Bildirim
Türbanın Gereksizliği (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Öncelikle kimsenin inandığı din ile bir sorunum yok. Kaldı ki konuya o açıdan yaklaşmayacağım.
o zaman size ne gereksizliğinden ?
sana zararı olmadıkça isterse kafasına huni takar
mini etek çok mu gerekli sanki ? -
Evet, herkes aynı fikirde değil buna katılıyorum.
Fakat kelimelerin literatürdeki anlamlarını değilde, dini terminolojideki anlamlarından bahsetmek zannediyorum daha doğru olur.
Sünnetten herkesin anladığı, peygamberin sözleri ve fiileridir. Bende onu kastediyordum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Sünnet, Kuran'a aykırı olamaz. Resul daima Kuran'a uymuştur ve onun güzel örnekleri Kuran'da bulunabilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: Hümiyettin
Sünnet, Kuran'a aykırı olamaz. Resul daima Kuran'a uymuştur ve onun güzel örnekleri Kuran'da bulunabilir.
Size konuyla alakasız birşey sorabilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K A N U N İ -- 21 Mayıs 2016; 2:20:23 >
Mevzuyu saçma sapan yerlere getirmişsiniz tebrik ediyorum, hiç ayarınız yok. Neyi tartışıyorsunuz ya? Dinde var mı yok mu sorusu mu? Neden takılmalı konusu mu? Gereklilik mevzu mu? Hepinizin kafalar uçmuş. Hele en çok artılananlar zırvalamadan öteye gidememişler. Yok naylon yok çarşaflının gözü yok onun buyu yok sınav. Ne diyorsunuz bre ağalar. Sınavla kurulan bağlantı çok saçma olmuş. Ama yok herkes süper akıllı, siz her şeyi düşünebiliyorsunuz, dünyadaki bütün şehirleri ülkeleri gezdiniz, hepsi hakkında fikriniz var, en azından 6 milyar insandan bi 2 3 milyar insan görmüşsünüzdür. Yaptığınız yorumlar ciddi tecrübe deneyim bilgi kültür isteyen mevzular, klavye başında aklınıza geleni gelmeden yazmanız ne düşünme faaliyetidir, ne de aklınızı kullandığınızı gösterir. Bu arada konuyu açan arkadaş ve diğer dostlar. İlk emir erkeğe. Sonra kadınlara. Başka bir mevzu daha var, örtünme islamla gelen bir şey değil, azıcık kafanız olsa en azında filmlerden bile farkedersiniz. Örtünmenin amacı tahmin ettiğiniz gibi komplike bir durum değil, edep, bu kadar. Bu kelimeye de saygı duymaktan başka yapabileceğiniz bir hareket yok. Saçma sapan politik rartışma yapmaktan öteye götürdüğünüz bit şey yok ortada. Muhtemelen çevrenizde sizin gibi düşünmeyen cahil olduklarını düşündüğünüz insanları görünce tatmin oluyorsunuz. İnsanların hassas mevzularını orta yerde laf çarpa çarpa hiç kimseyi düşünmeden büyük bir bencillikle politik tartışma kpnusu haline getiriyorsunuz. 3 gün sonra hiç biriniz hatırlamıyor bi şey zaten. İnsanları kategorize etmekten zevk alıyorsunuz. Dünya sizin etrafınızda dönüyor. En iyisi hep sizin beyninizden çıkıyor. Bugüne kadar yaşayan insanların hiç biri umrunuzda değil. Sorununuz ne bilmiyorum, yaşadağınız şeylerden kaynallı bir durum olabilir. Mesela okulda sokakta vs vs. İlle kötü bir şey olması şart değil. Çevreniz ve çevrenizdeki insanların karakterleri önemlidir. Bunlar hepimizi etkiliyor. Gördüğüm kadarıyla bunların sizdeki etkisi, insanların değerlerinin üstünde zıplayıp çamur atarak bir hiçe dönüştürme çabası. Üç beş artıyla gaza geliyorsunuz. Bütün insanları sizin mahhalleniz ya da gittiğiniz kafe gibi sanıyrsunız. Çünkü dünyanız küçük. Çünkü vizyon sahibi değilsiniz. Çünkü başkalarını eleştirmekten, her şeyi dibine kadar sorgulamaktan öte .okunu çıkartmanızmadan dolayı çıkmaz tartışmalara girip durıyorsunuz. Hiö bir zaman işin ehlinden öğrenmek gibi bir niyetiniz yok. Tek isteğiniz sizin seviyenizde karşıda bulunan kişiyle ince ince mantık çarpıştırmak. Nr öğrenmek gibi,bir amacınoz var ne de ilerlemek gibi. Tek isteğiniz kendi çöplüğünüzde beğenmediklerinizi ezmek. Hepinize hayırlı forumlar. Eyvallah...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: K A N U N İ
quote:
Sünnet, Kuran'a aykırı olamaz. Resul daima Kuran'a uymuştur ve onun güzel örnekleri Kuran'da bulunabilir.
