Şimdi Ara

Türbanın Gereksizliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
3.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle duşunun ortaçağ rpg si oynuyorsunuz ve adamınız dımdızlak bosa doğru koşuyor level 1 sonuç ve olası sonuçlar vahim haliyle.

Hele Bi de benim gibi anlamayan adamlar adamı da giydiremedi mi her seferinde aynı kader.

Şimdi kapalı bir hanım da belki bizi bos olarak görüyor olabilir.

Sanki yaratılışı biz yapmış gibi fıtrat şöyle efenim fıtrat gereği diyoruz ya.

Bu hanımefendi daha fazlasını ortemeyen adamları tanımış olabilir...mi?

Yaradanuyu bir çok değme buyukten daha iyi algıladığımı düşünüyorum.

Öyle bi kovboy öyle bi fıtrat yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Orijinalden alıntı: K A N U N İ

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Her türlü kızın vadedildiği yazmıyor. Hurilerin sadece erkeklere özel olarak verilen cinsellik araçları olduğu hiçbir ayette söylenmemiştir. Bunun dışında gılman ve vildan adında hizmetçilerden bahsediliyor. Onlar da belirli bir cinsiyete özel hediye olarak bahsedilmiyor. Mezheplerin anlatımına göre dediğiniz gibi anlaşılıyor fakat Kuran'da böyle bir anlatım yer almıyor.

Hurileri anlatırken ayette neden, "göğüsleri tomurcuklanmış" diye detay veriyor acaba? Gerçekten cinsellik aracı olmadığınımı düşünüyorsun yoksa ayetten çıkan mana mı hoşuna gitmiyor?

O anlatımın asıl metinde olup olmadığı tartışmalı olduğu için kişisel kanaatim ile ilgili değil.

Bakire demiyormu?

''Huri'' ve ''bakire'' kelimelerinin aynı anda kullanıldığı bir ayet bilmiyorum.

Benim gördüğüm bu. Hurilerin cinsel tatmin yönünde bir durumları var, tek görevleri odur diyemem. Peki size göre huri nedir?

Nerede gördünüz ?

Ayetlerde. Yaşıt bakire kızlar diye açıkca yazıyor. Ayrıca göğüsleri tomurcuklanmış diyede başka yorumlar mevcut. Ve hadislerde açıkca herşey yazıyor.

Benim görüşüm bu. Size göre huriler nedir? Görevleri nedir var mıdır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

belkide hümiyet bir kadın bu sebeple böyle yorumluyor

Ozaman onada nuri verelim.

Şaka bir yana, sünnet ışığında ayetler incelenmediğinde bu tür sonuçlar alınabiliyor. Fakat ayetlerdede açıkca yazıyor yani, yaşıt bakire kızlar, daha önce hiçbir el değmemiş, göğüsleri tomurcuklanmış, gözünü eşlerinden başkasına çevirmezler...gibi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K A N U N İ -- 20 Mayıs 2016; 22:41:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Her türlü kızın vadedildiği yazmıyor. Hurilerin sadece erkeklere özel olarak verilen cinsellik araçları olduğu hiçbir ayette söylenmemiştir. Bunun dışında gılman ve vildan adında hizmetçilerden bahsediliyor. Onlar da belirli bir cinsiyete özel hediye olarak bahsedilmiyor. Mezheplerin anlatımına göre dediğiniz gibi anlaşılıyor fakat Kuran'da böyle bir anlatım yer almıyor.

Hurileri anlatırken ayette neden, "göğüsleri tomurcuklanmış" diye detay veriyor acaba? Gerçekten cinsellik aracı olmadığınımı düşünüyorsun yoksa ayetten çıkan mana mı hoşuna gitmiyor?

O anlatımın asıl metinde olup olmadığı tartışmalı olduğu için kişisel kanaatim ile ilgili değil.

Bakire demiyormu?

''Huri'' ve ''bakire'' kelimelerinin aynı anda kullanıldığı bir ayet bilmiyorum.

Benim gördüğüm bu. Hurilerin cinsel tatmin yönünde bir durumları var, tek görevleri odur diyemem. Peki size göre huri nedir?

Nerede gördünüz ?

