Şimdi Ara

Tüm USB portları çok yavaş çalışıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımdaki bütün USB portları çok yavaş çalışmaya başladı.. İnternette araştırdım yabancı forumlarda falan ama hiçbir çözüm bulamadım bu sorunla karşılaşan herkes cevapsız kalmış..

Bu konu hakkında herhangi bir bilgi sahibi olan var mı acaba? Laptopım 20-25 MB/s olan aktarım hızı masaüstü pc de 4-5 MB/s Gerçekten çok sinir bozucu bi durum.. Kasanın önündeki ve arkasında bütün pportlar hepsi yavaş çalışıyor.. Donanımsal bir sorun olduğunu düşünmeye başladım, bios u kontrol ettim orda da USB portlarıyla alakalı birşey bulamadım..

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocka

Arkadaşlar bilgisayarımdaki bütün USB portları çok yavaş çalışmaya başladı.. İnternette araştırdım yabancı forumlarda falan ama hiçbir çözüm bulamadım bu sorunla karşılaşan herkes cevapsız kalmış..

Bu konu hakkında herhangi bir bilgi sahibi olan var mı acaba? Laptopım 20-25 MB/s olan aktarım hızı masaüstü pc de 4-5 MB/s Gerçekten çok sinir bozucu bi durum.. Kasanın önündeki ve arkasında bütün pportlar hepsi yavaş çalışıyor.. Donanımsal bir sorun olduğunu düşünmeye başladım, bios u kontrol ettim orda da USB portlarıyla alakalı birşey bulamadım..

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Usb portların usb 1.1 modunda çalışıyor olabilir tam olarak usb 1.1 4-5 mb a çıkabiliyor mu bilemiyorum onu sormak lazım.Çözüm için intel chipset driverınızı yenileyin.Anakartınız çok eskiyse usb 2.0 driverı olabilir onu kurmak gerekir

• Öndeki USB portları yavaş çalışabilir bunu sorun etmeyin. Yüksek hız gerektiren donanımlarda (HDD gibi, wireless gibi) arkadaki portları tercih edin. Daha önceden böyle değilse eğer, anakartların birçoğunda böyle sorun olabilir maliyeti düşürmek için tasarım ile alakalı olabilir diye düşünüyorum.

Ama daha önceleri sağlıklı çalışıyordu sonradan böyle oldu diyorsanız anakartın sitesinden güncel anakart driverlerini indirin. Bir de bios güncellemesi yaptınız mı yakın zamanda?
  • Legacy usb support seçeneğini aktif edip deneyin.

• Anakartın biosu update edince sorunlar düzeldi gibi yalnız usb ye yazarken hala 4-5MB la yazıyor, usb den bilgisayara aktarırken normal hızda. Ayrıca burda anlattığım (http://resim.donanimhaber.com/m_67038979/mpage_1/f_/key_//tm.htm ) wireless adaptör sorunu da ortadan kalktı bios u update edince.. Boşuna çile çekiyormuşum ne zamandır..

Legacy USB support enabled dı zaten bende ama bunun ne işe yaradığını bilmiyorum tam olarak neyi etkiliyor acaba?

Teşekkürler arkadaşlar...
  • Rocka R kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Rocka

Anakartın biosu update edince sorunlar düzeldi gibi yalnız usb ye yazarken hala 4-5MB la yazıyor, usb den bilgisayara aktarırken normal hızda. Ayrıca burda anlattığım (http://resim.donanimhaber.com/m_67038979/mpage_1/f_/key_//tm.htm ) wireless adaptör sorunu da ortadan kalktı bios u update edince.. Boşuna çile çekiyormuşum ne zamandır..

Legacy USB support enabled dı zaten bende ama bunun ne işe yaradığını bilmiyorum tam olarak neyi etkiliyor acaba?

Teşekkürler arkadaşlar...
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 12:40:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.