Şimdi Ara

Tüm [ Security Alert & Critical Error & Açılış Sayfası & Spyware Dedect ] Çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuda bir çok kişinin muzdarip olduğunu gözlemledim ve bu konuyu açmaya karar verdim.

Bilgisayarınıza bir şekilde spyware ( spy ) bulaştıysa ve siz onu ad-aware tarzı programlarla tarattığınız halde temizleyemiyorsanız

Internet Explorer açılış sayfanız değişti fakat Araçlar / İnternet Seçenekleri menüsünden değiştiremiyorsanız

Durmadan bilgisayarınızda virüs veya spyware bulunduğunu ve temizlemek için belli bir siteden belli bir programı almanız için uyarı pencereleri çıkıyorsa

Durduk yere ufak popup lar şeklinde Spyware Dedect , Critical Error veya Security Alert şeklinde pencereler açılıyor ve bunları silemiyorsanız

Lütfen yazacaklarımı adım adım uygulayın.

Öncelikle size gerekli 4 programı belirlemek gerek. FREE olmaları ve çok kullanışlı olmaları sebebi ile

1) Spybot Search And Destroy
    2) Ad-Aware SE Pro
    3) Ewido Anti-Spyware
    4) SmitfraudFix

Programlarını şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu programları sizler için upload ettim. Buradan indirebilirsiniz.

Ad-Aware SE + Türkçe Yama + Güncelleme Dosyası
    DOWNLOADhttp://rapidshare.de/files/33207060/Ad-Aware.rar.html

Eiwido Anti Spywere
    DOWNLOADhttp://rapidshare.de/files/33207133/ewido.rar.html

SmitfraudFix
    DOWNLOADhttp://rapidshare.de/files/33207140/SmitfraudFix.rar.html

Spybot Search And Destroy + Güncelleme Dosyası ( 15.09.2006 )
    DOWNLOADhttp://rapidshare.de/files/33207227/Spybot.rar.html

Bu programları temin ettikten sonra hepsini kuralım ve güncelleme dosyalarını include edelim , istersek internet bağlantımız varsa online olarakta update yapabiliriz. Ben internet bağlantısı olmayan makineleri göz önüne alıp 15.09.2006 tarihli güncellemelerini programların içlerine ekledim.

* Daha sonra bilgisayrımızı Başlat / Bilgisayarı Kapat / Yeniden Başlat yolunu izleyerek yeniden başlatalım.
    * Bilgisayarımız yeniden başlatılırken dos ekranı geçmeden F8 tuşuna basalım ve başlangıç seçenekleri menüsüne ulaşalım.
    * En üstte bulunan Güvenli Kip seçeneğinin üzerine gelip ENTER'a basarak bilgisayarımızı güvenli kipte başlatalım.
    * Bilgisayarımız açılınca sırasıyla SmitfraudFix , Ad-Aware , Spybot ve Eiwido programları ile bilgisayarımız tarattıralım ve bulunan spyları silelim.
    * Bilgisayarımızı yeniden başlatıp normal kipte açalım.

İşte bu kadar. Artık sadece spywere'lardan temizlenmekle kalmayıp regedit dahil temizlenip ayıklanmış bir bilgisayarınız oldu.

Önemli Not 1 : Bu programlarla haftada 1 , 15 dakikamızı ayırıp sürekli tarama yaptıralım.
    Önemli Not 2 : Spyware Dedect , Critical Error veya Security Alert gibi silinmek bilmeyen spylardan kurtulmak için mutlaka ama mutlaka güvenli kipte tarama yapmalısınız.

Bu konuyla ilgili sorularınızı bu topic altından cevaplamaya çalışacağım.

İyi çalışmalar.