Size konuyla alakasız birşey sorabilir miyim?
Evet, sorabilirsiniz. -
Türban irandan çıkma birşey... Fransa dan yayılmıştir. Ve siyasi bir simgedir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kuranı her dönem farklı yorumluyorlar.. bende hurilerin erkeklere özel bakire varlıklar olduğunu düşünüyorum. Kadınlara böyle birşey verilemez. Çünkü ustunluk erkek dedir. Yani sen eşini bir suru bakır erkegemi verecen.? Yani demek isteğim o dönem nasıl anladılar ise o şekil yorumlanmali... buna en güzel örnek hashasileri gostere biliriz... diğer bir örnek ise çok eşlilik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinod -- 21 Mayıs 2016; 3:45:15 >
Kuran'da cennette cinsellik olacağı söylenmemiştir. Dolayısıyla bunlar sizin kişisel düşüncelerinizden ibarettir. -
quote:
quote:
Neden görüşlerinizi belirtmiyorsunuz ?
Belirttim ya arkadaşım.
Hurilerle cinsel ilişki yaşanacaktır. Ayet ve hadisler bu minvalde bir mana içeriyor.
Ayetleri zaten biliyorsunuz, sünnetide inkar ettiğiniz için oradan delil getirmenin bir manası yok.
muhyiddin arabi hz lerinden gelsin bir açıklama o zaman;
"Cennette hurailer vardırki,yarısından yukarısı erkek,yarısından aşağısı kadırndır.Cennette ondan lezzetli bir şey yoktur.
Peygamber efendimize: " Hak teala huril ayni neden yarattı ?" diye sordular, efendimiz ; "Ayaklarından dizlerine kadar miskten,dizlerinden karınlarına kadar amberden,karınlarından başlarına kadar kafurdan,saçları,kirpikleri,kaşları zülfü kara nurdandır" buyurmuşlardır.
Cennetteki oğlanlar:Cennette oğlanlar vardır.Onlara vildan derler.Ak incilere benzer.Meclislerde yürürler.En aşağısının bin oğlanı vardır.Kolları incilere benzer.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Psicolog
quote:
quote:
Neden görüşlerinizi belirtmiyorsunuz ?
Belirttim ya arkadaşım.
Hurilerle cinsel ilişki yaşanacaktır. Ayet ve hadisler bu minvalde bir mana içeriyor.
Ayetleri zaten biliyorsunuz, sünnetide inkar ettiğiniz için oradan delil getirmenin bir manası yok.
muhyiddin arabi hz lerinden gelsin bir açıklama o zaman;
"Cennette hurailer vardırki,yarısından yukarısı erkek,yarısından aşağısı kadırndır.Cennette ondan lezzetli bir şey yoktur.
Peygamber efendimize: " Hak teala huril ayni neden yarattı ?" diye sordular, efendimiz ; "Ayaklarından dizlerine kadar miskten,dizlerinden karınlarına kadar amberden,karınlarından başlarına kadar kafurdan,saçları,kirpikleri,kaşları zülfü kara nurdandır" buyurmuşlardır.
Cennetteki oğlanlar:Cennette oğlanlar vardır.Onlara vildan derler.Ak incilere benzer.Meclislerde yürürler.En aşağısının bin oğlanı vardır.Kolları incilere benzer.
