Şimdi Ara

(TÜM XPERİA 2011)[Lollipop 5.1.1][LegacyXperia]CyanogenMod 12.1 Xperia Arc/S (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
6.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sanırsam sd card clasımın düşük olmasından kaynaklı rom cok ağır kasmlar çok kullanılmıyor 4.0.4 e dönüş yapamıyorum malessef şu şekil bir hata veriyor flashtool 2.3.4 te sıkıntı yok flashlıyor ve açılıyor ama ıcs ye dönemedim bi türlü
    17/034/2015 15:34:18 - ERROR - ERR_SEVERITY="MAJOR";ERR_CLASS="MEMORY_CLASS";ERR_STATIC="HASH_VER";ERR_DYNAMIC="Failed to erase!";
  • veined V kullanıcısına yanıt
    sd kartın class kaç ve hangi flashtool sürümün kullanıyorsun aralarında en sorunsuz olanı olan yukardaki indirmeler bölümünde bulabilirsin belki de bu yüzden o hatayı verdi.
  • merhaba kardeş öncelikle bu işlere merakım var ama sizler gibi uzman değilim.cihazda orjinal 2.3.4 yüklü idi.bataryayı sökünce 11W41 yazıyordu bottlader kidini açtım büyük ihtimal.
    dediklerinide, şuraya kadar yaptım
    "Daha sonra klasör ve arama seçeneklerinden görünüm olarak gizli dosyaları göster deyiniz.Sonra ise bunları yapın."
    buradaki "et1tool" dosyasına tıklayınca (win7 64 bit) shift sağ klik ile burada aç seçeneği yok.aç var..yönetici olarak çalıştır var...onlara tıklasamda yol alamadım..
    yardımcı olursan sevinirim telefonsuz kaldım...mağdurum
    birde cihaz bildiğim kadarı ile 8 gb üzeri hafıza kartlarını görmüyor (LT18i)
    benim hafıza kartıda class 2 (cihazla beraber gelmişti.)
    benim gibi bilmeyenler için konuyu biraz daha detaylandırırsanız seviniriz.
    en kötü ihtimal geri orjinale dönmek istersek ne yapmalıyız bottloaderi nasıl kapatmalıyız.nasıl orjinal roomu yüklemeliyiz
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BY KARMA -- 20 Aralık 2015; 2:45:29 >

• ulan eski cihazlara bile çıktı lollipop bi e4g ye veremediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BY KARMA B kullanıcısına yanıt
    sen yanlış anlamışsın kardeşim o dediğin et1tool sadece fare onun üzerinde olduğu için öyle gözükmüş sen sadece shift sağ klik yap o kadar
  • destinati0n kullanıcısına yanıt
    mediatek çipsetlere custom rom yok
  • Mesajınızı geç farkettim kardeşim. O yüzden anca şimdi cevap verebiliyorum. Windows 10 tarafında imzasız sürücü yükleme metodu ile fastboot sürücü olayını halettikten sonra kurulumu başarı ile gerçekleştirdim. Tekrardan özür diler cevap yazdığın için ayrıca teşekkür ederim.
  • matomik kullanıcısına yanıt
    ne demek kardeşim yardımcı olabildiğsem ne mutlu bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAY658 - Mithrandil

(TÜM XPERİA 2011)[Lollipop 5.1.1][LegacyXperia]CyanogenMod 12.1 Xperia Arc/S

İNDİRMELER

1.Minitool Partition Wizard: http://www.mediafire.com/download/1vhycwbm233didc/pwfree91.exe
    2.Android SDK : http://www.mediafire.com/download/106508rkt82v7yy/installer_r24.3.4-windows.exe ayrıca

android sdk nın çalışması java se development kit i indirmeniz lazım işletim sisteminize göre bunlardan birine de indirin

x86 için :http://www.mediafire.com/download/wfnri6bcvlgmccj/jdk-8u60-windows-i586.exe
    x64 için :http://www.mediafire.com/download/judcd77hvuxh0w9/jdk-8u60-windows-x64.exe

3.AndroidLollipop5.1.1ROM(İçinde kernel de mevcut):http://www.mediafire.com/download/bqz4fsc0i5am5yq/cm-12.1-20150831-UNOFFICIAL-LegacyXperia-anzu.zip

4.System Formatting Tool :http://www.mediafire.com/download/bhd4wb8w4mwbsk5/System-Formating-Tool_signed.zip

5.Google Gapps :http://www.mediafire.com/download/bw6g30snwst81pf/HDPI_miniGAPPS-5.1.1-20150902-signed.zip

Taslak: Önemli Adımlar

1.Telefonun dahili hafızasını yer açmak için sd kartı böleceğiz. ( ROM 'un etkili ve akıcı bir şekilde çalışması için sd kartınız class 10 olması lazım ve ayrıca ext 4 bölümü için en az 2 gb yer bırakacağız.)