Ayetlerde. Yaşıt bakire kızlar diye açıkca yazıyor. Ayrıca göğüsleri tomurcuklanmış diyede başka yorumlar mevcut. Ve hadislerde açıkca herşey yazıyor.

O ayetleri ortaya koymadığınız için yazdıklarınız desteksiz kalıyor. Bu iddianızın delilini gördükten sonra kendi görüşlerimi açıklayabilirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bakire demiyormu?

Nerede gördünüz ?

O ayetleri ortaya koymadığınız için yazdıklarınız desteksiz kalıyor. Bu iddianızın delilini gördükten sonra kendi görüşlerimi açıklayabilirim.

Bence ilgili ayetleri çok iyi biliyorsunuz. Tekrar tekrar yazmanın bence bir mantığı yok. Görüşünüzü bildirmek zorunda değilsiniz elbette, 2 kez sormama rağmem görüşünüzü belirtmeminiz, görüşünüzü açıklamak istemediğiniz sonucuna götürdü beni. Bunu pek tabii anlarım, sorun değil.

• K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    Burada her şeyi açık açık konuşmak daha iyi olur. Çünkü sadece ikimiz arasında geçen bir konuşma değil. O ayetleri biliyorum fakat okuduğumda huriler ve cinsellik arasında bağ kuramadım. Huriler için açıkça cinsel amaçlı oldukları ve bir cinsiyete sahip oldukları söylenmiyor. Hiçbir ayette bu hizmetçilerin sadece erkeklere sunulduğu ifade edilmemiş. Kısacası, cennette erkek ve kadın için cinsellik olması mümkündür fakat Kuran'da bu konu yeterince açık bir şekilde anlatılmamış.
  • Hurileri geçelim biz neden melek istiyoruz?

Bence bunun cevabı bizim huriler konusundaki algımızı da netleştirir.

Bize bir rasul gönder denince oluşan bu yuzeysel ilişkinin altında yatan gerçeklik ne olabilir?

• konuya dönersek

herkesin bir dini vardır ve herkes dini üzere yaşar hayat sürer . din kelimesinin anlamını tekrar yazıyorum öğrenin artık ama .. her insan bir ömür bir kitab yazar degerleriniz inançlarınız düşünceleriniz ve eylemlerinizdir dininiz .

2.si
    herşey zevclidir eşli yaratılmıştır .. erkegin zevci kadındır birbirlerini tamamlarlar bütünün parcaları ..... fiziksel olarak çekici olan kadındır bu sebeple KADININ ZİYNETLERİNİ açığa vurmaması Allah teala nın emridir . kurallar böyle bu kuralları kadını tasarlayıp yaratan Allah vazediyor

nur 31 aslında örtünme ayeti degildir cünkü zaten hımar yani başörtüsü vardı 7. yüzyılda hem arabistanda hem roma hristiyanlarında .. yani o dönem kadınların coğunluğu baş örtülü dür .. göğüs bölgesinin kapatılması özellikle vurgulanmıştır nur 31 de ... cıplak gezmiyordu kadınlar 7. yüzyılda çöl sıcaklarındada anadoluda avrupadada ..

buluğa ermemiş bir velede nasıl anlatacan kadının erkeği cektiğini anlamaz ki o duyguları hissetmesi yaşaması lazım ..

saçlarla ne alakası var ? sen tahrik olmayabilirsin saçlardan dolayıda sonuçta kadının ziynetidir saçları ... bu gercegi kadınlarda gayet iyi bilir bu yüzden sac bakımına bir ton para harcarlar

http://viewthevibe.com/wp-content/uploads/2014/10/1-Fullscreen-capture-05102014-52623-PM.jpg
    http://www.blogist.org/wp-content/uploads/2012/01/V_for_vendetta_scenes2.jpg

incildede başınızı örtün veya örtmüyorsanız saclarınızı kesin kazıyın denir yanlış hatırlamıyorsam korintlilerde Eğer kadın örtünmüyorsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi ya da traş etmesi ayıpsa, başını örtsün. - 1 Korintliler:11: 6

türban deyip duruyonuz incilde tevratta da var aynı hükümler

konuyu açan arkadaşım sen kadın mısın ? hayır

nie hep bu konuda erkekler konuşur anlamış degilim şu yaşa geldim

• İkiyüzlülükten başka bir şey değil.

