Şimdi Ara

Tüpraş 4.140 milyon dolara gitti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
1.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birsürü kişi güzel şeylerde sölemiş vadaaa birçok konuda katılıyorum sana bu açıklamalrından ötürü.Bu noktadan sonra bu konuda diyebileeğim işallah hayırlısı olmuştur türkiye için.

ya bide neu anlamadım ya bu dediğini

quote:

Son olarak piyasa değeri 5,1 milyar dolar eden bir grup sizce 4.1 milyar doları nasıl bulacak? Lütfen arkadaki oyuncularıda görmeye çalışın
  • okuduklarıma inanamıyorum bazı arkadaslar iyi oldu güzel para gibi kelimeler kullanıyolar ama unuttukarı bişey var....siz bu kadar stratejik kurumları satarsanız(limanlar-telekom-tupraş) yarın öbürgün bi savaş çıksa adam sizin haberleşme sisteminize hakim... limanınıza hakim.... benzinize hakim....
    bunu bi ara düşünün....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helluri -- 12 Eylül 2005, 23:18:06 >
  • kime satmış ? hakim olsun ayrıca savaş durumunda devlet içindeki haberleşme sistemini bana karşı nasıl kullanacak.Kendi kafanızda saçma sapan komplo teorileri uyduruyorsunuz ve bunu kasıtlı siyasi görüşünüze göre yaptığınızı düşünüyorum.Not:akp yi sevmem.
  • arkadaşım biraz geniş düşün eminim bulucaksın sana karşı nasıl kullanacağını bunları kullanman için sana neler yapacağını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helluri -- 12 Eylül 2005, 23:29:49 >
  • dostum güzel söylemişsinde savaş durumu zaten çok çok özel bir durum.Allah göstermesin öyle bir durumda özel şirketti, şu şirketti, bu şirketti ayrımı yok.Devlet gider ve el koyar.Kimse devletten büyük değildir.ve özel durumlar ne gerektiriyorsa, devlet onu uygular, limanı sattı, el koyar, vs.

bu durumu konsilidasyon gibi de düşünebilirsin.hani bir arada televizyonlarda ve gazetelerde çıkan haberler vardı.devlet bankadaki mevduatlara el koyacak die.-arjantin in yaptığı gibi- eğer durum kötüye gitseydi, devlet-ülke iflas noktasına gelseydi, onu da yapardı...

ayrıca bu özelleştirmeden gelen paralar şu aşamada faiz ödemesi filan olarak kullanılmayacak.bütçe de şu an için en önemli sorun cari açık, o açığı kapatmak için kullanırlar.yani merkez bankasında ki döviz rezervleri artacak.

quote:

Orjinalden alıntı: helluri

okuduklarıma inanamıyorum bazı arkadaslar iyi oldu güzel para gibi kelimeler kullanıyolar ama unuttukarı bişey var....siz bu kadar stratejik kurumları satarsanız(limanlar-telekom-tupraş) yarın öbürgün bi savaş çıksa adam sizin haberleşme sisteminize hakim... limanınıza hakim.... benzinize hakim....
    bunu bi ara düşünün....

• quote:

Orjinalden alıntı: SafiS

dostum güzel söylemişsinde savaş durumu zaten çok çok özel bir durum.Allah göstermesin öyle bir durumda özel şirketti, şu şirketti, bu şirketti ayrımı yok.Devlet gider ve el koyar.Kimse devletten büyük değildir.ve özel durumlar ne gerektiriyorsa, devlet onu uygular, limanı sattı, el koyar, vs.

bu durumu konsilidasyon gibi de düşünebilirsin.hani bir arada televizyonlarda ve gazetelerde çıkan haberler vardı.devlet bankadaki mevduatlara el koyacak die.-arjantin in yaptığı gibi- eğer durum kötüye gitseydi, devlet-ülke iflas noktasına gelseydi, onu da yapardı...