Bende daha yeni ismail-i maşuki nin idamını okuyordum. İslam halifesi tarafından neden idam edildiğini araştırıyordum, hangi görüşleri yüzünden vs. Muhyiddinin görüşleride bununkine benzerdi.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
ayni kitaptan, ayni kaynaktan gelen hadisin birini kabul edip digerini kabul etmemek olmaz. ya hepsini kabul edersin ya da hicbirini. sonucta bir bardak suya bir damla idrar karissa icmezsin.
orada gozuktugu gibi islam ayet +hadistir. eger tum hadisler reddedilirse muslumanlar nasil ibadet edeceklerini, ne yapacaklarini bilemez. -
quote:
Orijinalden alıntı: Jeopol
ayni kitaptan, ayni kaynaktan gelen hadisin birini kabul edip digerini kabul etmemek olmaz. ya hepsini kabul edersin ya da hicbirini. sonucta bir bardak suya bir damla idrar karissa icmezsin.
orada gozuktugu gibi islam ayet +hadistir. eger tum hadisler reddedilirse muslumanlar nasil ibadet edeceklerini, ne yapacaklarini bilemez.
Ya hep yada hiç anlayışı geçerli değil. O rivayetlerin kabul edilme şartı Kuran'a uygunluğudur. Allah bu kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadığına göre Kuran'ın yetersiz olduğu söylenemez. -
oyle diyorsun da ayni kisinin dediginin ilettiginin birisini kabul ederken digerini kabul etmeyerek yalanci duruma dusuruyorsun. simdi sana sorarim, yalancilara guvenebilir misin? yoksa yalancinin soylediklerinden isine gelen yalanlari kabul mu edersin?
kitapta hic bir sey eksik birakilmadiysa, bana hangi namazin nasil ve her namazin kac rekat kilinacagini anlatan ayeti gosterebilir misin? -
quote:
oyle diyorsun da ayni kisinin dediginin ilettiginin birisini kabul ederken digerini kabul etmeyerek yalanci duruma dusuruyorsun. simdi sana sorarim, yalancilara guvenebilir misin? yoksa yalancinin soylediklerinden isine gelen yalanlari kabul mu edersin?
kitapta hic bir sey eksik birakilmadiysa, bana hangi namazin nasil ve her namazin kac rekat kilinacagini anlatan ayeti gosterebilir misin?
Namaz konusunda size katılıyorum. Arkadaşa bunu soracaktım bende fakat yine aynı sonuçsuz bir tartışma çıkacağını anladığım için sormadım. Sünnet olmadan namazın nasıl kılınacağı net olarak anlaşılamaz.
Söylediğim gibi o dönemde cinsellik olarak algılanmış. Şimdi çıkıp aslında böyle söyle demek komik oluyor. yani ALLAH bunun böyle algılanacagini bilmiyor mu ki size savunmak kaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinod -- 21 Mayıs 2016; 5:21:50 >
quote:
kitapta hic bir sey eksik birakilmadiysa, bana hangi namazin nasil ve her namazin kac rekat kilinacagini anlatan ayeti gosterebilir misin?
Onun söyledikleri Kuran'a aykırı olamaz. Dolayısıyla ona isnat edilen 'rivayetler' ise Kuran'a uygunluğuna göre değerlendirilmelidir. Bu hassasiyete sahip olmayan ve dediğiniz gibi hepsini kabul eden birisi resule iftira atabilir. Bazılarının ''sünnet inkarcısı'' demesine sebep olan asıl mesele budur.
Namz hakkında yazacaklarımı gün içinde bu yorumu güncelleyerek paylaşacağım. Tüm yazdıklarımı alıntılamadan cevap verirseniz daha iyi olur. Hayırlı sabahlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 21 Mayıs 2016; 5:22:51 >
-
Amaç erkeklerin tahrik olmaması ise bu gerçekten vahim. 45 derece sıcaklarda kadınların düştüğü durum daha vahim. İnsan derisinin hava almaya ve güneş görmeye ihtiyacı var. Kadından tahrik olmak istemeyen erkekler bakmasın o zaman. Yani şehvetine de engel olamıyorsa bu kadınların suçu değilki. Yani neden kadınlar sıcak havalarda ter içinde kalmak zorunda olsun? -
http://m.milliyet.com.tr/sacimi-kazittim-artik-ahlakliyim-/dunya/detay/2247998/default.htm
insan istediği dini seçebilir istediği şekilde hareket edebilme özgürlüğü vardır , kimseyide ilgilendirmediği gibi işide show a çevirmemeli fakat malesefki bu ülkemizde böyle işlemiyor. gerek insanlarımızın egitim seviyesi gereksede bastırılmış duyguları bunu engelliyor...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X