Şimdi Ara

TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM (1326. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26.527
Cevap
97
Favori
775.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13231324132513261327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Turkcell kullanıcısı fazla olduğu için, bide data git gide daha çok kullanılıyor ondan hız düşüyor,ama iş görüyor mu görür .çok hız sınırsız internet olmadıktan sonra çok biseye yaramaz bana göre.

• Şebeke 5g göstermesine rağmen 4 band 4g hızı sanırım bu. 5g frekansı göstermiyor bilgisi olan cevap verebilir mi?
    Konum Galata kulesi Turktelekom
    TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM

• TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM
  • sssss5 S kullanıcısına yanıt

Biraz araştırdım yabancı sitelerde ,Nsa 4.5G üzerinde 5G hizmeti verme şekliymis anladığım kadarıyla. Ülkemizde bazı noktalarda 5Gyi denemek için Operatörlere 4.5G uzerinden izin verilmiş galiba ..

NSA yayını olarak geçiyor, kendisine kabaca 5G görünümlü 4G yayını denebilir, test için yapılıyor.

NetMonster'a göre telefon 4 LTE bir tane de 5G taşıyıcısı üstünden bağlı. 5G için var olan 4G frekansını kullandığından bant genişliği anca 4G hızı sunmaya yetiyor. Normal bir şey. DSS deniyor buna. 4G frekansı dinamik olarak 5G ile paylaşılıyor. NSA denen ise 5G'nin ana çekirdek tarafında 4G sisteminin çekirdeğini kullanması oluyor.

Kısacası Çakma 5g TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM 

• Kocaeli Başiskele Yuvacık Mah.

Turkcell

Türk Telekom

• selamlar arkadaşlar. İstanbul Kadıkoy de ikamet ediyorum. 1 hafta once turkcell den vodafone a gectim.

bundan 2 3 yıl once de vodafone a gecmıstım fakat ınternet hızındakı yavaslık yuzunden 10 gun zor dayanmıs sonrasında tekrar turkcell e donmustum. bu 1 haftalık surec ıcerısınde sankı internet hızları eskıye gore artırılmıs gıbı geldı. yoksa ben mı yanılıyorum.

• turuncutimsah T kullanıcısına yanıt
    Yanılmıyorsun vodafone hızları arttı
  • Muglali4848 kullanıcısına yanıt

5Mbps den 10 Mbps ye çıktı TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM 

• İzmit Merkez

• Baz istasyonun dibinden Turkcell Band 1 20 Mh + Band 3 30 Mhz

Baz istasyonu radyolink mi fiber mi anlayabiliyor muyuz bu görüntüden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 54SaKaRYa5454 -- 3 Ocak 2025; 13:17:38 >

• 54SaKaRYa5454 kullanıcısına yanıt

Bu istastasyondan mu aldınız bu hızı?

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt

Evet

• quote:

Orijinalden alıntı: 54SaKaRYa5454

Baz istasyonun dibinden Turkcell Band 1 20 Mh + Band 3 30 Mhz

Baz istasyonu radyolink mi fiber mi anlayabiliyor muyuz bu görüntüden?

Cep telefonu baz istasyonu değil bu. Yerel bir kablosuz sağlayıcının uzak mesafe linkleri var ve oradan etraftaki antensiz alıcılara sinyal dağıtıyor.

Üstteki Mikrotik LHG60'a benziyor, 60 GHz frekansta çalışıyor. Benim çatımda olan 1.9 Gbps destekliyor mesela. Alttakiler 2.4 GHz outdoor antenler muhtemelen. Ortadaki yuvarlakla ilgili bilgim yok pek ama 5 GHz de olabilir başka bir binaya sinyal veriyorsa, buradakiler genelde o tür kullanıyor ama o şekilde bir anten yok bunlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 3 Ocak 2025; 17:18:53 >

• sis651 kullanıcısına yanıt

Hocam dibine geldiğimde rsrp 60 65lerdeydi hattı android cihaza takıp netmonster üzerinden kontrol ettiğimde yaklaşık olarak burayı gösteriyordu.

Geçen sene ben de İzmir-Manisa’da kullanamadığım için cayma bedeli verip operatör değiştirmiştim. Bu sene deneyeyim diye tekrar geçtim, hala en yavaşı ancak rahatsız edici düzeyde değil, kullanımı pek etkilemiyor. Geçen sene video izletmiyordu donmaktan.

• quote:

Orijinalden alıntı: 54SaKaRYa5454

Hocam dibine geldiğimde rsrp 60 65lerdeydi hattı android cihaza takıp netmonster üzerinden kontrol ettiğimde yaklaşık olarak burayı gösteriyordu.

Çok yakınlarda baz istasyonu vardır, etrafa bakmak lazım. Ama o kule değildir hani. Sektör antenleri de çok özel çoklu bant bir anten değil, diğer linkleri de mobil operatörler kullanmıyor. Lisanslı radyolink hatları için radyolink antenleri kullanıyorlar, davul şeklinde olanlardan.

Hayır artmadı, artık Kadıköy eskisi kadar yoğun değil de o yüzden. Havalar düzelmeye başladıkça yoğunluk artınca hızlar tekrardan düşmeye başlayacaktır
  • 
Sayfa: önceki 13231324132513261327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.