Şimdi Ara

Türev iki şık arasında kaldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Vittorio Scaletta

Kaçıncı sene hocam hedef ne?

Alıntıları Göster
    2015 mezunuyum, hedefim doktor olmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: almanyalidoktor

fonksiyonları tam öğrenmeden türeve vs girişmeyin hocam. bu konuların çok iyi oturması gerekir.
    Fonksiyonlarda cok eksik oldugumu düşünmüyordum ama geri dönüş yapacağım mutlaka

• quote:

Orijinalden alıntı: Felipa

pozitif tanımlı demek, tanım aralığında fonksiyonun her değerinin pozitif olması demek. yani x<0 veya x>0 'ın önemi yok. f(x) >0 olması gerek
    Fonksiyon pozitif değerlidir ifadesi daha doğru olmaz mı hocam sonucta biz orada fonksiyonun değeriyle ilgileniyoruz

• DrDex kullanıcısına yanıt
    ben de senin gibi düşünüyordum tanımlı aralığında pozitif değerlidir dense daha iyi olur bence de
  • hocam fonksiyon üzerindeki X=3 noktasından teğet çekerseniz teğetin sağa yatık bu nedenle türevinin(eğiminin) pozitif olduğunu bulursunuz. c şıkkı da tanım kümesindeki bütün elemanlar pozitif değer aldığından doğrudur.
  • Fonksiyon pozitif tanımlıdır demiş tanım kümesi pozitiftir dememiş o yüzden f fonksiyonu pozitif değer aldığı için her yerde pozitif tanımlı bir fonksiyondur

• quote:

Orijinalden alıntı: Hopelesss

Fonksiyon pozitif tanımlıdır demiş tanım kümesi pozitiftir dememiş o yüzden f fonksiyonu pozitif değer aldığı için her yerde pozitif tanımlı bir fonksiyondur
    Bir fonksiyonun sonucu pozitifse, o fonksiyonu tanımlarken, bu fonksiyon pozitif tir. Yani pozitif tanımlı hocam ciddi kelime oyunu dönüyor soruda

• DrDex kullanıcısına yanıt
    Hatırlamıyorum valla 3 sene oldu sanırım, içgüdü olarak ben fx>0 anlıyorum

• Pozitif tanımlı yani ne yaparsan yap o fonksiyon pozitif tanımlı demek istiyor x e ne verirsen ver pozitif yaparım diyor fonksiyonun yapısını kastediyor .

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.