Şimdi Ara

Türbanın Gereksizliği (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
164
Cevap
2
Favori
3.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Müslümanım mı dedim ben? El fetişim var var mı? 9 yaşında çocuklara tecavüz etmiyorum en azından. Tanıdık geldi mi 9 yaşındaki kız çocukları? Arap mitolojisi hani...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüz medeniyeti kadını cinsel obje durumuna getirdi bunu reklamlarda surda burada her yerde görmek mümkün.. Tesettur Allahın emridir ve gereklidir

• Kadınlarımız türban alışverişi yapmasa, Türkiye'de ne cari açık kalır, ne iç-dış borç kalır. Dandik kumaşa da gelemez bunlar. İlla ipek olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: orientem

quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

quote:

Orijinalden alıntı: orientem

quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Herkes aynı değildir. Çeşit çeşit insanlar var. Sen bakmayabilirsin ama başka biri nefsine yenik düşüp o hataya düşebilir.

Ayrıca o bakmayanlarda acaba ilişkiye giriyorlar mıdır ? Yani eğer haftalık ilişkiye giriyorlarsa niye baksınki ? Mesela istediği kişiyle veya başka biri ile ilişkiye girenle hayatında hiç ilişkiye girmeyen birinin durumu aynı mıdır ? Hiç ilişkiye girmemişse bile bakmaması lazım ki böylelerini gördüm. Bu da öncelikle inanç ve yüksek ahlak ister.

"Saçtan tahrik oluyorum saçını kapa, sesten tahrik oluyorum konuşma."
    Bu nedir ? Nerede imtihan ? İmtihan nefsini korumak değil midir ? Sırf erkek bazı şeylerden tahrik oluyor diye (ki kendini tutan tahrik olmaz mesela ben tahrik olmam her şeyden) zorla kadını paketlemek , kısıtlamak, özgürlüklerine alıkoymak nedir ? Kadına bakmanın neresi yanlış ? Sen kadına bakınca direk asılıyor musun ?
    Kadın birisinin malı değildir özgürdür şunu müslümanların anlaması gerek artık...

Tesettürün erkeklerin imtihanının rahatlıyla bir alakası yok tam tersi kadınların rahat etmesi için gerekli bir şey. Tahrik olmak tahrik olandan ziyade tahrik olunanı rahatsız eder. Açık olmak kadın için çok daha zorlayıcı ve onları kısıtlayıcı bir durum.

Açık olan kadınların ne kadar rahat olduğu ortada ki çoğu kapanmıyor yoksa hepsi kapanırdı rahatsız olsalardı

O kadar rahat bir denklem söz konusu değil birincisi toplumun çoğunluğu kapalı değil şuan o yüzden de zor olan karar kapanmak yönünde işliyor. Bugün çoğunluk kapalı olsa alınan karar açılmak yönünde olsa durum daha farklı olabilirdi. Varsayılan etkisi yani bu her konuda tartışılan bir durum örneğin organ bağışının varsayılanı şuan bağışlamamak üzerine bağışlamak isteyen bağışlamak istediğine dair karar alıp bunu bildirmeli peki organ bağışının varsayılanı bağışlamak üzerine olsaydı bağışlamak istemeyenler karar verici olsaydı ve bunu bildirmek zorunda kalsaydı organ bağışı oranları nasıl değişirdi. Karar vermek de insanın psikolojik olarak içinde bulunduğu durumlardan biridir ve bundan kaçmak için erteleme yoluna gider bugün ileri yaşlarda kapanan bir sürü kadının şartlar farklı olsa başından itibaren kapalı olucağını düşünüyorum. Ülkenin zamanında varsayılanının zorla nasıl değiştirildiğini de herkes biliyor.

Toplumun çoğunluğundan veya varsayılandan falan bahsetme hiç kadınlar rahatsızlık duysalardı kapanırlardı. Dünya çapında kapanmak bir standart olurdu. O dediğin çoğunluk rahatsız oldukları için kapanan kadınlardan oluşurdu. Orada burada resim paylaşan kadınlar rahatsız olsa paylaşmazdı mesela. O bahsettiğin "varsayılan" dediğin baş açma yasağını insanlar zorla uyguluyordu. Bak bu gün isteyen kapanıyor isteyen kapanmıyor. Baş açma yasağının da nasıl geldiğini herkes biliyor...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.