Şimdi Ara

TURBO İLE İLGİLİ ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
3.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşam öncelikle . Bugun Arabanın hava filtresini temizlemek için turbo hortumunu soktum kapagı cıkardım ve turbonun agzında ve hava filtresine giden borunun içinde yağ vardı.Hortumun dısındada yag var. Ama Hava filitresi tertemizdi bu yag nerden geliyor sıkıntımı var acaba arabada.Turbo 25-30 bin oldu degişeli fotograf ve video da çektim ilgilenirseniz cok sevinirim.
    araba 2007 1.6 tdci focus 142binde
    Videomun Linki :https://youtu.be/Y1JztUoj6mI
     TURBO İLE İLGİLİ ACİL YARDIM TURBO İLE İLGİLİ ACİL YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 21 Kasım 2015; 20:14:09 >

• Bir miktar yag normal ama bu biraz fazla. Emme tarafina sizmis, normal de yuksek basinc cikisinda ve borularinda bir miktar yag normal karsilanir.
    Turbo milinin sizdirmaz contalarinda yag kacagi mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Orası neresi oluyor hocam önemli bir sorunmu ?
  • Hocam turbo yağlama ile çalışıyor ancak bu denli bir sızıntı olmaması gerek.
    Bir servise ya da ustaya göstermekte fayda var.
  • zaga20 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam Araç yağ yakıyor olabilirmi yada onun gibi şeyler . ama egzozdan duman atma falan yok . çekişindede problem yok . Bugun karşılaştım bu durumla 2-3 gün önce baya yüksek süratlara cıktım acaba ondan olabilirmi ?
  • Çok tehlikeli bir durum olabilir. Zira turbo sızdırmazlığı sağlayamaz emme manifoldundan motora yağ basarsa eğer, sonuçları çok kötü olur. Türkçesini bilmiyorum ama bu duruma Diesel runaway deniyor.

Turbo motora yağ basmaya başlıyor. Ve motor son gaz, motor yağı ile çalışmaya başlıyor. Ateşleme olmadığından kontağı kapatsanızda motoru durduramıyorsunuz. Motor yağı bitirip duruyor veya, yüksek viteste motoru stop ettirerek durdurabiliyorsunuz. Video ile örnek vereyim

Tabi bu söylediğim başınıza gelebilecek en kötü ihtimal. Baktırmakta fayda var.

• hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Şu durumda yağ yakıyor teşhisini koymak çok doğru olmaz sanırım ancak şöyle bir durum var turbonun içindeki yağ bir süre sonra motora ulaşırsa ciddi sorunlara yol açabilir.
    Bir an önce mümkün olduğunca yakın ve iyi bi usta eli değmeli. Mazallah ileride ciddi rakamlar harcatabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sahin261 kullanıcısına yanıt
    Bune yaw böyle korktum şimdi nasıl olabilir böyle birşey ya daha yeni turbo 30bin flan oldu
    hocam testlere flan sokulmuyormu anlasılmasi icin sorunun tam olarak ne oldugunu anlamak icin basıma dert accak gibi duruyor :(
  • Ne çıkacak merak ettim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yağ nerden gidebilir motora ne kadar sürer gitmesi ?
  • Calistirirken ve motoru durdururken bekliyor musunuz ?

• High Quality kullanıcısına yanıt
    Evet herzaman çalıstırdıgımda ve durdugumda beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 22 Kasım 2015; 0:14:17 >
    turboyu monte eden usta contaları da yenilememiş gibi görünüyor. bunda çok önemli bir sorun çıkacağını sanmam sonuçta turbonuz yeni ve mil kırma gibi bir durum olmaz korkmayın ama bu geriye doğru yağ buharı hava akışmetrenizi bozar orası kötü.montajı yapan ustaya bir gidin derim durumu anlatın olmadı lastik contaları bir kontrol etsin.eksik bir takım şeyler var bir elden geçirsin.
  • Rakipsiz Fırtına kullanıcısına yanıt
    Ne kadar tutar bu masraf . Diger arkadaslar dedigi motor yemesi olurmu bundan dolayı ?
    hayır motor yeme falan olmaz.yani motorun yağ eksiltmesi ile bunun bir alakası yok. bu turbonun emme kısmından hava filtresine doğru gelen yağ buharı sadece.eğer sorun turbonun içindeki mil contalarıyla alakalı ise ki öyle görünüyor turbonun sökülüp contaların yenilenmesi gerekiyor.bu da 200 tl gibi sökme takma parası demektir.ancak şu da var usta zaten turboyu monte ederken bunları yenilemesi gerekirdi.ustanıza gidip durumu anlatın bir orta yol bulmaya çalışın.ben olsam bu şekilde binmem çünkü hava akışmetreniz yağ buharı ve üzerine yapışacak toz yüzünden bozulur ve 300 tl lik bir sensördür kendisibir iş yapılmışken düzgün yapılmalı yarım yamalak olmamalı.
  • boşuna atmosferik motorlu araca binmiyoruz vede özellikle öneriyoruz. sorunsuzluk nedir bilir misiniz ? bakım maliyeti yağ ve filitre grubu, buji, v kayışı en masraflı şekli

cevap: atmosferik motor
  • Rakipsiz Fırtına kullanıcısına yanıt
    Araba yag eksiltmiyor.Hocam ben degistirmedim turboyu benden bi onceki sahibi degistirmis faturali km si ordan yaziyor 110binde degismis suan 142binde 1100 tl gibi bi ucret odemis yani ben aldigimda boyleydi

anladım.o zaman işi bilen bir özel servise götürün hatta cihaza bağlayıp basıncını da kontrol etsinler ve yapılacak ne varsa bir baksınlar derim.uzaktan yorum yapmak çok da sağlıklı olmuyor takdir edersiniz.ustanızdan fikir alın derim.sonucu da yazarsanız öğrenmiş oluruz son durumu.
    Bu yağ turboyu yakabilir.Durum çok ciddi bir hale gelmeden ustanıza götürün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.