Şimdi Ara

Turbo Boost Zararlımıdır Bilgisayardan Anlayanlar İçeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar benim i7 işlemcili toshiba qosmio x70 gaming laptopum var bunun turbo boost diye bir teknolijisi varmış ama pc hep 2,40 ghz de çalıştığı için ben bu turbo boostu biostan kendim açtım(disableymiş) şimdi oyuna girerken bilgisayarı max. perf. alıyorum cpu 3,30 a çıkıyor oyundan çıktığımda ise dengeliye alıp 1,10 2,50 arası çalışıyor şimdi bunun disable olayı nedir ? yani neden disable ? ben bunu şimdi enable yaptım diye herhangi bir sıkıntı çıkarmı ? (şuanda arma 3 oynuyorum önceden 20 25 fps alırken şuanda 40 50 fps alıyorum ve gayet memnunum ama açıkcası korkmuyorum değil sonuçta 4.500 liralık bir cihaz elimin altındaki)

• quote:

Orijinalden alıntı: HearMeNow

Selam arkadaşlar benim i7 işlemcili toshiba qosmio x70 gaming laptopum var bunun turbo boost diye bir teknolijisi varmış ama pc hep 2,40 ghz de çalıştığı için ben bu turbo boostu biostan kendim açtım(disableymiş) şimdi oyuna girerken bilgisayarı max. perf. alıyorum cpu 3,30 a çıkıyor oyundan çıktığımda ise dengeliye alıp 1,10 2,50 arası çalışıyor şimdi bunun disable olayı nedir ? yani neden disable ? ben bunu şimdi enable yaptım diye herhangi bir sıkıntı çıkarmı ? (şuanda arma 3 oynuyorum önceden 20 25 fps alırken şuanda 40 50 fps alıyorum ve gayet memnunum ama açıkcası korkmuyorum değil sonuçta 4.500 liralık bir cihaz elimin altındaki)
    Fişe takılı kullandığın sürece hiç bir zararını görmezsin.
    Pilde kullandığında göreceğin zarar da pilinin çabuk boşalması olacaktır
    Belki ısınıyordur bilgisayarın 3.30a çıktığında onun için de soğutucu kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piskopatzencefil -- 21 Eylül 2014; 0:29:34 >

• Ya ama ben bu turboboostu şöyle sanıyordum bilgsayara yük binince otomatikmen 3,40a çıkıyor diye biliyordum lakin bu hep 2,70 3,40 larda google chromede gezinirken bile böyle bunun içinde tasarruf moduna alıyorum pc yi 0,77 ghz de çalışıyor iyimi yani böyle çalıştırırsam bide sıcaklığı ölçebilceğim bi program önerirmisiniz kurulumnda saçma sapan reklam olmayan (chrome anasayfa değiştiren malwareler falan)

Dip Not : 20 30 liralık bi soğutucu alsam yeterli olurmu acaba ( pc pek ısınmıyor yani hiç ısınmıyor bile diyebilirim fanı baya büyük normal laptoplara göre )
  • Ya birde birşey daha var pc 50 dereceyken kendi kendine hızını 0,77 ye çekiyor oyuna giriyorum bu ginede düzelmiyor oyun kasıyor neden böyle acaba ?

Bu turbo boostu yapmadan öncede vardı bu speestep olayı
  • HearMeNow kullanıcısına yanıt
    Turboboost bilgisayarin guvenli bir sekilde yuksek performansta calismasidir. Bilgisayara herhangi bir zarari olmadigi gibi o kadar para verdigin bir bilgisayarda disable yaparsan o ozelligi kullanmamis olursun ki bu da bosuna para vermek anlamina gelir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir enerji tasarrufu gibi düşün işlemci 1.0 ghz de calışıyorsa 5 w harcıyor diyelim. batarya daha uzun dayanacaktır 3.0 gelince 100 w mesela harcıyor batarya yarıya düşecektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.