Şimdi Ara

Tüpraş 4.140 milyon dolara gitti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Koç türk şirketi mi gerçekten ?? onlar okyanus ötesi seslerin dediklerinden başka birşey yapamazlar.

ister en zengin olsun. ister 4 milyar doları olsun koç ve şirketlerini maşa olarak piyasada kullanıyorlar.

Koç olmasaydı ekonomimiz batardı gibi çoçukca fikirleri aklım bir türlü almıyor.

Tüpraş olayı çok farklı bir olay.

zaten shell ile ortaklık yapması normal koçun

başka hangisiyle yapabilir. ya bp yada exxonmobil. büyük şirketlerin sözlerinden ve icraatlarından tek kuruş çıkamazlar.

Tüpraş olayı apayrı bir olay

İHALEYİ KOÇUN KAZANMASI AYRI BİR OLAY

BUNUN TÜRKİYE CUMHURİYETİNE YANSIMASI İSE APAYRI BİR OLAY

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

• Arkadaş çok doğtu noktalara değinmiş. Bu şirketin %65 1.3 milyara da satılmış olabilirdi. Dünyanın dev şirketleri mücadele ettiler ve dünyada en büyük 500 şirketi içindeki tek türk şirketi olan Koç kazandı.
    Koç maşaymış filan benim kafam ermez okadarına.

quote:

Orjinalden alıntı: SafiS

bence sevin, 4,5 milyar dolar piyasa değeri olan bir şirketin -ki Türkiye'nin en büyük şirketi- % 51 i 4 milyar 140 milyon dolar gibi bir rakama satıldı.Yani toplam değeri 8 milyar 117 milyon civarı birşey oldu.Daha geçen güne kadar % 65 i 1 milyar 300 milyon dolara Zorluya satılan şirketin bugün satıldığı rakama bakın lütfen.

Ayrıca alan şirket Koç-Shell ortak girişim grubu. Shell overseas in payı sadece % 10, geri kalan % 80 Koç Holding, % 3 Aygaz ve % 7 Opet, yani % 10 yine Koç, ve toplamda % 90 Koç, % 10 Shell...Yani buradan yabancıya satılmadığı sonucu çıkıyor -ki stratejik önemi dışında yabancıya satılmasının bir önemi, bizim şirketlerimizde yurt dışında ihale alıyor - örn: arnavutluk telekom/çalık grubu

Sonuç: Bence satılması, özellikle böyle bir rakama ve yerli bir şirkete satılması çok iyi oldu.

Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun !!

quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

sevinecek hiçbirşey göremiyorum ki
    Türkiye'nin en büyüğü gitti diyemi sevinelim elimizde birşey kalmadı diyemi sevinelim iktidarı kutlayalım bu çok kötü bir olay
    haa tamam satılsın değerine satılsın Türk şirketlere satılsın
    4 milyar $ a satıldı Türkiye Cumhuriyeti'nin borcu 300 milyar $ bu neyi kapıyacak...
    yada 4 milyar $ a daha iyi yatırımlar yapılacakmı

Umarım iyi olur ülkemiz açısından...

• quote:

Orjinalden alıntı: BallistA_fb

Arkadaş çok doğtu noktalara değinmiş. Bu şirketin %65 1.3 milyara da satılmış olabilirdi. Dünyanın dev şirketleri mücadele ettiler ve dünyada en büyük 500 şirketi içindeki tek türk şirketi olan Koç kazandı.

Sabancı holding'te yönetim kurulu değişikliğinden sonra SABANCI SOYADLI İNSANLAR RESMEN YÖNETİMDEN ÇIKMAK ZORUNDA KALDI.

YANİ BU NE DEMEK OLUYOR . BAŞKA İNSANLAR AİLE ŞİRKETİNDE BÜYÜK ORANDA SÖZ SAHİBİ OLUYORLAR.

BUZDAĞININ ÜSTKISMINI GÖRÜYORSUNUZ FAKAT ALT KISMINIDA GÖRMEYE ÇALIŞIN

KOÇ AİLESİNİ İYİ BİR ARAŞTIRIN DERİM.

İNSANLARA NASIL ÖLMÜŞ HAYVANLAR YEDİRDİĞİNDEN TUTUNDA YURTDIŞINDAKİ FAALİYETLERE DEĞİN.

