usps ile ürünü gelen var mı atatürk havalimanında gözüküyo ama pttden takip edemiyorum yeni yasa yürürlülüğe girmeden gelir mi kargo dahil fiyatı 30 doları aşıyo |
TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1517. sayfa)

-
-
Forumda Azerbaycanda yaşayan ve yurtdışı alışveriş yapan varmıdır. Gümrük vergileri nasıldır bir limit varmıdır acaba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Google a azerbaycan yurt dışı alışveriş sınırı vergi diye yaz, onlarca şey çıkacaktır
çinden 15 dolar bedelle ürün sipariş ettim. siparişim Fedex ile istanbulda görünüyor bilgilendirme emaili geldi ama otomatik formatta mı gönderildi anlayamadım
email de "gönderiniz gümrük engeline takılabilir" uyarısı var.
bu standart otomatik bildirim midir
süreç ilerleyebilir mi
tecrübesi olanlar yanıtlarsa sevinirim
teşekkürler
-
Her ay yurt dışındaki bir hayır kurumuna 31 Euro bağış yapacağım. Sırf ülkeden döviz çıksın diye.
İnadına...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 7 Aralık 2024; 3:53:26 > -
Ülke sanki üretim üssü de
Sanki her aradığın ürünü bulabiliyorsun da utanmadan bir de yurtdışı alışverişi yasaklama yoluna gidiyorlar
Türkiyede sıfır üretim var
Şirketler ithal edip fahiş fiyatlarla vatandaşı yolma derdinde
Hadi diyelim kazıklanmayı göze alıp istediğin ürünü satın almak istedin ama onu da Türkiye’de bulamıyorsun
Çin’de adamlar akla hayale gelmeyecek üretim yeteneklerine sahipler ve her istediğini buluyorsun
Ama devletimiz sağolsun vatandaşa çileden başka bir işe yaramıyor
Ülkeye Altın ve pırlanta ithal edenler döviz kaybına sebep olmuyor ama yurdum insanı ucuza bir şeyler almak istediğinde cari açığa neden oluyor değil mi
Böyle ülke yönetmek mi olur
Bu yasakçı kafa kaybeder
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni 30 euro'luk limitin 30 gün sonra yürürlüğe gireceği yazıyordu. 27 Aralık'a denk geliyor. Şimdi sipariş geçsek, 27 Aralık'tan önce TR'ye gelen ürünlerde sorun yaşamayız herhalde değil mi? Biraz da risk alarak 28 euro'luk bir ürün sipariş ettim bugün, kargoya da 45 euro ödedim herhalde sorun olmaz 27'sinden önce buraya gelirse
-
Sorun olmaz yeni yönetmeliğe girmeden gelirse ama yeni yönetmelikte gelirse o zaman sıkıntı yaparlar dikkat edin.Hızlı kargoyla aldınız herhalde 45euro kargo ödemişseniz 10günde gelir diye düşünüyorum ama şunuda katmakta fayda var yılbaşına yaklaşıyoruz çok yoğun olur gümrük şiparişlerden dolayı umarım 27sinden önce geçer gelir evinize.Bu arada Ems kargo ise uçaktan indiği gün gümrükten geçip size gelir sıra beklemeden diğer dhl veya fedex gibi kargoları bilmiyorum umarım oyalamazlar sizi.Ems kargo pttye veriyor pttnin express versiyonu gibi bişi o.Kısacası Normal şartlarda sıkıntı yaşamazsınız alırsınız kargonuzu 10-15güne gelirse
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler EMS ile geliyor Japonya’dan şu an kargoda Japonya çıkış hattında. Bugün son fırsat diyerek bir ürün daha aldım açık arttırmalardan aldığım için önce Japonya içinde aracı firmaya gidecek oradan kargolanacak. Bugün aldığım biraz riskli çarşamba, perşembe gibi kargolansa 10-12 günde gelirse yırtar haffa içi kargolanmassa patlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
EMS ğse çok iyi bende aldımdı EMS ile japonyadan yoğunluğa bağlı geliyorlar 10gün içinde hafta sonuna denk geldi şuan biraz yavaş işler ama ülkeye geldiğinde geçer kargonuz gümrükten bekletmezler yani bekletmeyeceklerini düşünüyorum hallediyor ems gümrük işlerini 30euroyu geçmesin yeterki
