sayfa başına gelenler ile dolu, ama önceki sayfalara bakmadığınız için bilmiyorsunuz.

Yani kasap dükkanına girip orada et kesen adama "Sizde et var mı?" gibi bir şey sormak gibi. Ben orada müşteri olsam aynı şekilde size "Yok burası veteriner, bizim kediyi sünnete getirdim" derim.

Bunu bile bana açıklattınız ya, tebrik ediyorum sizi.

Bu kadar gerilmeyin. Gülün geçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 25 Mayıs 2024; 13:31:45 >
  • 150 euro altı olmasına rağmen takılan paketim, gümrük memurunun benim beyan ettiğim tutara inanmaması sonucu olmuş.

Fedex hemen benden fatura kopyalarını istedi, memura iletti, memur beyanın doğru olduğunu gördü, paket 2 gün gecikmeden sonra teslim edildi.

Aslında memur da haklı...

Burada resmi sitesinde 4800 TL olan ürün, Amerika'da 1350 TL.

Kargo+gümrük+vergi+harç+kıl+tüy dahil yaptığım perakende ithalat sonucunda bana gelen fiyatı, resmi ithalatçısından daha düşük oldu!

Allan mucizesi işte.

Padişahım çok yaşaa!

Ekonomi çoh eyi olduğu içün olüyür bunnar hep.

• 
Sayfa: önceki 15071508150915101511
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.