• böyle olaylar vardır veya yoktur.Ama ben kendimi bunları araştırabilecek bir konumda görmüyorum. benim etim ne budum ne? gazete okuyarak internette gezerek koskoca şirketlerin içlerinde neler dönüyor bilememki.
    quote:

Orjinalden alıntı: vadaaa

quote:

Arkadaş çok doğtu noktalara değinmiş. Bu şirketin %65 1.3 milyara da satılmış olabilirdi. Dünyanın dev şirketleri mücadele ettiler ve dünyada en büyük 500 şirketi içindeki tek türk şirketi olan Koç kazandı.

Sabancı holding'te yönetim kurulu değişikliğinden sonra SABANCI SOYADLI İNSANLAR RESMEN YÖNETİMDEN ÇIKMAK ZORUNDA KALDI.

YANİ BU NE DEMEK OLUYOR . BAŞKA İNSANLAR AİLE ŞİRKETİNDE BÜYÜK ORANDA SÖZ SAHİBİ OLUYORLAR.

BUZDAĞININ ÜSTKISMINI GÖRÜYORSUNUZ FAKAT ALT KISMINIDA GÖRMEYE ÇALIŞIN

KOÇ AİLESİNİ İYİ BİR ARAŞTIRIN DERİM.

İNSANLARA NASIL ÖLMÜŞ HAYVANLAR YEDİRDİĞİNDEN TUTUNDA YURTDIŞINDAKİ FAALİYETLERE DEĞİN.

• İyi ya da kötü paraya satılsın, bu parayla faydalı işler yapılacak mı?Borçların faizini ödemek(Ve sonra gene borç almak) yerine yeni yatırımlar, yeni fabrikalar için kullanılacak mı?
    Türkiye'ye ne faydası olacak bu şekilde satışların?

Ve tabi ki
    quote:

Koç türk şirketi mi gerçekten ?? onlar okyanus ötesi seslerin dediklerinden başka birşey yapamazlar.

ister en zengin olsun. ister 4 milyar doları olsun koç ve şirketlerini maşa olarak piyasada kullanıyorlar.

Koç olmasaydı ekonomimiz batardı gibi çoçukca fikirleri aklım bir türlü almıyor.

Tüpraş olayı çok farklı bir olay.

zaten shell ile ortaklık yapması normal koçun

başka hangisiyle yapabilir. ya bp yada exxonmobil. büyük şirketlerin sözlerinden ve icraatlarından tek kuruş çıkamazlar.

Tüpraş olayı apayrı bir olay

İHALEYİ KOÇUN KAZANMASI AYRI BİR OLAY

BUNUN TÜRKİYE CUMHURİYETİNE YANSIMASI İSE APAYRI BİR OLAY

• koç ailesi tek bir şirketlerini satsa yedi sülalelerine yeticek para alır.kaldı ki o şirketlerden birine burada atıp tutanların herhangi biri sahip olsaydı olacağı da buydu.(örnek tursil-turyağ. adam şirketini unilevere sattı.şimdinin parasıyla 500 milyon dolar aldı sadece.karısı çocuğu torunu yiye yiye bitiremiyo parayı)adam lar hala istihtam yaratıyo.sadece koç gurubu şirketlerinden direkt olarak 15.000 aile ekmek parası kazanıyo.yan sanayi,hammadde,yedek parça yapandiğer şirketlerle beraber kaç aile karnını doyuruyo haberleri yok bu arkadaşların.
    ben zengin değilim onlar zengin ozaman kahrolsunlar mantığı ile giden ancak mitinglerde araba taşlarlar.adamın o arabayı almak için neresinden ter aktığını hiç düşünmezler
  • quote:

böyle olaylar vardır veya yoktur.Ama ben kendimi bunları araştırabilecek bir konumda görmüyorum. benim etim ne budum ne? gazete okuyarak internette gezerek koskoca şirketlerin içlerinde neler dönüyor bilememki.

