Şimdi Ara

Türetilmiş birim ne demektir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türetilmiş birim ne demektir, birkaç örnek vererek izah ediniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpctoptan -- 21 Aralık 2005 14:23:06 >

• tammanasıyla ne anlam ifade ediyor bilmem ama bana şöyle bir manası varmıs gibi geldi
    bir formulun bir deneyin veya bir tasarımın sonrasında olusan(elde edilen) bir birim nesne veya tasarı gibi düsünülebilir sanırım
  • uluslar arası birimlerle ilgisi var ama baya bi baktım nette bulamadım. bilgisi olan varsa yazsın ya çok makbule geçer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcpctoptan

Türetilmiş birim ne demektir, birkaç örnek vererek izah ediniz?

si birim sisteminin temel birimlerden olmayan birimlere türetilmiş birim deniyor.

mesela kuvvet, basınç, enerji, ivme, kapasite, magnetik akı yoğunluğu birimleri uzunluk, zaman vesaire birimlerinden türetilmişlerdir

mesela akım birimi Amper, C/t dir. yani C ve t den türetilmişti. Bir de türetilmiş birimler basit birimler şeklinden yazılabilir. Mesela hız v yerine x/t de yazabilirsiniz aynı şey olur. mesela zaman birimi t yerine başka bir şey yazamazsınız.
  • sağolasın çok sağolasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcpctoptan

sağolasın çok sağolasın

ne demek.
  • Lacrimanın söylediği doğrudur, bilhassa mühendislik alanında tanım aynen o şekildedir. Ben de başka bilgiler vereyim.

* Bütün fiziksel birimler üç temel birimden türetilmiştir. Bunlar: Uzunluk (l), Kütle (M) ve zaman (t) dır.
    * Aynı boyuttaki birimler birbirleri ile doğru orantılıdır (lineer) ve bir katsayı ile çarparak diğerine dönüşebilir. mesela örnek vermek gerekirse kalori, watt ve jolue aynı boyuttadır yani enerji boyutundadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 21 Aralık 2005 23:49:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.