Şimdi Ara

TÜREVLE İLGİLİ KÜÇÜK BİR SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çift katlı köklerde neden yerel ekstremum noktası saymıyoruz bilen açıklayabilir mi ?

• Ekstremum noktası olması için türevin işaret değişmesi lazım sıfır olması değil sıfır olunca değişmemiş oluyor yani öncekinden az ya da fazla değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birinci Türevin 0 dan küçük olduğu yerler azalan büyük olduğu yerler artan olur. Tam işaretin değiştiği yerler de ekstremum noktasıdır. Çift katlı kök geliyorsa birinci türevde grafik o noktada işaret değiştirmez, X eksenine teğet olur. Dolayısıyla ekstremum noktası olarak sayamayız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Etunbak

Ekstremum noktası olması için türevin işaret değişmesi lazım sıfır olması değil sıfır olunca değişmemiş oluyor yani öncekinden az ya da fazla değil

Bu resimde tek katlı kökte türevi(eğim işaret değişmiyor) Çift katlıda türev(eğim)işaret değişiyor ve sanki kritik nokta (ekstremum)çift katlıda var gibi geliyor bana grafikten açıklıyabilir misin?

• x küp fonksiyonunu düşün mesela iyi örnek olur kafanda. x=0 noktasında türevin 0 dır fakat fonksiyon DAİMA artandır 0 noktasında anlık türev 0 olur fakat 0.00001 noktasında 0 değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumdonanımAlemci

x küp fonksiyonunu düşün mesela iyi örnek olur kafanda. x=0 noktasında türevin 0 dır fakat fonksiyon DAİMA artandır 0 noktasında anlık türev 0 olur fakat 0.00001 noktasında 0 değildir.

hocam örneği anladım ben galiba katlı kökü bilmiyorum katlı kök ne oluyor kısaca yazabilir misin benim aklım çift kök tek köke gitmiş
  • ekstremum noktası olması için o noktada türevin sıfır olması ve o fonksiyonun türevinin işaret değiştirmesi gerekir

işaret tablosu yaptığında çift katlı kökte + , + ya da - , - olur işaret değiştirmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HGS ile ilgili bir soru
    11 yıl önce açıldı
    Basit Bir Soru (ÇÖZÜLDÜ)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.