Hem gazete okuyacaksın

hem interneti gezeceksin

biraz da sağda solda arkadaşların olacak

az buçuk ticaret yapacaksın

derinlerde biraz muhabbetin olacak

Sadece internet / televizyon olmaz . onları izlersen kendini başka ortamlarda bulursun.

bak Amerikan basınına :

ABD’de her yere yayılan ve en çok seyredilen kanallar yaklaşık 15 aile tarafından ve 24 şirketle yönetilmektedir

Robert Erburu (C ve T): Times Mirror başkanı
    Forester Lynn ( B ve C): Netwave Inc. Haberleşme sistemleri
    Paul Gigot (B ve C): Wall Street Journal, Washington yazarı.
    Henry Anatole Grunwald (B ve C): Time dergisi, editör
    Jimmie Lee Hoagland (B ve C): Washington Post, editör yardımcısı.
    Claude Imbert (B ve T): Le Point, Paris.
    Dinç Bilgin (B ve T): Sabah Yayıncılık ve 1 Numara Yayıncılık.
    Wyatt Thomas Johnson (C ve T): CNN başkanı.
    Flora Lewis (C ve T): New York Times, Paris, köşe yazarı
    Charles William Maynes (B ve C): Foreign Policy Magazine, Carnegie vakfı (CIA bağlantılı)
    Albert J. Wholstetter (B ve C): Wall Street Journal, yazar
    Robert Leroy Bartley (B, C ve T): Wall Street Journal, Editör ve başkan.
    Thomas L. Friedman (B, C ve T): New York Times, köşe yazarı.
    David Gergen (B , C ve T): US News and World Report, Başkan ve editör.
    Katharine Graham (B, C ve T): Washington Post, direktörlerden
    James Fulton Hoge (B, C ve T): Foreign Affairs Magazine direktörü

oradaki basın belli başlı kişilerin elindedir. Oradaki insanlar basın sayesinde birer salaklar ve aptallar topluluğu haline getirilmiştir.

fakat içlerinde yok mudur gerçekleri gören. tabikivar.

SONUÇ OLARAL ÜLKEMİZDEDE BASINI VE TELEVİZYONU BİRKAÇKİŞİNİN ELİNE VEREREK DAHA RAHAT / MİLLETİN ANLAMAYACAĞI ŞEKİL HALİNE GETİRİP. OTURUP ARAŞTIRMAYAN HAZIRA KONAN SÜRÜ TOPLULUĞU HALİNE GETİRİLİRİZ. ANLAMAZSIN BİLE

SEVGİLİ KARDEŞİM.

OLAYLARA ÇOK YÜZEYSEL BAKMA BİRAZCIKTA !! DERİNLEMESİNE İN DERİM.

TÜPRAŞ OLAYI AYRI

KOÇ/ SHELL'İN ALMASI AYRI

BUNUN TÜRKİYE CUMHURİYETİNE YANSIMASI FARKLIDIR.

BU KONULAR BİRAZ DERİN MEVZUULAR. SONRA VAKTİM YETTİĞİ MÜDDET KONUŞURUZ GENE.......

• bizde bu akıl oldukça daha çok sanayi devlerini kaybederiz koçlara sabancılara (lafım satanlara oy verenlere)

• Birgün...
  • sözüm sana darker ister siteden atılıyım ister atılmayım sözüm sana bak yılların kaar oranının en yüksek oldfugu şirketi satmak ne kadar desteklenmeli bide kurtuluş savaşını ozaman atalarımız boşuna girmiş yapmış gerçi şimdiyiki zamanı görseler geçmişte olursa olsun nedense TÜRKİYE CUMHURİYET İNİN DEV SANAYİ KURULUŞLARI YABANCILARA SATILACAK DİYE YARI SÖMÜRGE GENE OLACAZ DİYE TAM SÖMÜRGE OLURUZZ DERLERDİ YANİ ŞEHİTLETRİMİZİN KEMİKLERİ BÜGÜN SIZLAMADI PARÇAKALNDI DARKERRRRRRRRRRR

• quote:

koç türk şirketi zaten. shell dediğine bakmayın sadece %10 luk bir katkısı war shell in.

%10 da olsa yabancıya gitmesi üzdü beni.Güzel bi satış olmuş aslında ama o %10 da olmasa çok iyi olucaktı.Tabi bide eldeki parayı iyi değerlendirmek gerek.İnşallah çarçur etmezler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

quote:

koç türk şirketi zaten. shell dediğine bakmayın sadece %10 luk bir katkısı war shell in.

