Şimdi Ara

'Turion'cular!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar Turion cikali baya zaman olmasina ve forumda da alanlarin sayisinin cogalmasina ragmen belli baslik altinda bilgi toplanmamis Amd ile birlikte adini duydugumuz 64 bit platformuna cok sicak baktigim icin Turion`larla ilgileniyorum Kullanan arkadaslar;

1-)Coklu islemlerde (windowsta arka planda bi cok program calisirken)ve
    2-)Isinma sorununda

bu islemcileri yorumlamanizi istiyorum Lutfen gereksiz amd-intel kavgasina donusmesin
    Kendim su anda Almanya`dayim ve burdan cikacak habere gore MT-30 modelini almayi dusunuyorum
    Ilginize tesekkur ederim...

• maalesef intel şirketi toshiba ve sony gibi büyük firmalara ürünlerinde amd işlemci kullanmamaları şartıyla intel işlemcilerini çok ucuza veriyor. böyle olunca amd işlemcili kaliteli laptop bulmak zorlaşıyor. intelden nefret ediyorum!

bildiğim kadarıyla amd kullanan iki firma acer ve asus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohara -- 11 Temmuz 2005, 17:18:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ohara

maalesef intel şirketi toshiba ve sony gibi büyük firmalara ürünlerinde amd işlemci kullanmamaları şartıyla intel işlemcilerini çok ucuza veriyor. böyle olunca amd işlemcili kaliteli laptop bulmak zorlaşıyor. intelden nefret ediyorum!

bildiğim kadarıyla amd kullanan iki firma acer ve asus.

arkadaş heralde toshiba ve sonynin sahipleri ile komşu bu kadar emin konuştuğuna göre....
  • yoo arkadaş doğru söylüyor. hatta bu olay basına da sızdı. intelin "amd kullanmayacaksanız........." şeklindeki dayatmalarından bazılarını yazılı olarak ele geçirdi amd ve dava açtı. hatta (şimdi hatırlayamadım) büyük bir marka bu olaydan sonra kendisi de zarar görebileceği endişesiyle apar topar amdli modeller çıkaracağını duyurdu.
  • basında çıkan herşey doğruymuş gibi...
    neyse olabilir tabi
  • bir dergide bu konuda bi istatistik vardı. 2000 yılında sony ve toshiba şirketlerinin ürettiği laptopların yaklaşık %20'sinde amd işlmeci kullanılıyormuş anca 2005 yılında bu oran sony için %0, toshiba için %2'ye düşmüş.

bunun nedeni intelin haksız rekabet yaratması yani yukardaki mesajımda geçen olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohara -- 11 Temmuz 2005, 18:27:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ohara

bir dergide bu konuda bi istatistik vardı. 2000 yılında sony ve toshiba şirketlerinin ürettiği laptopların yaklaşık %20'sinde amd işlmeci kullanılıyormuş anca 2005 yılında bu oran sony için %0, toshiba için %2'ye düşmüş.

bunun nedeni intelin haksız rekabet yaratması yani yukardaki mesajımda geçen olay.

bunu şöylede değerlendire biliriz ona bakarsan
    tamam sony ve toshiba amdli üretmiş bakmış satılmıyo yada üründen memnun değil kulanıcılar 2005 te üretmemiş
  • Arkadaslar mesaji atarken ozellikle amd-intel kavgasina donmesin dedim ama...
    Hic turion kullanan yok mu simdi forum da allahaskina
  • acer 5002 alan bi arkadaş var çok memnun.

ekran kartı paylaşımlı olmasına rağmen 3dmarkta 1000 civarı puan alıyodu.
  • Aspire 5002 genel olarak beğeniliyor ama "onboard" ekran kartı sıkıntı oluşturuyormuş.

http://www.tomshardware.com.tr/community/showflat.m?Cat=&Board=note&Number=184561&page=0&view=collapsed&sb=5
  • sagol verdigin link cok faydali oldu Sanirim MT-30 modeli cok daha iyi olacaktir 25W guc tuketiyor diye biliyorum cunku
  • Turion işlemcili doğru düzgün makine yokki. Acer 5002 var, onunda ekran kartı tümleşik, tv out yok. Acer' in 5022 ve 5024 modelleri çıkmış (turion işlemcil) Avrupa' da, Türkiye' ye gelirmi bilmem. Bu makineler ekran kartı ve diğer özellikler olarak oldukça iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barbakan

Turion işlemcili doğru düzgün makine yokki. Acer 5002 var, onunda ekran kartı tümleşik, tv out yok. Acer' in 5022 ve 5024 modelleri çıkmış (turion işlemcil) Avrupa' da, Türkiye' ye gelirmi bilmem. Bu makineler ekran kartı ve diğer özellikler olarak oldukça iyi.

bi de buna bak:

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=9133&productId=bd45541

ASUS A6U
    İşlemci : AMD Turion MT 28
    Ekran : 15.4" WXGA TFT - 1280x800 KAMERALI
    RAM : 512 MB (Max 2GB)
    HDD : 60 GB
    Ekran Kartı : 64 MB DDR
    Genişleme Yuvaları : Wifi 802.11g, 1 x IEEE1394, 4x USB 2.0, 1xParalel , 1xVGA , S-Video Tv-Out, PCMCIA 2.1, IRDA
    Optik Sürücü : 8 x DVD-WR
    Audio : AC97 S/W, Audio DJ
    İşletim Sistemi : Microsoft Windows XP Home TR
    Ebatlar :
    Pil ve Pil Ömrü : Li-Ion 8 cell .2,5 saat
    Klavye : Q Turkçe 85 Tuş
    Bonus : Taşıma Çantası ,Asus Optik Mouse
    Ağırlık : 2,85 Kg

• Asus A6U' nunda ekran kartı iyi değil. Amd turion' a gıcık olmaya başladım, gidip sonama işlemcili bir makine alabilirim. Yinede asus a6u' nun ekran kartı hakkında bilgisi olan varsa yazsın belkide iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.