2.Bootloader kilidini açmak

3.Android SDK' yı PC' ye kurmak

4.Böldüğümüz sd kartımıza kopyalanacak dosyalar

5.LX ( Legacy Xperia ) Kernel ' i kurmak

6.LX Android ROM 'u kurmak

ÖNEMLİ NOT :ROM XDA ' DAN ALINTIDIR.TÜRKÇE'YE ÇEVRİLİP GÜZEL VE AÇIKLAYICILI BİR ŞEKİLDE YAZILMIŞTIR.
    KURULUM

1. Bootloader kilidini açmak

2. SD Kartı bölmek ( bu işlemi yaparken dosyalarınızı vb. saklayın çünkü format atılacak ve ayrıca kart okuyucu ile yapın.)

Minitool Partition Wizard programı açıp launch application a basıyoruz. Talimatlar aşağıda

3. Android SDK' yı PC' ye kurmak

Önce java se development kiti indirip kurun daha sonra ise Android SDK' yı indirin ve şu talimatları izleyin

4. Böldüğümüz sd kartımıza kopyalanacak dosyalar

Sırasıyla

AndroidLollipop5.1.1ROM(İçinde kernel de mevcut)
    System Formatting Tool
    Google Gapps

bunlar fat32 olan yere kopyalanacak.Kopyaladıktan sonra sd kartınızı telefonunuza takın.

5. LX ( Legacy Xperia ) Kernel ' i kurmak

Öncelikle verdiğim rom dan boot.img olan yani kerneli masaüstünüze kopyalayın yani şu şekilde

Şimdi gelelim asıl önemli olan kerneli kurmaya bu kurma işlemi alışılagelmiş olan flashtool ile yapmayacağız daha temiz bir yoldan yapacağız lütfen talimatları güzel bir şekilde izleyin

Öncelikle geliştirici seçeneklerinden android hata ayıklamasını etkinleştirin.Sonra ise cihazınızı kapatın ve fastboot moduna alın nasıl alınır diye sorarsanız telefonunuzun menü tuşuna basılı tutarken bilgisayarınıza telefonunuzun usb kablonuzu pc ye takın daha sonra led ışığı maviye dönecektir.Daha sonra bastığınız tuşu bırakın ve fastboot modundasınız.

Daha sonra klasör ve arama seçeneklerinden görünüm olarak gizli dosyaları göster deyiniz.Sonra ise bunları yapın.

Komut penceresine fastboot devices bunu yazın ardından bunun gibi 123ABC456 fastboot yazı çıkarsa sorun yok devam edelim arkadaşlar.

Sonra ise bu yolu izleyin

Daha sonra komut penceresine şu komutu girin fastboot flash boot boot.img bu işlem kerneli flaşlayacaktır.

İşlem bittiğinde fastboot reboot komutu girin ve Legacy Xperia yazısı geldiğinde her saniye hızlı bir şekilde ses kısma ya da ses yükseltme tuşlarından birini basın ve CWM ClockWorkMod Recovery tool'a gireceksiniz bundan sonrası ise çocuk oyuncağı romu kuracağız.

6. LX Android ROM 'u Kurmak

Öncelikle sd kartınızın takılı olduğundan emin olun ve öyle devam edin

Recovery moda girdiğinizde "Apply update" yazısı var ona basın ve System Formatting Tool u flaşlayın.Sonra sırasıyla şunları yapın

wipe data
    wipe cache

ROM u flaşlayın ve daha sonra ise google gapps ı son olarak flaşlayın reboot edin.İşlem bu kadar telefonunuzun açılması biraz sürecektir korkmayın ve sabırla bekleyin arkadaşlar ve görsellerimiz.

eline saglık hocam arada donmalar olsada android 2.3.6 dan kat kat daha iyi .

• hayatımda ilk defa root attım anlatımınızda cok cok iyiydi teşekkürler :)
  • yardımcı olabildiysem ne mutlu bana kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAY658 - Mithrandil

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana kardeşim

hocam tekrardan teşekkürler dediginiz gibi her şeyi yaptım goapss felan düzgün calısıyor fakat telefonda aşırı donma yapıyor hafıza kartını değiştirdim 0 aldım yeni toshiba 8 gb hafıza kartı yeni kartta da donma yapıyor telefonun 512 mb ram olması mı sebep acaba telefondan tam anlamıyorum kusura bakmayın . telefon xpearia arc .. s degil ilk cıkan sadece arc
  • aynen kardeşim dediğin gibi istersen kartın süper olsun ama yine de fayda etmiyor e bi de 512 mb ram var am o yüzden de kasma yapıypr ama cyanogenmod un kitkat sürümlerinde hiç donma olmuyor nedense garip iş
  • Merhaba,

Öncelikle anlatımınız çok iyi gayet rahat bir şekilde kurulumu tamamladım.

Telefonuma 5.1.1 kurdum. Telefon ROMu 6.7 GB, SD 8 GB ancak RAM düşük olduğundan çok kasıyor. SD karttan RAM'a takviye yapamıyormuyuz?

Şimdiden Teşekkürler...
  • Fatih_YILMAZ F kullanıcısına yanıt
    maalesef kardeşim
  • Teşekkürler.

Emeğinize sağlık...
  • Fatih_YILMAZ F kullanıcısına yanıt
    sağ ol kardeşim
  • Tekrar stok roma dönmek için ne yapmamız gerekiyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.