Şimdi Ara

Tüm Zeka Sorularının Babası ( Çözebilen Yok!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cevabı var mı acaba?
  • sorunun cevabı ''tamam''
  • sorunun cevabı ölüm,utanç ve belkide zaman olabilir. zaman için belki dedim çünkü mesela tam o andaki saati söylemek istiyorsanız eğer , bu düşünce aklınıza geldiği anda tam o andaki saat, saniye, salise kaçar. ve o yüzden mecburen önceden düşünülmüş bir saat,saniye,salise yi söylemek isteyipte söyleyebilirsiniz. bunun içinde tam zamanında söylemek için 1 saniye önceden söylemeye başlarsanız tam zamanında istediğiniz zamanı söylemeyi yakayalabilirsiniz.bu yüzden zaman seçeneğinide kendimce eliyorum. ama ölüm ve utanç en iyi cevaplar bence. utanç içinde şunları söyleyebilirim ; soruda yazdıgına göre söylemek istiyorsunuz ama söyleyemiyorsunuz diyor,ama söylemek istiyorsak ne olursa olsun utansak bile söyleyebiliriz.heee eğer söylemezsek utanç bi cevap olabilir ama söylemek istiyorsunuz diyor ve bizde utansak bile söyleriz.o yüzden bu seçenekte biraz sıkıntılı ancak ölüm cevabı bu sorunun kesin cevabı gibi.çünkü istesenizde söyleyemezsiniz.artık ölmüşsünüzdür.ve öldüğünüz an öğreneceğimiz şeyi öğrenmiş oluruz yani öldüğümüzü öğreniriz.ve istesek bile söyleyemeyiz .

• Sorunun cevabı soru senin hatan var adamlar doğru cevap vermişler. Kafana göre cevapmı uydurdun artık naptın.

Sorunun cevabı soru neden çünkü

cevabını bilmediğin birşeyi söylüyemezsinde.
  • hiç bir şey bilinemez bilinse bile aktarılamaz.
  • quote:

Boşuna uğraşmayın.
    Düz mantıkla çözemeyeceğiniz birşey...
    Boşuboşuna zamanınızı harcamayın!!
    Diğer basit soruları çözün!
    Ben herşeyi çözebilirim diyenlere noktayı koyuyorum. Sen bu soruyu çözemezsin o kadar!!!

"Birşey biliyorum, ama söyleyemiyorum. Kimse beni tutmuyor ya da hiç kimse ya da birşey söylememeye zorlamıyor. Söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum"

Neyi söyleyemiyorum? Nedir bu olay?

(Herhangi bir vücut kusuru değil, ya da unutma değil...)

Soruda hata olduğunu düşünüyorsanız. Bunu okuyun:
    " Az önce birşey öğrendiniz ve iki dakika geçmeden artık ne olduğunu bilmiyorsunuz. Kesinlikle unutmadınız! ama artık ne olduğunu söyleyemiyorsunuz"

Öğrendiğim şey, bu alıntıda okumuş olduklarımın tamamıdır. Ya da " Az önce birşey öğrendiniz ve iki dakika geçmeden artık ne olduğunu bilmiyorsunuz. Kesinlikle unutmadınız! ama artık ne olduğunu söyleyemiyorsunuz" bu cümleye kadar yazanlar.

Soru beni birşeyler öğrendiğime ikna ediyor ama aslında okurken, o an okuduklarımdan başka hiçbirşey öğrenmiyorum. Dolayısiyle cevap yukarıdaki alıntı içerisinde yazanlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Previous Tune -- 22 Ağustos 2011; 19:31:19 >

• Doctor Who'da bilinçaltı engelleyicisi tarzı bir şey vardı o tarz bir şey felan mı hayal ettin kafanda? Pek zeka sorusu diyemem buna.
  • Öncelikle düşündüğüm şey diğer arkadaşların belirttiği gibi sorunun yoruma açık olduğu için birden fazla cevabının olmaduğudur

Örneklemle açıklamaya çalışacağım;
    Bu yazıyı okumaya başladığınızda 10milyar sinir hücrenizin her bir sinapsisinde bir akım oluştu aynı anda sayısız duygu oluştu ama bir veya bir kaç tanesi baskın şekilde kendini açığa vurdu diğerleri ise tarifsiz şekilde arkaplanda kaldı, yazıya girişte kullandığım cümle yüzünden bir ön yarg hissettiniz ( küçümseme, saçmalık olması veya sempati ) yazının devamını okudukça, açıklamaları gördükçe daha farklı şeyler hissettiniz yazı bittiğinde ise öğrenmiş olduğunuz şey yine sizde yüzlerce duygu oluşturdu ve bir kaç tanesi baskın olduğu için daha belirgin şekilde hissedildi, bu yazıya verdiniz cevaplar ve yaptığınız yorumlar ise oluşan fikirlerden kaynaklanır, bence bu bir bilmeceden çok felsefi bir soru.