Yaa bunun her tarafı açık kafir. Beni etkiliyor. Ama iş Kıvanç'a ne bileyim Çağatay'a gelince "abi adamlar yakışıklı".

Kadın = Erkeklerden etkilenmeyen varlık. Bu sonuçla birlikte erkekler istediği gibi baklava yapabilirler. Ne için? Kadını etkilemek için

• Subhanallahu

Etraba..turaben...

Bunların toprak kökenli olması mumkundur.

Kevaib
    Sadagallhul fitan
    toprakta yeşeren şeye daha yakın.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Anladım arkadaşım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Burda evlenip karısını/ kocasını aldatamayanlar cennette orci partilerden orci parti beğenecek anlaşılan. Ortamı düşünemiyorum. Orda karı koca ilişkisi falan da olmayacak anlaşılan.

orci partilerini biliyorsun demek baq insanoğlu ne kadan ileri gidebiliyor ? sonrada göğsü yeni tomurcuklanmış kevakibe takılıyorlar

böyle bişe olur mu ya nasıl olur 15 lik huriler cennette olamaz olmamalı sapkınlık bu ; kadına deger vermemek

kusura bakmayında insan olarak 2 yüzlüyüz belkimde faceless

Insan oğlu ne kadar ileri gidebiliyor diye küçümseyip cennette tomurcuklu hurilerle grup seks hayali kurman da pek manidar. Ha orda hurilerle yaptın ha burda hurilerle yaptın. Aradaki tek fark burdakilerin yeni tomurcuklanmamis olmasi.

• quote:

konuya dönersek

herkesin bir dini vardır ve herkes dini üzere yaşar hayat sürer . din kelimesinin anlamını tekrar yazıyorum öğrenin artık ama .. her insan bir ömür bir kitab yazar degerleriniz inançlarınız düşünceleriniz ve eylemlerinizdir dininiz .

2.si
    herşey zevclidir eşli yaratılmıştır .. erkegin zevci kadındır birbirlerini tamamlarlar bütünün parcaları ..... fiziksel olarak çekici olan kadındır bu sebeple KADININ ZİYNETLERİNİ açığa vurmaması Allah teala nın emridir . kurallar böyle bu kuralları kadını tasarlayıp yaratan Allah vazediyor

nur 31 aslında örtünme ayeti degildir cünkü zaten hımar yani başörtüsü vardı 7. yüzyılda hem arabistanda hem roma hristiyanlarında .. yani o dönem kadınların coğunluğu baş örtülü dür .. göğüs bölgesinin kapatılması özellikle vurgulanmıştır nur 31 de ... cıplak gezmiyordu kadınlar 7. yüzyılda çöl sıcaklarındada anadoluda avrupadada ..

buluğa ermemiş bir velede nasıl anlatacan kadının erkeği cektiğini anlamaz ki o duyguları hissetmesi yaşaması lazım ..

saçlarla ne alakası var ? sen tahrik olmayabilirsin saçlardan dolayıda sonuçta kadının ziynetidir saçları ... bu gercegi kadınlarda gayet iyi bilir bu yüzden sac bakımına bir ton para harcarlar

http://viewthevibe.com/wp-content/uploads/2014/10/1-Fullscreen-capture-05102014-52623-PM.jpg
    http://www.blogist.org/wp-content/uploads/2012/01/V_for_vendetta_scenes2.jpg

incildede başınızı örtün veya örtmüyorsanız saclarınızı kesin kazıyın denir yanlış hatırlamıyorsam korintlilerde Eğer kadın örtünmüyorsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi ya da traş etmesi ayıpsa, başını örtsün. - 1 Korintliler:11: 6

türban deyip duruyonuz incilde tevratta da var aynı hükümler

konuyu açan arkadaşım sen kadın mısın ? hayır

nie hep bu konuda erkekler konuşur anlamış degilim şu yaşa geldim

Öncelikle "din" kelimesinin TDK'daki anlamına bakmanızı öneririm.