ayrıca bu özelleştirmeden gelen paralar şu aşamada faiz ödemesi filan olarak kullanılmayacak.bütçe de şu an için en önemli sorun cari açık, o açığı kapatmak için kullanırlar.yani merkez bankasında ki döviz rezervleri artacak.

quote:

okuduklarıma inanamıyorum bazı arkadaslar iyi oldu güzel para gibi kelimeler kullanıyolar ama unuttukarı bişey var....siz bu kadar stratejik kurumları satarsanız(limanlar-telekom-tupraş) yarın öbürgün bi savaş çıksa adam sizin haberleşme sisteminize hakim... limanınıza hakim.... benzinize hakim....
    bunu bi ara düşünün....

yapma dostum savaş özel bi durum diyip işin içinden çıkıyosun o zaman orduda olmasın savaş çıkınca toplanır kaaveden erkekler ellerine tüfek tamam...

• türkiyenin en büyük şirketinin ederi 8 milyar dolar mı yani.acaba yaklaşık 80 milyar iç bi okadar dış borcu olan türkiye en büyük tekelini koç a sattı.zaten kar eden bi şirketin bu kadar ucuz olması mantığa sığar mı.telekom da aynı mantıkla verildi.şu gerçeği bütün telekom yöneticileri söylüyor ki devlet şu anda telekomu sıfırdan kurmak istese diil 3 e 5 e 50 milyar dolara kuramaz.
  • ikisi çok farklı durumla ama, ordu devletlerin en önemli varlıklarıdır.neden bayramlarda filan geçiş töreni yapayorlar.sebep basit gücü göstermek. bu nedenle savaş gerçekten özel bir durum ve böyle bir durumda özeli devleti yok.hepsi devlet.

şunu desen anlarım, işte tüpraş özele geçti, adamlar isterlerse benzin satmazlar filan veya telekom devletin önemli kurumlarının tellerini dinler filan gibi şeyler ama bunlar içinde yetkililer herhalde bişi düşünmüştür.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SafiS

dostum güzel söylemişsinde savaş durumu zaten çok çok özel bir durum.Allah göstermesin öyle bir durumda özel şirketti, şu şirketti, bu şirketti ayrımı yok.Devlet gider ve el koyar.Kimse devletten büyük değildir.ve özel durumlar ne gerektiriyorsa, devlet onu uygular, limanı sattı, el koyar, vs.

quote:

bunu bi ara düşünün....

yapma dostum savaş özel bi durum diyip işin içinden çıkıyosun o zaman orduda olmasın savaş çıkınca toplanır kaaveden erkekler ellerine tüfek tamam...

• Sabır sabır yaa sabır
    Sabır sabır yaa sabır
    Belki de akıllanır
    Aaaah
    Belki de akıllanır.
  • birkaç ay önce tüpraş bunun yarı fiyatına satılıyordu durdurmasalar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: neu

Tüpraş devlet yönetiminde olmasına rağmen;

Bugüne kadar gerek teknolojik altyapısı ve gerekse insan kaynağı olarak dünyanın en modern ve en karlı şirketleri arasında!

- Türkiyenin toplam GSMH'nın %2-3'nü Tüpraş tek başına üretiyor

- Yıllık Cirosu 15 milyar doların üzerinde

- Geçen sene 500 milyon dolar kar açıkladı

- Türkiyede şu an için tekel konumunda

- Petrol fiyatlarının artmasına bağlı olarak karlılığı hızla artmakta

- 2005 karı yaabancı analistlere göre 1 milyar dolar civarında olacak

- Dünyanın en büyükleri arasında ve Türkiyeninde en büyük sanayi kuruluşu

.
    .
    .
    yüzlerce Tüpraşı özelliklerini yazabilirim.

Fakat asıl sorun bu değil! Dünyanın En kapitalist ülkesi olarak bilinen Amerika bile petrol rafinelerinin satışına petrol rafinelerinin stratejik olmasından dolayı izin vermemesine rağmen biz daha kapitalist mi yoksa bir muz cumhuriyeti olduğumuzdan mı böyle çok önemli,stratejik ve karlı bir şirketi satıyoruz!!!!!!!