%10 da olsa yabancıya gitmesi üzdü beni.Güzel bi satış olmuş aslında ama o %10 da olmasa çok iyi olucaktı.Tabi bide eldeki parayı iyi değerlendirmek gerek.İnşallah çarçur etmezler.

hah topic teki en iyi lafı ettin
    inşallah çarçur etmezler
  • 3 sene önce imf kapısında 4.5 milyar dolar için dileniyorduk bu fiyat çok iyi özelleştirme herşey için iyi değil ama bu iyi oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: argh

quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

quote:

hah topic teki en iyi lafı ettin
    inşallah çarçur etmezler

Acaba ne için kullanıyorlar o paraları?
    Umarım borç için değildir.
    Borç al-Fabrikanı sat-Borcunu öde-Borç al-Fabrikanı sat-Borcunu öde-Gene borç al-Fabrikanı sat(toprağını da sat)-satacak şeyin kalmasın......sömürge ol.........
    Hımm......
    Gidişat iyi görünmüyor.
    Umarım yanlış düşünüyorumdur.

• hükümeti sevmeyenler bu tip haberlerde zıplıyorlar hemen önce kendi arkasında durdukları partilere baksınlar bence özelleştirme türkiye için gayet gerekli bir durum bu başarıyı daha önce başka hükümetler yakalayamamış tabi ( özal ayrı )
  • Tüpraş devlet yönetiminde olmasına rağmen;

Bugüne kadar gerek teknolojik altyapısı ve gerekse insan kaynağı olarak dünyanın en modern ve en karlı şirketleri arasında!

- Türkiyenin toplam GSMH'nın %2-3'nü Tüpraş tek başına üretiyor

- Yıllık Cirosu 15 milyar doların üzerinde

- Geçen sene 500 milyon dolar kar açıkladı

- Türkiyede şu an için tekel konumunda

- Petrol fiyatlarının artmasına bağlı olarak karlılığı hızla artmakta

- 2005 karı yaabancı analistlere göre 1 milyar dolar civarında olacak

- Dünyanın en büyükleri arasında ve Türkiyeninde en büyük sanayi kuruluşu

.
    .
    .
    yüzlerce Tüpraşı özelliklerini yazabilirim.

Fakat asıl sorun bu değil! Dünyanın En kapitalist ülkesi olarak bilinen Amerika bile petrol rafinelerinin satışına petrol rafinelerinin stratejik olmasından dolayı izin vermemesine rağmen biz daha kapitalist mi yoksa bir muz cumhuriyeti olduğumuzdan mı böyle çok önemli,stratejik ve karlı bir şirketi satıyoruz!!!!!!!

Bunun partiler ile ilgisi yok! Bunun sizin sömürge ülkesi olup olmamanızla ilgili!!!!!!!!!!!!!!!

Son olarak piyasa değeri 5,1 milyar dolar eden bir grup sizce 4.1 milyar doları nasıl bulacak? Lütfen arkadaki oyuncularıda görmeye çalışın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neu -- 12 Eylül 2005, 19:53:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alperen_69

hükümeti sevmeyenler bu tip haberlerde zıplıyorlar hemen önce kendi arkasında durdukları partilere baksınlar bence özelleştirme türkiye için gayet gerekli bir durum bu başarıyı daha önce başka hükümetler yakalayamamış tabi ( özal ayrı )

Başarı?..... günümüzdeki anlamıyla özelleştirme...
  • bu lanet olası pis yankilerin özellikle 2001 krizinden beri elegeçirdikleri kaçıncı türk şirketi bu...

benim o zamanki kızarkadaşımın çalıştığı yine petrol üzerine çalışan bir şirketde
    shell adına çalışan taşeron bir vatan haini tarafından satınalındı ve ibne yankiler daha ilk günden bütün personeli
    kovdular... nerde bu ülkenin o amerikan düşmanı solcuları... türk işçiler amerikalılar tarafından işlerinden atılıp
    yoksul ve parasız bırakılırken neden hiç sesleri çıkmıyor...
  • arkadaşlar

bu gidişle sonumuz daha da KARA görünüyor.

KOÇ GRUBU aldı başını gidiyor.

özelleştirme kılıfında satıldı ama aslında TEKEL amaçlı.

KOÇ büyük oynuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperen_69

hükümeti sevmeyenler bu tip haberlerde zıplıyorlar hemen önce kendi arkasında durdukları partilere baksınlar

Bu düşünceyle hareket edenler varsa hoş olmayabilir.Ancak buradaki insanların hükümeti, yaptıklarını beğenmedikleri için sevmediklerini düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.