• selam... aynı sinir şey bana da bulaştı, hem de 7 yada 8. defa. hep sistemi formatlamak zorunda kaldım. kuralı 1 ay olmadı, yine bulaştı. yukarıda yazmış olduğunuz şeyleri harfiyen yaptım ama "Critical System Error!" yazısı hala köşede duruyor. sayfalar kendiliğinden açılmıyor artık ama o balon hala çıkmaya devam ediyor. ayrıca sistem geri yükleme yapınca geri yükleme başarısız diye bir uyarı çıkıyor. önerebileceğiniz daha etkili bir şey var mı?
  • ayrıca güvenli kipte çalışırken de o simge saatin yanında çıkmaya devam ediyor...
  • evet bu sorun bendede var bana zorla o anti virüsü alfdırmak istiyorlar kim alırki onu
  • ad aware se programını her yüklemeye çalıştığımda yükleme %99 da takılıyor ve bir süre sonra işlem yanıt vermiyor.bunun nedeni ne olabilir ? diğer programlarda ise sayfalar görüntülenemiyor zaten :(
  • konuyu açan arkadaş şöle yazmış

quote:

Öncelikle size gerekli 4 programı belirlemek gerek. FREE olmaları ve çok kullanışlı olmaları sebebi ile

2) Ad-Aware SE Pro
    3) Ewido Anti-Spyware
    4) SmitfraudFix

madem ücretsiz neden upload sitelerine onca emek harcayıp yüklüyorki
    programların orjinal adreslerini vermek varken

arkadaşlar boşverin orjinal olmayan programları

orjinallerini orjinal adreslerinden yükleyin
  • ben zaten orjinal adreslerden yükledim, kurdum ve update ettim.. sonunda yine format atmak zorunda kaldım.

asıl sorun şu; bu virüs, trojen, yada her neyse, açılışta bilgisayarın bir sistem dosyası gibi açılıyor. tüm donanım ve programların açılmamasını istediğim halde kendini her şekilde sistemle beraber çalıştırıyor ve sonlandırılamıyor (en azından ben yapamadım).

norton, mcafee, bit defender gibi antivirüs programları virüs ve trojenleri yakaladı. en üstte belirtilmiş olan programlar da kaçak programları yakaladı ve bir daha sistem acayip davranmadı. ama hani güvenlik uyarıları var ya windowsta, işte onlar gibi, sağ alt köşedeki işaret ve baloncukla çıkan (1-2 dakşikada bir çıkıyor) yazı kaybolmadı. e tabi o şeyler orada dururken benim de içim rahat etmedi ve sonunda format attım.

bence bunu windows açılmadan ya da ikinci bir işletim sistemi kullanarak temizlemek mümkün olabilir.

ayrıca unutmadan; sistem geri yüklemeyle bazı arkadaşlar kurtulmuş bu meretten. ama bende şöyle bir sorun çıktı; sanırım geri yükleme için gerekli bilgileri yada dosyaları silmiş ve sistem geri yüklemeyi çalıştırdığımda önce herşey normal çalışıyor. geri yükleme tarihini seçiyorum ve işlemler yapılıp windows kapanıyor. yeniden başlarken de sistem geri yükleme adımları çıkıyor. tam yüklendi sanırken windows .... tarihli ayarlara geri yüklenemedi diye bir yazı çıkıyor. farklı tarihleri de denedim ama hep aynısı çıkıyor. bir şekilde geri yüklemeyi de engellemiş!

uzman ötesi arkadaşlardan yardım bekliyoruz:) ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bu hata için önce güvenli kipte açın ve program ekle/kaldırdan PCODEC isimli yazılımı kaldırın.
    sonra programfiles dizininden shift baılı olarak silin. güncel sir virüs progranı ile aratın.spy bot kullanın.
    eğer dosyaları silmeye izin vermez ise ctrl+alt+delete yapın ve isa... ile başlayan dosyaları durdurun (2 adet)
    işlemleri tekrarlayın.

İTFAİYECİ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: b3y4zz3nc1

2) Ad-Aware SE Pro
    3) Ewido Anti-Spyware
    4) SmitfraudFix

"ad-aware se pro" free değil lisanslı kullanılan bi program değil mi.
  • Burayı kontrol edersen çözümü bulabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_9613834/tm.htm
    Sorun olursa konu başlığı altında sorabilirsin...
    Saygılar.
  • afedersiniz sümük gibi yapışıyorlar
  • denilenleri yaptım ama SmitfraudFix çalışmadı
    yinede problem çözüldü
    ama neredeyse 4 saatimi aldı format atsam daha iyiydi diye düşünmedim değil

işe yaradı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.