Şimdi Ara

Turbo Simli Jailbreak Mi? Software Jailbreak Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkada$lar jailbreak'lerin hangisi makbul sizce? Turbo Sim'li yapilan mi yoksa sadece software ile mi yapilan ?? Ne gibi ustunlukleri var birbirlerine kar$i?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werci -- 26 Mayıs 2009; 13:26:06 >

• turbosim in işlevi jailbreak ile alakalı veya bağlantılı değildir. O yüzden eğer cihazınız 2.2.1 ise turbosim veya donanımsal kırma yöntemlerinden birini seçmeniz gerekir. Turbosim jailbreak işlemi yapmaz veya jailbreak turbosim görevi görmez.
  • Ama mesela ebay'de $u tarz aciklamalar var `UNLOCKED by Turbo Sim` yada `unlocked via software (NO NEED FOR TURBOSIM)`..
    TurboSim'in burdaki i$levi ne o zaman ? Birde Turbo Sim ise firmware 2.2.1'e kadar yukseltilebiliyor gordugum kadariyla ?
  • Şöyle birşey var

Iphone 2.2 versiyonu turbosim kullanmaksızın yellowsnow ile yazılımsal olarak sim kilidi kaldırabiliyorsunuz. Fakat versiyonu 2.2.1 e yükselttiğinizde yazılımsal olarak sim kilidi kaldıramıyorsunuz. Bunu kaldırmanında iki yöntemi var biri turbosim ve benzeri aparatlar( network sim diye geçerler) diğeride donanımsal olarak yapılan işlem.

Jailbreak size sim kilidi kaldırma için bir imkan sağlar fakat bu 2.2 versiyonda işliyor. 2.2.1 için değil. Orda abahsedilen bu sanırım.
  • jailbreak ile unlocked'un manasinin farkli oldugunu cikariyorum burdan; jailbreak software ile, unlokced ise turbo sim yada o tarz $eylerle sim kilidinin kirilmasi ? Yada komple yanli$ mi anladim ?
  • Şimdi şöyle bir durum var.

2.2 versiyonuna kadar olan versiyonlarda jailbreak yardımı ile unlock yapılabiliyor. Fakat versiyon 2.2.1 e yükseltildiğinde modem versiyonu da yükseliyor. Jailbreak işleminden sonra yapılan yellowsnow ise bu versiyonda unlock yapamıyor. Dolayısıyla turbosim gibi çözümlere gidiyorsun.
    Yani arada şu fark var.
    Cihazın versiyonu 2.2 veya daha altıysa software unlock mümkün.
    Fakat versiyon 2.2.1 ise yazılımsal olarak unlock mümkün değil. Turbosim veya diğer yöntemler geçerli.
  • son olarak turbo sim kullanildiginda, telefonun iyi cekmeme yada hattin gidip gelmesi tarzi sorunlar oluyor mu ?
  • Jailbreak: Bir tür hack işlemidir. Uygulama yüklemek için yapılır...
    Unlock ise sim kilit kırma işlemidir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: werci

son olarak turbo sim kullanildiginda, telefonun iyi cekmeme yada hattin gidip gelmesi tarzi sorunlar oluyor mu ?

İyi çekmeme sorunu var mı duymadım hiç fakat baz istasyonu değişimlerinde hattın geçici olarak kaybolduğunu duydum. Yani misal kadıköy den üsküdara giderken arada baz istasyonu değişince hat kesiliyor aparat kendi tekrar hat buluyor. Ayrıca üzerindeki pick enerjiyi direk bataryadan aldığı için şarjıda bir miktar götürüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: werci

jailbreak ile unlocked'un manasinin farkli oldugunu cikariyorum burdan; jailbreak software ile, unlokced ise turbo sim yada o tarz $eylerle sim kilidinin kirilmasi ? Yada komple yanli$ mi anladim ?

şimdi şöyle bişey var : "Ş"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.