Şimdi Ara

Türev iki şık arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C ve E şıkları arasında kaldım. Tanım kümesi x, değer kümesi y değil mi? Fonksiyon pozitif tanımlı olabilmesi için x eksininin pozitif olması lazım ama negatiftir aralığı da [-4,-1] dir. O zaman hem C şıkkı hem E şıkkı yanlış?

Türev iki şık arasında kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrDex -- 13 Ağustos 2019; 14:46:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soruyu göremiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Soruyu göremiyorum
    Soruyu ekledim kusura bakmayın

• Çok zaman oldu üniversite sınav sorusu çözmeyeli ama pozitif tanımlı bana f(x)>0 olarak geliyor x>0 olarak değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Çok zaman oldu üniversite sınav sorusu çözmeyeli ama pozitif tanımlı bana f(x)>0 olarak geliyor x>0 olarak değil
    F fonksiyonu pozitif değerlidir dediğinde y ekseni pozitifse okeydir ama pozitif tanımlı diyince x ekseni oluyor diye biliyordum hocam ya
    Cünkü tanım kümesi x, değer kümesi y dir

• Hocam f'(-3) için fonksiyonun eğimini aldığımızda turevini almış oluruz eğim pozitif olduğundan pozitif bir değerdir küçüktür 0 olmaz zaten d ye doğru dediysen e ile çelişiyor
    Ayrıca f(x)>0 olduğundan fonksiyon için pozitiftir diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Hayranı -- 13 Ağustos 2019; 15:8:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tesla Hayranı

Hocam f'(-3) için fonksiyonun eğimini aldığımızda turevini almış oluruz eğim pozitif olduğundan pozitif bir değerdir küçüktür 0 olmaz zaten d ye doğru dediysen e ile çelişiyor
    Ayrıca f(x)>0 olduğundan fonksiyon için pozitiftir diyebiliriz.
    Hocam sizi anladım soru karşıma çıkınca zaten e şıkkı yapardım ama c şıkkındaki tanım ifadesini de tam anlamıyla öğrenmek istedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DrDex kullanıcısına yanıt
    Mezun musun hocam türeve dalmışsın direkt

• kavramları birbirine karıştırma pozitif tanımlı demek f(x)'e ne yazarsan yaz(değer aralığında) pozitif bir sayıyı vermesi demektir.

• bunu ben de karıştırıyordum pozitif tanımlı derken f(x) i kastediyor. x i değil
  • BEn de karıştırıyodum bence saçma ama f(x) pozitif tanımlı demek fonksiyonun y ekseninin üstünde olması demek

• quote:

Mezun musun hocam türeve dalmışsın direkt
    Baya baya mezunum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Nachuoul

kavramları birbirine karıştırma pozitif tanımlı demek f(x)'e ne yazarsan yaz(değer aralığında) pozitif bir sayıyı vermesi demektir.
    F(x) : R(pozitif) - - > R(negatif)
    Olsun diyelim. Burada pozitif tanımlı mı diyeceğiz yoksa negatif tanımlı mı? Tanım kısmı pozitif değilmi??

Ben de mezunum hocam,kolay gelsin

• Kardeşim x artarken y de artıyorsa türevi de pozitif oluyor denemek için git o noktadan teğet çez çizdiğin teğetin eğiminin pozitif mi negatif mi olduğuna bak.-4,-1 aralığında fonksiyon pozitif olduğu için pozitif tanımlı
  • quote:

Ben de mezunum hocam,kolay gelsin
    Size de kolay gelsin hocam sağolun

pozitif tanımlı demek, tanım aralığında fonksiyonun her değerinin pozitif olması demek. yani x<0 veya x>0 'ın önemi yok. f(x) >0 olması gerek
  • fonksiyonları tam öğrenmeden türeve vs girişmeyin hocam. bu konuların çok iyi oturması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrDex

Baya baya mezunum hocam

Alıntıları Göster
    Kaçıncı sene hocam hedef ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: BleedingMee

Kardeşim x artarken y de artıyorsa türevi de pozitif oluyor denemek için git o noktadan teğet çez çizdiğin teğetin eğiminin pozitif mi negatif mi olduğuna bak.-4,-1 aralığında fonksiyon pozitif olduğu için pozitif tanımlı
    Hocam şöyle düşünün, pozitif tanımlıdır diye kabul edelim sizinki gibi. Pozitif tanımlıdır derken siz y eksenini aldınız. Atıyorum f(-4)=3 olsun, f(-1)=7 olsun. F(x) pozitif tanımlıysa, f(x) in tanım kümesi nedir? Tanım kümesi [3,7] oluyor sizin dediğinize göre. Oysa f(x) in tanım kümesi [-4,-1] olarak soruda zaten belirtmiş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.