Bunun partiler ile ilgisi yok! Bunun sizin sömürge ülkesi olup olmamanızla ilgili!!!!!!!!!!!!!!!

Son olarak piyasa değeri 5,1 milyar dolar eden bir grup sizce 4.1 milyar doları nasıl bulacak? Lütfen arkadaki oyuncularıda görmeye çalışın

ne güzel yazmışsın, tamamı satılmadıki yarısı satıldı, yani 1 milyar dolar kar edecekse bu işin profesyonellerinin elinde 2 milyar kar eder, e yarısıda devletin elinde olduğuna göre devlet yılda 1 milyar dolar kazanmaya devam eder, 4 milyar dolarda ülkenin kasasına girer...

• fiyat ucuz değil, realist düşünmek lazım.analistler bunların fiyatını sürekli hesaplıyor ve şu an ki piyasa değerine göre -ki bugünkü borsa kapanışı 24,5 filan sanırım- 4-4,5 milyar dolar ederi var.ama adamlar % 51 ini 4,140 sattı, rakam çok iyi,

quote:

Orjinalden alıntı: akcay79

türkiyenin en büyük şirketinin ederi 8 milyar dolar mı yani.acaba yaklaşık 80 milyar iç bi okadar dış borcu olan türkiye en büyük tekelini koç a sattı.zaten kar eden bi şirketin bu kadar ucuz olması mantığa sığar mı.telekom da aynı mantıkla verildi.şu gerçeği bütün telekom yöneticileri söylüyor ki devlet şu anda telekomu sıfırdan kurmak istese diil 3 e 5 e 50 milyar dolara kuramaz.
  • Bu soruya kısaca “şüpheli olabilecek her şey” yanıtı verilebilir. Telefon görüşmeleri, cep telefonlarından gönderilen kısa mesajlar, e-posta’lar, faks, teleks, radyo dalgaları ve telsiz trafiği Echelon’un kontrol edebildiği alanlar. Yani iletişim adına geriye sadece herhangi bir cihaz kullanılmadan yapılan konuşmalar kalıyor. Sistemin aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 66 farklı dili tanıyabildiği ve hassas ses tanıma yazılımlarıyla bunu anında kaydedip kağıda dökebildiği iddia ediliyor

Milli yazılım bizim için neyse Stratejik kurumlarımızda o demektir

Bill Gates'in Türkiyeye geliş amacı : tüm dünya kendi yazılımlarını kullanıp e-
    devlet sistemine geçiyor

bizim e-devlet sistemine talip olan
    Microsoft bundan Türkiye de MİT’te ,Emniyet’ te yazılım sağlayan
    HAVELSAN’I bypass edip ihaleleri almak

• güzel bi fiyata satılmış, sanki daha pahalı yada ucuza satılsa ne değişecekti, mühim olan özelleştirmenin önü açılsın, ekonoinin lokomotifini özel sektör çeksin..

devletin yada özel sektörün hiç bi kuruluşu altın yumurtlayan tavuk değil!... alan kişi de bi dolu sorumluluk ve risk üsleniyor, ortaya parasını koyuyor, ticaret yapıyor..

satılmasını istemeyen kişiler varsa, yada devletin zarar alanın kar ettiğini düşünenler varsa, neden kendileri almamışlar diye sormak gerek.. öyle ya parayı bastırana satılıyordu...

demek ki başka alıcılar para kazanmayı sevmiyorlar demek yanlışi sorumluluktan kaçıyorlar.. bana verseler bedava alamam, çünkü işletmeyi bilmem, belki zarara sürüklerim, ama at binenin kılıç kuşananaın arkadaşlar..

ticareti seviyorsanız kendiniz alaydınız.. yada savunduğunuz siyasi görüş, topluluk, sendika, veya herhangi bi birliktelik cebinden para çıkarıp toplayarak yada borçlanarak alabilirlerdi..

