TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1518. sayfa)

-
-
Benim beraber taşınan farklı kişiler adına iki paketimden biri gümrüğe girip çıktı, diğeri gümrüğe giriş bile yapmadı sistemde. Yılbaşı ve yeni gümrük saçmalığı yüzünden yoğunluk var gibi. İnşallah yetişir herkesin, 27sinden önce geçer gümrükten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Genelde gümrüğe girdikten 24 saat sonra gümrükten çıkıp dağıtım şubesine gidiyor ama yılbaşı yoğunluğu olabilir. PTT'de sorgulatınca "ücretler" bölümüne bir bakın vergilendirme yapılmış mı?
-
Son yapılan kısıtlamalara göre, kargo dahil fiyatı 100 USD olan bir ürünü bireysel ithalat ile gümrüğe soktuğumuzda, toplam maliyet ne oluyor hesaplayan var mı? (tüm vergi, gümrük hizmeti ücretleri, depolama, harç, hurç, zart, zurt, saç sakal dahil)
Bu ülkede her şeyin belirsiz, plansız ve öngörülemez olması, bir devlet sitesine girip benden ne kadar para alacaklarını öngöremiyor olmak bana o kadar dokunuyor ki size anlatamam. Bu ülke bu disiplinsiz, öngörüsüz, beceriksiz zihniyetten mutlaka kurtulmalı. Bu ülkenin insanları daha iyiyi hakediyor. (en azından eksiğin farkında olanlar)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 27 Aralık 2024; 10:14:38 > -
Ürünü gümrükten çekmesi ve işlemleri yapması için gümrük müşaviri tutmak gerekiyor maliyeti tam bilmiyorum ama birkaç kişiden duyduğum ürüne ödediğimiz para kadar da ona ödemek gerekiyormuş. Tahminim 2000 civarı para gider.
Yalnız Murat Gamsız’ın youtube kanalında gördüm Türkiye’de bazı özel şirketlerde “hızlı kargo teslim yetkisi” diye bişey varmış. Amerikadan İste isimli sayfanın da bu yetkisi varmış. Amerikadan 150 euro’ya kadar her şeyi getiriyorlarmış gümrüğe takılma, uğraşma falan hiçbir şey yokmuş sadece gümrük vergisini ödüyorsun kapına geliyor ürün bir inceleyin ben yakın zamanda bu sistemi denicem. Tek dezavantajı adı üzerinde amerika ile sınırlı olması
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Devletimiz vatandaşı bilgilendirme konusunda da başarısız. Web sitesini güncellemekten bile acizler malesef.
Hala Ağustos mevzuatı yazıyor. 30 Euro limit. AB %30, diğerleri %60 vergi...
https://ticaret.gov.tr
T.C. Ticaret Bakanlığıhttps://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetiBir diğer devlet sitesinde ise 22 Euro diyor. %18 ve %20 vergi diyor.
https://ggm.ticaret.gov.tr/data/5dedfe4d13b876e93804ba65/351dd604b625487c6f95f7d7c83577c4.pdf
Yani devlet de aynı reis gibi, bir yerde A diyor, başak bir yerde B... Güvenemiyorsunuz.
Tam bir ciddiyetsizlik, güvensizlik, ortadoğu usülü iş yapma kafası...
Valla yazık bu ülkeye...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 30 Aralık 2024; 9:39:48 >
-
Bu başlığı okuyan kişilerden son 1 hafta içinde Amerikadan hızlı kargo ile 30 USD üstü bir alışveriş yapmış ve gümrük işlemlerini tamamlamış kimse var mı?
Bize ne kadar masraf çıktığı ile ilgili detay bilgi verirse seviniriz.
Devletin sitesinden veya açıklamalarından bilgi edinemiyoruz malesef. Ne dedikleri belli değil. Bir yerde 30 EU diyor, başka yerde 27, diğerinde 22... Müşavir masrafı, ardiye, kıl tüy zaten tam bir muamma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 15 Ocak 2025; 13:27:25 > -
En son bir arkadaşımdan 450 USD gümrük müşavirliği ücreti istemişler.
Gelen ürün 23000TL (gümrük vergisi hariç)
Son zamanlarda Amerika'dan $30 üzeri ürün sipariş edenler tecrübelerini paylaşabilir mi?
Maliyetler hakkında bilgiye ihtiyacımız var. Bilgiye açız!
-
Ne Amerika ne AliExpress ne Amazon ne başka bir ülke €30 üzeri almayın, her türlü el koyuyorlar işte...
Logitech garanti kapsamında kulaklığımı değiştirdi.
Ve hollanda'dan yeni bir kulaklık kargoladı ürünün faturasında satış degildir garanti kapsamında değitirilmiştir yazan bir fatura vardı fakat bedel olarak 56 euro girilmiş.
Ürün ups ile geldi ve gümrüğe takıldı ups benden noter vekaleti istedi ve başka bir masraf cıkmayacağını diğer tüm masrafları logitech'in karsılayacagını daha önce defalarca yaptıklarını söylediler.
Dün gidip noter ile vekaletname verdim bugun vekalet verdiğim (ups ile ortak firma ) benden tareks taahütnamesi istiyor noter onaylı.
Ürün denetime düşmezse direkt alırız düşerse 30-40k daha masraf cıkar diyorlar.
Hem kulaklıgımdan oldum hem paramdan hem de sinir stres.
Yardımcı olabilecek var mı?
-
Ne oluyor da 30 40 bin, alt tarafı bir kulaklık değil mi..
Yurtdışı alışveriş işi biteli çok oldu biliyorum..Bir tanıdığım Tr de olmayan basit bir ürün almak istedi , gümrük olaylarını anlattım muadili bile piyasada yok mecbur almalıyım dedi.
Ürünü aldık sipariş tutarı 200tl idi.Bugün gümrüğe girmiş 245tl vergi gösteriyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ebay den almış olduğum 32$ ürüne herhangi bir gümrük problemi yaşarmışım
-
Biraz geç cevap vereceğim ama vekalet dışında bir ücret çıkmayacaktır siz gümrüğe gönderin yine de çıkarsa iade verirsiniz böyle bir hakkınız var (muhtemelen çıkmayacaktır)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet teslim aldim sorun cikmadi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X