Pazartesi hallederler büyük ihtimal diğer kargonuzu ems ile çok hızlı değil ama air small packete göre 1-2gün (normal şartlarda) (yoğunluk varsa farklılık gösterir) fark ediyor ama gümrükten hemen geçiyor artısı o.air small packetle alıyorum genelde bazen 2 günde geliyor bazen 5günde ama gümrükte sırada 4-5gün bekliyor Ems ile aldımdı baya yoğun bir dönemde 7-8günde geldi türkiyeye geldiği gibi gümrük işlemleri olduydu geçtiydi ertesi gün evdeydi ürün.iyiki ems almışım 30euro sınırının yürülğe girmeden 2-3 gün kala geçtiydi geçen yaz.Almıştım temmuzda ürünü kargosunu öderim bir ara diye birden 30euro sınırı geldiydi mecburen ödemesini yaptımdı.Sizin kargo son aldığınız kargo bence geçer 26sından önce.Aldığım zaman bide japonyada tatil haftasına giriyorlardı ona denk gelmezseniz bide ondan çok geç kaldı air small alsam kim bilir 20güne gelirdi oda sıkıntı olurdu..Ems mantıklı seçim olmuş.Dhl fedex felan çok hızlı ama bekletiyorlar diye duydumdu 2-3güne getiriyorlar ama işlemler uzun sürüyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
hocam ptt sistemine ne zaman düştü ve ne kadar sürede teslim oldu hatırlıyo musun? ben de aynı durumdayım yeni yasa çıkmadan kargomun gelmesi gerekiyo ama atatürk havalimanında takılı kaldı
-
Japonya'dan önceki siparişlerim TR'ye 6 günde gelmişti son siparişim bugün 6. günü geçti hala TR'ye girdi kaydı yok. Bu uyanıklar bilerek kargoların kaydını geciktirip yeni kanun ayağına siparişlerimize çökmeyi planlamıyorlardır umarım
edit: 8. gün hala ses yok
edit: 9. gün hala ses yok
edit: 11. gün hala ses yok (valla bunlar kargolarımızı bilerek sisteme sokmuyor çökecekler herhalde)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 16 Aralık 2024; 14:5:47 > -
Selamlar. İngiltereden egzoz almak istiyorum. Yakın ülkelerden birine bunu kargolatıp o ülkeye gidip almak mantıklı olurmu böyle bişey yapan oldumu acaba. Kendi valizimizle bu egzozu demonte halde getirsek yine gelirken problem yaşarmıyım
Türkiyeye gelmedimi kargo direk yani yoksa gümrüğe sevk edilip bekleniyormu cuma günü yeni sisteme geçiyorlar öncesinde geçer umarım kargonuz
Geldi hocam benim paket 11. günün sonunda akşam üstü 6'da gümrüğe girdi ertesi gün PTT şubeye geldi hemen gittim aldım. Şimdi son paketimi bekliyorum o da ayın 11'in de Japonya'dan çıkmıştı büyük ihtimal Pazartesi girer o da gümrüğe
-
Hayırlı olsun bu arada yeni kanun gelmiş 27euroyamı ne düşürmüşler gene bi düşürme söz konusu bide üstüne ücretsiz kargo olsa bile (temu gibi) 3 euro olarak sayılcakmış…umarım diğer kargonda hemen gelir geçer gümrükten
son kargom da bugün gümrüğe girdi ve yurt dışı alışverişinin kökünden yasaklanacağı 27'sinden önce ulalmış oldu. Darısı tez zamanda iktidarın değişmesine
-
Arkadaşlar geçen ay Japonya gezisinden döndüm. Çevremdeki birisi 3 ay boyunca Japonya'dan aldığım ürünler için vergiden muaf olduğumu söyledi. Kendisi bu şekilde gümrüğe pasaportunu vererek daha önce alışveriş yapmış. Sizce böyle bir şansım var mıdır?
-
Hatırladığım kadarıyla yolcu beraberinde getirilen eşyalardan gümrüğe girişte 300-400 euro gibi bir kişisel eşya muafiyeti var, kolay kolay X-ray'e takılmaz ama şüphelenip kontrol ederlerse ve ticari eşya çıkarsa el koyarlar ve resmi ithalat yap derler...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X