Şimdi Ara

(TÜM XPERİA 2011)[Lollipop 5.1.1][LegacyXperia]CyanogenMod 12.1 Xperia Arc/S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
6.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  (TÜM XPERİA 2011)[Lollipop 5.1.1][LegacyXperia]CyanogenMod 12.1 Xperia Arc/S

İNDİRMELER

1.Minitool Partition Wizard: http://www.mediafire.com/download/1vhycwbm233didc/pwfree91.exe
    2.Android SDK : http://www.mediafire.com/download/106508rkt82v7yy/installer_r24.3.4-windows.exe ayrıca

android sdk nın çalışması java se development kit i indirmeniz lazım işletim sisteminize göre bunlardan birine de indirin

x86 için :http://www.mediafire.com/download/wfnri6bcvlgmccj/jdk-8u60-windows-i586.exe
    x64 için :http://www.mediafire.com/download/judcd77hvuxh0w9/jdk-8u60-windows-x64.exe

3.AndroidLollipop5.1.1ROM(İçinde kernel de mevcut):http://www.mediafire.com/download/bqz4fsc0i5am5yq/cm-12.1-20150831-UNOFFICIAL-LegacyXperia-anzu.zip

4.System Formatting Tool :http://www.mediafire.com/download/bhd4wb8w4mwbsk5/System-Formating-Tool_signed.zip

5.Google Gapps :http://www.mediafire.com/download/bw6g30snwst81pf/HDPI_miniGAPPS-5.1.1-20150902-signed.zip

Taslak: Önemli Adımlar

1.Telefonun dahili hafızasını yer açmak için sd kartı böleceğiz. ( ROM 'un etkili ve akıcı bir şekilde çalışması için sd kartınız class 10 olması lazım ve ayrıca ext 4 bölümü için en az 2 gb yer bırakacağız.)

2.Bootloader kilidini açmak

3.Android SDK' yı PC' ye kurmak

4.Böldüğümüz sd kartımıza kopyalanacak dosyalar

5.LX ( Legacy Xperia ) Kernel ' i kurmak

6.LX Android ROM 'u kurmak

ÖNEMLİ NOT :ROM XDA ' DAN ALINTIDIR.TÜRKÇE'YE ÇEVRİLİP GÜZEL VE AÇIKLAYICILI BİR ŞEKİLDE YAZILMIŞTIR.
    KURULUM

1. Bootloader kilidini açmak

2. SD Kartı bölmek ( bu işlemi yaparken dosyalarınızı vb. saklayın çünkü format atılacak ve ayrıca kart okuyucu ile yapın.)

Minitool Partition Wizard programı açıp launch application a basıyoruz. Talimatlar aşağıda

3. Android SDK' yı PC' ye kurmak

Önce java se development kiti indirip kurun daha sonra ise Android SDK' yı indirin ve şu talimatları izleyin

4. Böldüğümüz sd kartımıza kopyalanacak dosyalar

Sırasıyla

AndroidLollipop5.1.1ROM(İçinde kernel de mevcut)
    System Formatting Tool
    Google Gapps

bunlar fat32 olan yere kopyalanacak.Kopyaladıktan sonra sd kartınızı telefonunuza takın.

5. LX ( Legacy Xperia ) Kernel ' i kurmak

Öncelikle verdiğim rom dan boot.img olan yani kerneli masaüstünüze kopyalayın yani şu şekilde

Şimdi gelelim asıl önemli olan kerneli kurmaya bu kurma işlemi alışılagelmiş olan flashtool ile yapmayacağız daha temiz bir yoldan yapacağız lütfen talimatları güzel bir şekilde izleyin

Öncelikle geliştirici seçeneklerinden android hata ayıklamasını etkinleştirin.Sonra ise cihazınızı kapatın ve fastboot moduna alın nasıl alınır diye sorarsanız telefonunuzun menü tuşuna basılı tutarken bilgisayarınıza telefonunuzun usb kablonuzu pc ye takın daha sonra led ışığı maviye dönecektir.Daha sonra bastığınız tuşu bırakın ve fastboot modundasınız.