Türbanın Gereksizliği

Ayrıca çekici olan şeyi neden örtüyoruz? İnsanların çekici olan bir şeyi görmesinde ne gibi bir sakınca var? Bunu kadının tercihine bırakmak gerekmez mi? Ayrıca "ziynet" dediğiniz şey kadının ve insanın kendi doğasında olan saç mıdır yani? Saçını açınca bir kadın namussuz mu oluyor sizin ve tanrının gözünde?

Zaten incilde ve tevratta olması kadar doğal bir şey daha yok. Kuran'da zaten onları da aynı tanrının yazdığını belirtiyor.

Son olarak, her hangi bir konu hakkında fikir yürütmek için belli bir cinsimizin olması mı gerekiyor? Sanırım siz günlük hayatınızda kadınların futbol konuşmasını da yanlış buluyorsunuz.. Benim bu konuyu tartışmaktaki amacım kimsenin inancına veya giyiniş şekillerine karışmak değil, en başında da vurguladım. Kim nasıl giyinirse giyinsin, karışmaya da hakkım yok fakat üzerine konuşup, tartışmakta bir mahsur göremedim.

• K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    Neden görüşlerinizi belirtmiyorsunuz ?
  • quote:

Belirttim ya arkadaşım.

Hurilerle cinsel ilişki yaşanacaktır. Ayet ve hadisler bu minvalde bir mana içeriyor.

Ayetleri zaten biliyorsunuz, sünnetide inkar ettiğiniz için oradan delil getirmenin bir manası yok.

• quote:

quote:

Belirttim ya arkadaşım.

Hurilerle cinsel ilişki yaşanacaktır. Ayet ve hadisler bu minvalde bir mana içeriyor.

Ayetleri zaten biliyorsunuz, sünnetide inkar ettiğiniz için oradan delil getirmenin bir manası yok.

Hep bazı ayetler ve rivayetlerden bahsedip hiçbirini ortaya koymadınız. Aynı ayetleri okuduğumuzda sizin farklı mana çıkarmanızın sebebini açıklayabilirsiniz.

''Sünnet'' dediğiniz kavramı da farklı şekilde tanımladığınız için inkarcılık ile suçluyorsunuz. Asla resulün sünnetini inkar etmem.

• Saç yoksa günahta yok deyip saçlarını kazıtmış İran'lı kadınlar. Allah şok

• quote:

quote:

quote:

Belirttim ya arkadaşım.

Hep bazı ayetler ve rivayetlerden bahsedip hiçbirini ortaya koymadınız. Aynı ayetleri okuduğumuzda sizin farklı mana çıkarmanızın sebebini açıklayabilirsiniz.

''Sünnet'' dediğiniz kavramı da farklı şekilde tanımladığınız için inkarcılık ile suçluyorsunuz. Asla resulün sünnetini inkar etmem.

Yapma be hümiyettin kardeş.

Sünnetten neyi kastettiğimi herkes anlıyor, sünnet dediğimizdede herkes aynı şeyi anlıyor. Ateistler dahi aynı şeyi anlıyor.

• Dünyanın her yerinde neden memurlar, çalışanlar kravat takmak zorunda, kravatın işlevini açıklayabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seslerin efendisi

quote:

Hangi ayette yazıyor ?

Nebe 33.

Bayraktar Bayraklı: (31-34) Allah'a saygı duyanlar için umdukları yer, muhteşem bahçeler ve bağlar, müthiş uyumlu harika eşler ve dolup taşan kadehler vardır.

Siz uydurukcularin ayet cevirilerini almaya devam edin :) Zira hicbiriniz umrumda degilsiniz ne halt yerseniz yiyin . Ben gorevimi yapip dogrusunu vereyim de

Edit :
    - Diyanet İşleri (eski): (31-34) Doğrusu, Allah'a karşı gelmekten sakınanlara kurtuluş, bahçeler, bağlar, yaşıtlar ve dolu kadehler vardır
    Edip Yüksel: Genç ve yaşıt eşler
    Muhammed Esed: müthiş uyumlu harika eşler,
    30 - Mustafa İslamoğlu: Dahası, dengi dengine gözalıcı eşler

Al sana daha nice ceviriler . Istedigine inanmaya devam edebilirsin . Dedigim gibi umurumda degilsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E876C4ED4 -- 21 Mayıs 2016; 1:02:04 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.