Sonuç olarak beyin kazan gibidir bilgi girer fikir ve duygu çıkar, bir bilgi öğrendiğinizde o bilgi ile ilgili olarak yaptığınız betimlemeler verdiğiniz cevaplar, açıklamalar fikrin sonucudur. Yoğun olarak hissettiğiniz ancak açıklanamayan, betimlenemeyen, dillendirilemeyen her şey duygunun eseridir.

Yani bana göre doğru cevap "Duygu"dur. Saygılar.

• korku
  • " Az önce birşey öğrendiniz ve iki dakika geçmeden artık ne olduğunu bilmiyorsunuz. Kesinlikle unutmadınız! ama artık ne olduğunu söyleyemiyorsunuz"
    Evet az önce birşey öğrendim öğrendiğm şey senin bişey bildiğin ve söyleyemediğin ve seni kimsenin tutmadığı yada zorlamadığı.Söylemek istediğini ama söyleyemediğini öğrendim.
    Evet kesinlikle unutmadım çünkü hiç öğrenmedim...
    Kaynak : google
  • ben ilk baktigimda ne kadar bos islerle ugrasan insanlarin oldugunu dusunmustum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanqoue123

Boşuna uğraşmayın.
    Düz mantıkla çözemeyeceğiniz birşey...
    Boşuboşuna zamanınızı harcamayın!!
    Diğer basit soruları çözün!
    Ben herşeyi çözebilirim diyenlere noktayı koyuyorum. Sen bu soruyu çözemezsin o kadar!!!

"Birşey biliyorum, ama söyleyemiyorum. Kimse beni tutmuyor ya da hiç kimse ya da birşey söylememeye zorlamıyor. Söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum"

Neyi söyleyemiyorum? Nedir bu olay?

(Herhangi bir vücut kusuru değil, ya da unutma değil...)

Soruda hata olduğunu düşünüyorsanız. Bunu okuyun:
    " Az önce birşey öğrendiniz ve iki dakika geçmeden artık ne olduğunu bilmiyorsunuz. Kesinlikle unutmadınız! ama artık ne olduğunu söyleyemiyorsunuz"

Soru bu kadar. Şuana kadar verilen yanlış cevapları da yazıyorum bunların dışında birşey:

-R leri söyliyemiyodur
    -cevap : '' soru ''
    -cevap : '' cevap ''
    -Bilinç kaybı
    -Dilsiz
    -sonsuz
    -Şey
    -Işık hızı
    -Hiçbirşey
    -doğru , yanlış , kendimiz , mutluluk , inanç , sevgi
    -big bang
    -Mesela bazen olur birine birşey anlatmak istediğimizde anlatmak istediğimiz şeyi unuturuz.
    Ama sonuç olarak o şeyin ne olduğunu biliriz bilmesek 2 dk önce aklımzda olmazdı biliriz ama bildiğimiz halde o an söyleyemeyiz
    -Bilmediğini bilmek
    -söylemek isteyen su ortamında mı? bulunduğu ortam sesin yansımasını gerçekleştiremiyor mu? kişi karabasan halinde mi? bilinen birşey söylenemiyor diyorsun vücutta kusur yok ise kesinlikle dış etken kaynaklıdır eğerki mantıklı bir cevabı var ise!

Yalnızlık duygusu?

"Birşey biliyorum, ama söyleyemiyorum. Kimse beni tutmuyor ya da hiç kimse ya da birşey söylememeye zorlamıyor. Söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum" Bunun karşılığı ancak yalnızlık olabilir.

''Az önce birşey öğrendiniz ve iki dakika geçmeden artık ne olduğunu bilmiyorsunuz. Kesinlikle unutmadınız! ama artık ne olduğunu söyleyemiyorsunuz" Bu da duygu.

