Bildirim
Türev iki şık arasında kaldım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Soruyu göremiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Soruyu ekledim kusura bakmayınquote:
Orijinalden alıntı: Gktupc
Soruyu göremiyorum
Çok zaman oldu üniversite sınav sorusu çözmeyeli ama pozitif tanımlı bana f(x)>0 olarak geliyor x>0 olarak değil
F fonksiyonu pozitif değerlidir dediğinde y ekseni pozitifse okeydir ama pozitif tanımlı diyince x ekseni oluyor diye biliyordum hocam yaquote:
Orijinalden alıntı: Gktupc
Çok zaman oldu üniversite sınav sorusu çözmeyeli ama pozitif tanımlı bana f(x)>0 olarak geliyor x>0 olarak değil
Cünkü tanım kümesi x, değer kümesi y dir
Hocam f'(-3) için fonksiyonun eğimini aldığımızda turevini almış oluruz eğim pozitif olduğundan pozitif bir değerdir küçüktür 0 olmaz zaten d ye doğru dediysen e ile çelişiyor
Ayrıca f(x)>0 olduğundan fonksiyon için pozitiftir diyebiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Hayranı -- 13 Ağustos 2019; 15:8:16 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sizi anladım soru karşıma çıkınca zaten e şıkkı yapardım ama c şıkkındaki tanım ifadesini de tam anlamıyla öğrenmek istedimquote:
Orijinalden alıntı: Tesla Hayranı
Hocam f'(-3) için fonksiyonun eğimini aldığımızda turevini almış oluruz eğim pozitif olduğundan pozitif bir değerdir küçüktür 0 olmaz zaten d ye doğru dediysen e ile çelişiyor
Ayrıca f(x)>0 olduğundan fonksiyon için pozitiftir diyebiliriz.
Mezun musun hocam türeve dalmışsın direkt
kavramları birbirine karıştırma pozitif tanımlı demek f(x)'e ne yazarsan yaz(değer aralığında) pozitif bir sayıyı vermesi demektir.
bunu ben de karıştırıyordum pozitif tanımlı derken f(x) i kastediyor. x i değil -
BEn de karıştırıyodum bence saçma ama f(x) pozitif tanımlı demek fonksiyonun y ekseninin üstünde olması demek
Baya baya mezunum hocamquote:
Mezun musun hocam türeve dalmışsın direkt
F(x) : R(pozitif) - - > R(negatif)quote:
Orijinalden alıntı: Nachuoul
kavramları birbirine karıştırma pozitif tanımlı demek f(x)'e ne yazarsan yaz(değer aralığında) pozitif bir sayıyı vermesi demektir.
Olsun diyelim. Burada pozitif tanımlı mı diyeceğiz yoksa negatif tanımlı mı? Tanım kısmı pozitif değilmi??
Ben de mezunum hocam,kolay gelsin
Kardeşim x artarken y de artıyorsa türevi de pozitif oluyor denemek için git o noktadan teğet çez çizdiğin teğetin eğiminin pozitif mi negatif mi olduğuna bak.-4,-1 aralığında fonksiyon pozitif olduğu için pozitif tanımlı -
Size de kolay gelsin hocam sağolunquote:
Ben de mezunum hocam,kolay gelsin
pozitif tanımlı demek, tanım aralığında fonksiyonun her değerinin pozitif olması demek. yani x<0 veya x>0 'ın önemi yok. f(x) >0 olması gerek -
fonksiyonları tam öğrenmeden türeve vs girişmeyin hocam. bu konuların çok iyi oturması gerekir. -
Kaçıncı sene hocam hedef ne?quote:
Orijinalden alıntı: DrDex
Baya baya mezunum hocam
Alıntıları Göster
Hocam şöyle düşünün, pozitif tanımlıdır diye kabul edelim sizinki gibi. Pozitif tanımlıdır derken siz y eksenini aldınız. Atıyorum f(-4)=3 olsun, f(-1)=7 olsun. F(x) pozitif tanımlıysa, f(x) in tanım kümesi nedir? Tanım kümesi [3,7] oluyor sizin dediğinize göre. Oysa f(x) in tanım kümesi [-4,-1] olarak soruda zaten belirtmişquote:
Orijinalden alıntı: BleedingMee
Kardeşim x artarken y de artıyorsa türevi de pozitif oluyor denemek için git o noktadan teğet çez çizdiğin teğetin eğiminin pozitif mi negatif mi olduğuna bak.-4,-1 aralığında fonksiyon pozitif olduğu için pozitif tanımlı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- tıpta yatay geçiş kolay olan üniversiteler
- doğru kelimesinin kökü
- erkek hemşire olur mu
- çözüm dershanesi yorumlar
- hund pauli aufbau kuralları
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X