Daha sonra klasör ve arama seçeneklerinden görünüm olarak gizli dosyaları göster deyiniz.Sonra ise bunları yapın.

Komut penceresine fastboot devices bunu yazın ardından bunun gibi 123ABC456 fastboot yazı çıkarsa sorun yok devam edelim arkadaşlar.

Sonra ise bu yolu izleyin

Daha sonra komut penceresine şu komutu girin fastboot flash boot boot.img bu işlem kerneli flaşlayacaktır.

İşlem bittiğinde fastboot reboot komutu girin ve Legacy Xperia yazısı geldiğinde her saniye hızlı bir şekilde ses kısma ya da ses yükseltme tuşlarından birini basın ve CWM ClockWorkMod Recovery tool'a gireceksiniz bundan sonrası ise çocuk oyuncağı romu kuracağız.

6. LX Android ROM 'u Kurmak

Öncelikle sd kartınızın takılı olduğundan emin olun ve öyle devam edin

Recovery moda girdiğinizde "Apply update" yazısı var ona basın ve System Formatting Tool u flaşlayın.Sonra sırasıyla şunları yapın

wipe data
    wipe cache

ROM u flaşlayın ve daha sonra ise google gapps ı son olarak flaşlayın reboot edin.İşlem bu kadar telefonunuzun açılması biraz sürecektir korkmayın ve sabırla bekleyin arkadaşlar ve görsellerimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dolmetscher -- 12 Eylül 2015; 14:59:01 >

• Xperia P'ye de yapılabilir mi bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    maalesef olamaz kardeşim çünkü bu rom sadece 2011 de çıkmış olan xperia cihazları için
  • Selamlar,

Vermis oldugunuz bu güzel anlatimdam dolayi sizlere tesekkür ediyorum.

Benim ARC S de KitKat 4.4.4 cm11 yüklü ve gayet iyi sayilir .
    Aslinda 5.1.1. de denemek istiyorum.

Sizce gecmelimiyim?

Skype danda görüsebiliriz.

Saygilar.
  • Böyle bir duyum almaktan dolayı sana da teşekkür ederim bence geçmelisin çünkü zatan bu güncellemede istediğin kadar uygulama yükleyebiliyorsun ve bana göre stabil pil performansı gayet iyi ama yine de yükle kardeşim tecrübe edinirsin yakında nasip olursa Android 6.0 Marshmellow romunuda paylaşacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dolmetscher -- 7 Ekim 2015; 3:50:00 >
  • Neyse ben yinede vazgectim 5.1.1 e gecmekten.
    Ilerde 6.0 ciktiginda sayenizde flashlariz o zaman.

Saygilar
  • Selam ustadim ben yinede 5.1.1 e gectim ve inanin cok memnun kaldim ve gayet hizli ve performansli diyebilirim. (sürüm 31-08-2015 kernel ve rom)

Benim eskiden 4.4.4 de iken link2sd plus kullanirdim ve apps lari oraya atardim.

Farkettimki bu 5.1.1. de sanki appslari kendiliginden ext4 e yüklüyor gibime geldi.

Acaba link2sd ye gerek yokmu bu romda ?

Saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuRaTx38. -- 9 Ekim 2015; 20:18:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçtiğine çok sevindim ve romun en iyi artısı link2sd a gerek kalmadan sd kartı bölerek uygulamaları hafıza kartına atması
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAY658 - Mithrandil

Geçtiğine çok sevindim ve romun en iyi artısı link2sd a gerek kalmadan sd kartı bölerek uygulamaları hafıza kartına atması

Diğer sürümlerde de link2sd vs kullanmayın. Aynı arkadaşın anlattığı gibi hafıza kartını bölüm açın daha sonra "Int2Ext_v2.1_ART-optimized" diye bir dosya var. xda'dan bulabilirsiniz. Onu cwm'den flashlayın tamam. Ben Xperia Ray'ı 4.1.2 costum romla 2 gb lık telefon belleği ile kullanıyorum.

