Şimdi Ara

Turk aile yapisi sacmaliklari (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: LeonCavalli

Dusunceniz farkli olsa da saygi duyarim ama on yargiyla soyle koku aliyorum sunu seziyorum derseniz icevap vermeye ugrasmadan tamam derim.

Önyargı değil ki senin gibi erkekler genelde kızlara yaranmaya çalışıyor yani meriçlik yapıyor.

• Türk aile yapısı boktan ibarettir. Türkler çocuk büyütmek için gereken pedagojik eğitime sahip değiller. Türklerin eğitim almadan çocuk yapması engellenmeli. Özellikle eğitimsiz Türklerin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Kadin calismaya basladi mi aile maile kalmaz bi toplumda

İster yobaz deyin ister ne derseniz deyin gercek bu istediğiniz topluma bakın

Ha umrumda mi degil bana gore cocuk yapan insan bilincsiz bir insandir felsefi alt yapisi 0dir oturup 2 kelam etmem bos adam der gecerim 35+ insanlar hariç çünkü onlarin zamaninda aile kurmanin bir mantigi vardi aile kurulabilecek toplumsal yapi vardi sosyolojik gerceklik aile kurumu açısından pozitifti simdi oyle mi les gibi ortam
    Ya da zengindir ve dolayısıyla da bu dediğin koşullar onu zerre ilgilendirmiyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Aykumos

Bu mesaj silindi.
    Hardcore yapmislar resmen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34dramı

Türk aile yapısı boktan ibarettir. Türkler çocuk büyütmek için gereken pedagojik eğitime sahip değiller. Türklerin eğitim almadan çocuk yapması engellenmeli. Özellikle eğitimsiz Türklerin.
    Hangi milletler iyi cocuk yetistiriyor ki

Alayi saldim cayira Mevlam Kayıra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkek yapabilir fakat bunları yapacaksa evlenmesinin bir mantiği yok. Kabul edelim erkeklerin çoğu ev işi yapilsin,yemeği hazir olsun,bulasigi çamaşiri yikansin diye evleniyor. İş hayatina girdikten sonra akşamlarını da yemek temizlik ütü yapmakla geçirmek istemiyor. Babaniza bakabilirsiniz. Yaşın genç muhtemelen,iş hayatina atildiktan sonra açtiğin konuyu tekrar gözden geçirmek isteyebilirsin. Evlilik oranlarinin düşmesinde senin düşünce yapinda olan kadınların etkisi büyük

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devirde evliliği saçma buluyorum. Şuan bile tek kişi zor geçinirken evlenip masrafı 2'ye katlamak hiç akıllıca değil.

• Konu sahibiyle birebir ayni dusunuyorum. Evlerin erkek cocuklari neredeyse hic bir sey yapmazken, kiz cocuklari temizlik, utu, bulasik, camasir her seyi yapar. Ornegin Ramazan aylarinda bile kadinlara ne eziyetler oluyor, bildigim bircok evde, evin anneleri genc kizlari sahurdan 2-3 saat once kalkip neler neler hazirlarken evin erkekleri son ~15 dakikada kalkip sahurunu yiyip yatiyor, sonra bulasiklar da yine evlerin kadinlarina bakiyor.

Kadinin calismadigi, evin sadece erkek tarafindan maddi olarak gecindirildigi ailelerde bu nispeten is bolumu olarak degerlendirilebilir, ama kadinlarin da calistigi bircok evde dahi evin temizlik, camasir, bulasik, yemek vs isleri sadece kadinlara kaliyor. Bu insafsizlik ve hayati paylasmamaktir. Isin kotusu boyle evlerin erkek cocuklari da bu ortamda yetiserek sonra herkese karsi boyle beklentilerle evleniyor cogunlukla. Isin daha da kotusu, boyle evlerin kiz cocuklari, bu durumlardan kaynaklanan hastalikli davranislari yuceltme rahatsizligina sahip olabiliyor. Mesela, gecen twitterda denk geldim, kizlar babalarinin cayi bitince mutfaktaki kendilerinde nasil istedigini nasil bir hevesle hayranlikla anlatiyorlar. Isteme sekilleri genelde soyle: Baba veya evin erkek cocugu, cayi bitince oksuruyor, bos bardagi cay kasigiyla cok gurultulu karistiriyor, "caaay" diye bagiriyor, vb. Bu tip davranislar normalde yontulmamislik gostergesi ve insanlari sosyal hayatta utandirmasi gereken seyler, ama bunlarin yapildigi kizlarin cogu bile bunu yuceltiyor. Ornegin bunu yapabilen baba veya erkek kardes, insani yarin bir gun baskalariyla sosyallestigi zamanlarda mahcup eder, ornegin evlenme gibi iliskilerde, ama bu evlerin kiz cocuklari da genelde babaya erkek kardese haddinden fazla hayran, yanlislari goremeyecek kadar hayran oluyor.

Yani genel anlamda toplumsal zihniyet sorunu.

• arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Verdiginiz ornekler tam bahsettigim seyler.Dedigimiz seyleri bir erkek de yapabilir kolaya kaciliyor genelde.İnsan sevdigi birine empati yapip bunlari yuklememeli.

• LeonCavalli kullanıcısına yanıt

Konu bence sadece sevme, sevdigine yuklenmeme konusu da degil. Kisiler zayifliklarini, kendinden daha zayif olanlara yuklenerek bastiriyor ortbas ediyor, vs. Ornegin, Turk erkeklerinin cogu aslinda pisirik, ezik, sorunlu kisilige sahip (bunlari siyasal secimlerinden veya baglanmalarindan futbol fanatikliklerine kadar anlayabilirsiniz). Isyerinde veya baska sosyal ortamlarda bunun ezikligini, handikapini yasiyor. Ama muhafazakar toplumun ona bir lutfu olan, kendinden daha zayif pozisyonda konumlandirilmis kadinlar (karisi, kizi, vb.) imdadina yetisiyor. Yasadigi cesitli eziklikleri, evde kendinden daha zayif gordugu (toplumun da zaten oyle konumlandirdigi) kadinlara, kah sevme iddiasiyla, kah guc gosterisiyle, kah babalik roluyle yukluyor. Iste sacma sapan yontulmamis hareketlers sergileyerek kendine hizmet ettirme, evin musterek olabilecek hic bir isine karismama, elestiri gibi konumu sorgulatacak yaklasimlara hot-sot ile cikisma, vb. Ama dedigim gibi, muhafazar toplumun icinde yogrulan kadinlarin cogu da buna coktan razi.

Ayrica, bu sorunlar kadin-erkek iliskilerinde yukarida yazdigim gibi ortaya cikiyor, ama bununla bitmiyor. Secmen-siyasetci iliskilerinde de baska ortaya cikiyor (ornegin erkek secmenlerin bile, kendisini koyun goren, ama guclu oldugunu dusundugu siyasetcilere tapmasi vb.), baba-ogul iliskilerinde de daha baska goruluyor (ogullarin babalarina asla hata yakistirmamasi, onlara tapmasi, vs.).

Konu derin, cozumu yok gibi (On yillar boyunca devam edecek egitimler haricinde).

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.