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrodonunNefsi -- 25 Ağustos 2011; 21:51:05 >

• Yukarıdaki arkadaşın dediğine katılıyorum cevap yalnızlıktır. Yalnız olduğum için söyleyecek kimsem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gdraek

Yukarıdaki arkadaşın dediğine katılıyorum cevap yalnızlıktır. Yalnız olduğum için söyleyecek kimsem yok.

niye yalnız olsanda konuşma yeteneğine sahipsin ve illa birine de söylemene gerek yok, bence cevap bu olamaz....
  • çocuk gay yada bakir :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selooooo -- 26 Ağustos 2011; 8:15:50 >
  • Cevap : Sorunun Cevabı
  • Madem hiç bir şey bilmiyorsun , hiç bir şey bilmediğini nerden biliyorsun ?
  • Yalan
  • Konuyu açan arkadaş hala bakıyor mu bilmiyorum ama,aşağıda yazacaklarımın hangisinin cevaba daha yakın olduğunu söylerse sevinirim.Hatta direk sorunun cevabını yazsın,insanları bu kadar bekletmeye gerek yok.

1)Carl Sagan'ın 4. boyutu anlatışı vardı.Bunu 2. ve 3. boyutu kullanarak anlatıyordu..Buna göre biz biz 4. boyutu beynimizle kavrayamasakta 4.boyut vardı.Şöyle anlatıyordu.3. boyuttaki biri,2 boyutlu varlıkların yaşadığı yere gidiyor.3. boyuttaki yani biz insanlardan biri onları görmesine ve dokunabilmesini rağmen,2 boyutlu insanlar hiç birşey göremiyorlardı ve üstüne korkuyorlardı.Çünkü nolduğunu göremedikleri için birde sesini duyduklarından hayalet felan sanıyorlardı.Hatta bununla ilgili animasyon var .DR Kuantum 2.boyut
    yukardan izleyebilirsiniz.

Yani sorunun cevabı boyutlarla mı ilgili ? Farklı bir boyut.Örneğin 4. boyut ?

2)Öğretmen öğrencilere sınav yapacaktır.Şöyle der; Bana bu oturduğum sandalyenin olmadığını kanıtlasın der.Sınav başlar.Bütün öğrenciler teoriler üretmeye başlarlar,düşünürler, yazarlar vs.Öğrencilerden sadece birisi kağıda şöyle yazar ;"Hangi sandalye ?" ve 100 puan alır.

Cevap buna yakın birşey mi ?

3)Bu soruyu soran kişi(sorunun kahramanı diyelim,konuşan kişi yani) ilkel bir insan.Dilleri yok.İşaretlerle felan anlaşıyorlar aralarında.Balta girmemiş ormanlarda yaşıyorlar (Yada 10.000 lerce yıl önce farketmez) çok farklı birşey gördü (artık uzaylı mı dersiniz,uzay gemisi mi dersiniz , balinamı dersiniz ya da başka birşey mi orası size kalmış,ama daha önce hiç görmedikleri bilmedikleri birşey)
    Daha önce hiç görmediği için ve dilleri olmadığı için anlatmak istediği halde anlatamıyor.El işaretleriylede anlatılacak birşey değil.

4)Bir savaş esnasındasın çok önemli bir şey gördün ama bombalar o kadar çok patlıyor silahlar hiç susmuyor ki ne kadar bağırsanda ne kadar yakınlarına gitsende komutanına da arkadaşlarına da hiç birşey anlatamıyorsun.(Not:işaret dilini bilmiyorsun.El işaretleriylede anlatılacak birşey dğeil)

5)Hastahanede yatıyorsun kulağından yaralanmışsın.(duyma problemi felan yok,ama kanıyor,yani herşeyi duyabilirsin) Fakat şöyle bir durum var ki,iyi bir tedavi olabilmek için en iyi kulak doktoruna gidiyorsun.Bir bakıyorsun herkes sağır.Neyse doktara gidiyorsun bi bakıyorsun doktora o da sağır(kelin ilacı olsa kendine sürermiş :D (Ama şöyle bir durum var doktor doğuştan sağır ve tıp çaresiz kalmış.O yüzden o sağır olduğu için başka kimsenin olmasını istememiş ve adam nerdeyse kulak üzerine kurmuş hayatını.Uzman)
    Giriyorsun muayene ediyor(unutmayın kulağınız duyuyor ama kanaması var.) birden telefon çalıyor birisi size 1 dakika boyunca birşeyler söylüyor bağıra çağıra ,ve arkadan silah sesi geliyor size bunları söyleyen kişi ölüyor.Artık onu tek bilen sizsiniz.Ama el işaretleriyle anlatılacak birşey değil.Anlatamıyorsunuz.

6)Anlatacağınız şeyin dilinizde (dil bilgisi) karşılığı yok.Kelimeler kıfayetsiz kalıyor yani.Kelimelerin kıfayetsiz kaldığı yerde zaten el işaretini konuşmaya gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.