Edit: Kendi soracağımı unutmuşum. :) Kernel yüklerlerken flashtool yerine bu yöntemi tercih etmişsiniz. Ne gibi bir artısı var. Gerçi daha temiz olduğunu belirtmişsiniz ama gene bir soruyum dedim. Flashtoolla bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar ama daha iyi derseniz bu yöntemi kullanırım bundan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uugguurr86 -- 16 Ekim 2015; 20:02:26 >

• uugguurr86 U kullanıcısına yanıt
    böyle Int2Ext_v2.1_ART-optimized birşeyi bilmiyordum kardeşim bilgilendirdiğin için sağ ol kardeşin

kernel flaşlamaya gelirsek bana göre daha temiz oluyor çünkü flashtool ile uğraşmıyorsun zaten 3 komut giriyorsun ve flaşlanıyor zaten xda forumlarına git hep bu yöntem ile kernel flaşlıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAY658 - Mithrandil

böyle Int2Ext_v2.1_ART-optimized birşeyi bilmiyordum kardeşim bilgilendirdiğin için sağ ol kardeşin

kernel flaşlamaya gelirsek bana göre daha temiz oluyor çünkü flashtool ile uğraşmıyorsun zaten 3 komut giriyorsun ve flaşlanıyor zaten xda forumlarına git hep bu yöntem ile kernel flaşlıyorlar.

tamam dostum. eyvallah. 5.1.1 i yükledim. İşlemci 1400 mhz(hep max 1400 kullanırım) antutu 9500 aldı. Çalışması fena değil. Akıcı diyebilirm. Usb bellek falan taktığınızda direk okuyor. Ek bir otg programına gerek kalmıyor. Kullanımı güzel, özellikle kilit ekranında gelen bildirimler falan gayet kullanışlı. Ama telefon arama kısmı biraz geç açılıyor, biri aradığında ekran biraz geç geldi. Fotoğraf çekiminde bir çok romda olduğu gibi flash yok. Ben yine 4.1.2 moAOKP ye döndüm. Zaten bir sürü rom deniyorum hep ona dönüyorum :D
    Edit: Bu arada başka yerde görmüştüm. Uygulamalara kilit koyma programları hata veriyor falan diye. Böyle sorun yaşayanlar boşuna yaşıyor çünkü kedi içinde uygulamalara kilit koyma özelliği var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uugguurr86 -- 22 Ekim 2015; 19:04:38 >

• uugguurr86 U kullanıcısına yanıt
    yorum için sağol
  • Bende Arc S kullanicisiyim ve 4.4.4 cm11 e geri döndüm artik. (GRAPHITE] [UBRTC 4.9 + JustAchi's][6.7.15])

Bunu deneyin derim ve kernel olarakta 30-08-2015 verilen orijinal Mike in kernelini atin bak süper performans elde ediyor.

Antutu ile 8651 puan verdi. (islemci ile hic oynamadim bile)

Saygilar .
  • dahiliz hafıza ne kadar
  • Toplam 466mb.

200mb den fazla ram kullanilabilir .
  • link varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelden pm.
  • telefonum 4.4. kitkat cm 11 direk 5.1.1 gecebilirmiyim yoksa stock roma dönüpmü olacak admi nşimdiden teşekkürler
  • Koaly gelsin hocam benim size bir sorum olacaktı SONY Xperia Z C6603 modeli kulanıyorum fakat 5.1.1 kuruluyken servise gidip geldi şimdi 5.0.1 var be sistem güncelleri yaptım pcye bağladım ve bir türlü 5.1.1 olmuyor güncel sürüm kurulu diyor servise göndermeden yedekleme yaptım sürüm uymadığından yedeğide alamıyorum 5.1.1 nasıl yapabilirm ?
  • atmca65 A kullanıcısına yanıt
    direk bir şekilde geçebilirsin kardeşim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.