YILDA O KADAR KAZANDIĞINI SAVUNDUĞUNUZ ŞİRKETİ NEDEN SİZ ALMIYORSUNUZ

• quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

kime satmış ? hakim olsun ayrıca savaş durumunda devlet içindeki haberleşme sistemini bana karşı nasıl kullanacak.Kendi kafanızda saçma sapan komplo teorileri uyduruyorsunuz ve bunu kasıtlı siyasi görüşünüze göre yaptığınızı düşünüyorum.Not:akp yi sevmem.

Bu soruya kısaca “şüpheli olabilecek her şey” yanıtı verilebilir. Telefon görüşmeleri, cep telefonlarından gönderilen kısa mesajlar, e-posta’lar, faks, teleks, radyo dalgaları ve telsiz trafiği Echelon’un kontrol edebildiği alanlar. Yani iletişim adına geriye sadece herhangi bir cihaz kullanılmadan yapılan konuşmalar kalıyor. Sistemin aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 66 farklı dili tanıyabildiği ve hassas ses tanıma yazılımlarıyla bunu anında kaydedip kağıda dökebildiği iddia ediliyor

Milli yazılım bizim için neyse Stratejik kurumlarımızda o demektir

devlet sistemine geçiyor

• echelon veya carnivore hakkında bilgin varmı ? amerika bu dediklerini zaten yapıyor bizim telekom şirketine ihtiyacı yok.
  • evet

devlet sistemine geçiyor

bunun hakkında bir bilgin var mı ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

echelon veya carnivore hakkında bilgin varmı ? amerika bu dediklerini zaten yapıyor bizim telekom şirketine ihtiyacı yok.

Butun mesele, Michael Haefrati adli Londra'da yasayan IL'li 41 yasinda bir bilgisayar yazilim uzmaninin olusturdugu "Truva Ati" espiyon programindan kaynaklandi.

Haefrati programiyla IL'in uc buyuk ticari istihbarat sirketinin aklini celdi. Onlar da, bu program yoluyla bazi buyuk sirketlerin
    bilgisayar sistemlerine sizip, onlarin ticari sirlarini elde etti. Sonra da bu sirlari ayni sirketlerin rakiplerine yuksek paralar karsiligi pazarladilar.

Boyle ticari istihbarat sirlarini satin alan IL sirketlerinin arasinda kimlar var?

CELLCOM ISRAEL: IL'in en buyuk GSM telefon isletmecisi;

MAYER'S CARS AND TRUCKS: IL'in Volvo, Honda, Jaguar mumessili ve Hertz Rent-a-Car isletmecisi;

PELEPHONE: IL'in en buyuk GSM telefon isletmecilerinden, mili telefon sirketi Bezek'in bir yan kurulusu;

YES: TV icin uydu sistemi isletmecisi.

Sozkonusu sanal ticari istihbarat girisimi, bir ihbar sonucu ortaya cikinca, yukardaki tum sirketlerin yoneticileri sorguya alindi.
    Baslari epeyi belaya girecege benzer... Boyle buyuk bir ticari skandalin da, IL ekonomi dunyasinda derin yankilar yapacagi inkar edilemez.

BU İŞE NE DİYORSUN ???

• Bu dediğinin olayla ne alakası var anlayamadım dünyadaki birçok şirket bu tip programları satın alıyor hatta virüs yazdırtan şirketlerde var benim yukarda bahsettiğim echelon amerikanın uydu tabanlı takip sistemi şuanda yaptığın her telefon görüşmesi takip ediliyor olabilir.

Ayrıca yukarda bill gates hakkındaki teorini neye dayanarak söylüyorsun ?
  • En azından hintliler degilde turk sirketi olan koç aldı tuprası. Neyse bu mevzular yoruma acık tabi.

Asıl tuprasın kalitesiz yakıt uretmesinden sikayetciydi herkes. Dizel yakıtlardaki kirlilik yuzunden (kukurt miktarı degil tortu-kirlilik.) kaçtane dizel arabanın arzalandıgını duyduk. En azından bundan sonra kalite yukselir artık ve bizlerde ithal euro dizel almaktan kurtuluruz diye ümit ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.