< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1515. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim. Her türlü gene Türkiyeden ucuz. Türkiye’de 1000 tl’ye satıyorlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gönderi başı 30 Euro limiti, vergi oranları ve aylık 5 gönderi limiti ile ilgili yeni mevzuat Ticaret Bakanlığı sitesinde yazıyor. ( 2. ve 19. maddeler )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 24 Ağustos 2024; 0:17:58 >
-
Vekaletname dışında(1140 tl) hiçbir ücret
çıkmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
valla vekalet e iyi para vermişin ben 2100tl vermiştim gerçi çok fazla isim vardı ondandır heralde
-
Arkadaşlar bu 30 Eur limite vergi dahil mi hariç mi?
Yani sipariş toplamı (ürün + vergi + kargo) 30 Eur altında mı olmalı?
Ps5 fanı alacağım aliexpress üzerinden. Mevcutta durum aşağıdaki gibi. Bu sipariş gümrüğe takılır mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 27 Ağustos 2024; 14:27:29 > -
Kargo ve vergi sayılmaması gerekirken gümrükte sorun çıkarıp el koyuyorlarmış, almasan iyi olur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SORGUMEMURU -- 27 Ağustos 2024; 17:36:41 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu anda acelesi yok, bekleyeceğim. Sistemin tam olarak oturmasını beklemek en doğrusu olacak sanırım.
vergi hariç
Bu ürünleri ayrı ayrı 2 kere satın aldım gümrükte el koydular vergi beraber ne kadar öderim bunların gönderilmesini sağlarım ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ko4fun -- 2 Eylül 2024; 22:2:4 >
-
Arkadaşlar iki tane yedek parça bekliyorum birkaç gündür hareket yok... Bu detaylar ne anlama geliyor?
-
İstanbul gumrugu nerede? Bi kargom takılacak yüksek ihtimalle gidip konuşmam gerekiyor ama nereye gideceğim yazmıyor hiçbir yerde. İstanbul havalimaninda mi oluyor? Ya da ilçeye göre değişiyor mu?
Başakşehir olabilir ptt dağıtacaksa ya da yeni havalimanı, gümrüğe takıldıysa tebligat gelir zaten, oradan öğrenirsin..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"Gümrük problemi" artık "tek adam problemi" oldu. Sadece müşteriye değil, kargo ve forwarding firmalarına da büyük darbe vurdu.
Problem şahıs gidene kadar bize yurt dışından alışveriş hayal. Neyse şunun şurasında sayılı gün kaldı.
Gümrük müşaviri de aynı şekilde etkileniyor.
Uzun zamandır yurtdışından alışveriş yapmıyordum. 15 gün önce temudan 4 ürün aldım, sorunsuz teslim edildi. Tekrar birşeyler almak istiyorum ancak aylık 5 ürün sınırı olduğunu öğrendim. 1 ay dolmadam tekrar ürün alırsam aldığım ürünler gümrükte kalır mı? Tecrübesi olan arkadaşlar paylaşabilir mi?
Sipariş olarak 5 sipariş sınırı var ay içinde 3-4-5 tane ürün olabilir bir sipariştte aynı üründen en fazla 2 tane diye biliyorum.Takılmaması lazım bir ayda 5 adet kargo siparişi verme hakkınız var 30 euroyu geçmeyecek şekilde
Birde aylık hak siz ne zaman sipariş verdiğini günün önemi yok önemli olan ürünün gümrüğe kabul gününüdür o günden 1 ay sonrasına diğer hakkınız yenilenir
Kota ürün bazında sanıyordum. Kargo sayısı olarak hesaplamak lazım yani. Temudan aldığım farklı ürünler tek kargo ile geldi. Bu durumda kargodaki ürün sayısından ziyade kargo sayısına bakmak lazım yani. Tabi aynı üründen çok da almamak lazım
Pttden tebligat geldi, gümrüğe geliniz diye. Aradığımda burdan bilgi veremiyoruz diyorlar illa ayaklarına çağırıyorlar. Kargom 30 euroyu geçiyor, yasadan önce yola çıkmış bi kargo ama eski yasaya tabi olmuyor çünkü muz cumhuriyetindeyiz. Sizce ne yapmalıyım? Gidip yalvarırsam veya rüşvet falan bir şekilde alabilir miyim kargomu, alttarafi peluş oyuncak vardı kargomda, kuzey koreden beter olmuşuz.
O şekilde çağırdıklarında gümrük müşaviri tutacaksınız diyorlar. Bana hiçbir şekilde vermediler. Geri adım atmadılar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X