Şimdi Ara

Turbo Ötmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bir kaç yıldır 207 kullanıyorum. Turbonun ötmesi tabi ki normal ona sözüm yok, senelerdir zaten ötüyordu :)

aracım 1.4HDI ve 225 bin km'de.

uzun zamandır yaklaşık olarak 20-30 bin km'dir. Turbodan aşırı şekilde ıslık sesi gelmeye başladı ve aracımı tanıyorsam bu ses normal seviyede değil :)

4. vitesde 70-90km/h civarı hafif, ama yine rahatsız edici.

5. vitesten itibaren tüm hızlarda. 90 - 100 - 110 ve 120 civarı hızlarda yukarılarını hiç söylemiyorum bile, ıslık sesi kulağa işkence verecek şekilde yüksek geliyor. bu ses normal olsa önceden de bu şekilde çıkardı. ama önceden tatlı bir sesti bu. yine aynı ses fakat ses seviyesi en az 4 veya 5 kat daha fazla. 120 den sonra basmaya korkar oldum. turbonun hava hortumu mu desem. kalın siyah hortum terleme yapıyor. ustaya 20 bin km önce gösterdiğimde buhar terleme yapıyor normal ama fazla değil daha kullanırsın demişti. turboya giren kalın siyah borunun üzeri belirli km sonra yağ kaçırıyor gibi yani.

ne gibi bir yol izlemem gerekir, başına gelen arkadaşımız var mı yardımcı olabilecek ?

• normal hocam bi sıkıntı yok
  • Normal değil tamir veya yeni turbo gerekiyor diye biliyorum.
  • Papy0n34 kullanıcısına yanıt
    Motorlardan çok anlamam, benzer durum başıma geldiği için birkaç şey yazabilirim. Bu ıslık olayı benim de başıma gelmişti, ilk başta çok onemsememistim taki bir gün köprü yolunda isim hızı gecemeyene kadar, turbo hortumunda kaçak varmış sonra da yırtılmış demişti servistekiler. Turbo hortumu değişimi ile kurtarmistim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ses 4-5 kat arttı diyorum normal diyorsun

neyse bizde uygun zaman bulabilirsek baktıracağım yada satacağım artık
  • turbo bitmiş olay bu,1.4 HDI 68 hp olduğundan turbosunu uygun fiyata alabilirsiniz.yan sanayi vs almayın orjinal turbo alın,böyle de çok sürmeyin turbo parçalanırsa ya da patlarsa daha büyük masrafa girebilirsiniz.

• Hortuma da baktırmak lazım. Hemen turbo revizyonu demek yanlış olur
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    hortumlardan baya sorun yaşadım zaten, bakım yapılırken sök tak sök tak. hortumların ömrüde bitti. şayet bunda da hortum üzerinde terleme olduğundan hortumdan şüphelendim önce. eğer yukarıda arkadaşın dediği gibi turbo bittiyse kendini belli etmezmi. performans kaybı hiç hissetmedim. hala yapıştırdın mı kendi gücünde iyi gidiyor :D

motora giden hava hortumu sürekli çıkıyordu dibinden klips attık öyle duruyor.
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    dediğinize göre beklediğim acı gerçek buydu :)

yan sanayi parçalardan çok çektim. dışarda ki parçacılardan bile almayacağım artık, onlar bile orijinal diyerek yan sanayi satacak kadar düşmüşler.

gidip yetkili servisinden temin ederim öyle bir şey varsa teşekkür ederim.
  • İlk turboysa ömrü dolmaya başlamış olabilir. Hortum olayı normal aynı araçtan bendede var. Siyah hortum terleme yapıp yağ kaçırıyor bu normal bir durum. Daha çok sıkıştırdığınızda bu olay meydana geliyor. Bende de çok ufak bir ses var 78bin kilometrede aracı aldığımda yoktu 116bin oldu hafif gelmeye başladı diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papy0n34

hortumlardan baya sorun yaşadım zaten, bakım yapılırken sök tak sök tak. hortumların ömrüde bitti. şayet bunda da hortum üzerinde terleme olduğundan hortumdan şüphelendim önce. eğer yukarıda arkadaşın dediği gibi turbo bittiyse kendini belli etmezmi. performans kaybı hiç hissetmedim. hala yapıştırdın mı kendi gücünde iyi gidiyor :D

motora giden hava hortumu sürekli çıkıyordu dibinden klips attık öyle duruyor.

Turbo bitmeye yakın olsa çekişten düşersiniz diye düşünüyorum. Hortumlar sabıkalıdır ve ucuzdur, onlara bi bakmak lazım Yoksa her ses gelen turbo değiştirse ohooo

• Facacilar o sesi ozellikle yaptiriyorlar cuf cuf ta yapiyorsa offff

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Opellerde genelde turbo hortumunda kacak oluyo pejolarda olabilir

• ilk turbo ise turbo bitmiş.
  • İviiittt...

Bu gün ben de ıslık/rüzgar sesi tadında bir ses duymaya başladım durup dururken. Acaba turbo mu başka yer mi dedim, bayır aşağı kompresöre bindirip 2000 devirde dinledim ses yok, peşine gaz verince var.

Yani ya turbo çörtlüyor, ya da hortum kurtuldu. (Öncesinde çok çok sert bir kasis, daha doğrusu çukkur fantazisi yaptım, buradan Avcılar belediyesine de "saygılarımı" fışkırtıyorum) Bu yüzden hortum diye düşünüyorum ama bilinmez.

Gerçi 1,3mjet turbosu, pek de pahalı değil sanırsam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 20-45 km hızları arasında ıslık sesi geliyor. 1.6 hdi 70000 de arkadaşlar.

• Turbo gidici hocam, geçmiş olsun.

• Valla bendede 2004 nissan skystarda'da 2000 devirden sonra , ıslık sesi gibi ses çıkıyo

• 3-4 tane turbo ureticisi var, 500-900 arasi degisiyor, uzerinde takili olan 700 liraydi sanirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.