Hadi guncel bilgilerimizi ortaya dokelim arkadaslar, Avrupa kuluplerinde olupta bizim kuluplerimizde olmayan neler var, neler yapilmali, nasil yapilmali sizce?
Ilk ben goruslerimi yazayim sizde ekleyin;
- Tum kulupler stadyumlarini gozden gecirmeliler, guvenlik ve stad sorumlulugu kulup acisindan buyuk rol oynar, taraftar cekmek istiyorsan once onlarin rahatini saglamalisin. Boylece gelirlerini duzene koyabilirsin.
-Amator yoneticilikten vazgecilmeli, duygusal baglarin yanina profesyonel isler konmali.
-Herkesin yorumu, elestirisi degil, herkesin isbirligi gerekli.
Daha eklerim, sizden alalim.
ingilteredeki menejerlik sistemi ve istikrar gerek örneğin alex ferguson 20 seneye yakındır manchesterda ama bizim takımlarımızda üst üste 4 mağlubiyet alsa bir teknik direktör hemen gönderiliyor bunlar yapılırsa türk futboluda gelişecektir.
Altapıya önem verilmeli. Futbolcu yetiştirilmeli.
quote:
Orjinalden alıntı: alpaslanbek
Altyapıya önem verilmesi için t. direktörün rahat olması gerekir... Bize gelen hoca özellikle 3 büyüklerdense şampyion olamazssa gidiyor adam niye o zaman riske girsin de gençleri oynatsın? Gençlere önem uzun vaadeli bir olaydır ama şampiyon olamazsan gideceksin bunda gerekli zaman yok...
quote:
Orjinalden alıntı: darkdarkprince
quote:
Altyapıya önem verilmesi için t. direktörün rahat olması gerekir... Bize gelen hoca özellikle 3 büyüklerdense şampyion olamazssa gidiyor adam niye o zaman riske girsin de gençleri oynatsın? Gençlere önem uzun vaadeli bir olaydır ama şampiyon olamazsan gideceksin bunda gerekli zaman yok...
kesinlikle katılıyorum türkiyede bunu yapacak bir yönetim anlayışı yerleşmesi lazım.bizde şampiyon olamayanı gönderiyorlar.aslında skibbe ve ertuğrul sağlam böyle bir anlayış geliştirmek için uygun ikiside genç ve önlerinde uzun bir kariyer var bu adamlara 5 sene şans versen çok işler yaparlar.
yabancı futbolcu sınırlaması kaldırılmalı (bence)
Arkadaslar futbolcu kismi isin kolay tarafi, ben kulup yapilanmasindan soz etmistim
quote:
Orjinalden alıntı: Knock Out
yabancı futbolcu sınırlaması kaldırılmalı (bence)
Bence böyle iyi yabancı sınırlamasından önce takımlar yönetim anlayışını değiştirip altyapıya çalışmalı.Şu gün dünya devi barça alt yapıdan nasıl oyuncular çıkarıyor.Manchester Chealsea sürekli alt yapıya oyuncu bakıyorlar bizim ligimizden bile oyuncu istiyorlar.Üst tarafta olan bombalar kadar altta da bombalar patlatıyor bu takımlar.
ingiltere'deki gibi rezerv ligi olmalı
Fair-play.
stadlar
quote:
Orjinalden alıntı: severussnape
ingilteredeki menejerlik sistemi ve istikrar gerek örneğin alex ferguson 20 seneye yakındır manchesterda ama bizim takımlarımızda üst üste 4 mağlubiyet alsa bir teknik direktör hemen gönderiliyor bunlar yapılırsa türk futboluda gelişecektir.
kesinlikle katılıyorum adam şampiyon olsa bile gönderildiği zaman oluyor ilk önce bunu düzeltmek ve ayrıca altyapıya adam gibi teknik adamlar getirilmeli büyük miktar para ödemmeli en az as teknik adama öneden kadar sonra alt yapıdan adam yetiştirmeliyiz.
quote:
Orjinalden alıntı: darkdarkprince
quote:
Altapıya önem verilmeli lafımdan bu anlaşıldıysa eğer yanlış anlaşılmış. Ben futbolcu yetiştirilmesinden bahsediyorum.. Gençleri ilk 11 de oynatmaktan bahsetmiyorm.
8 10 yaşında eğitmeye başlayıp 18 yaşına geldiğinde hazır durumda olacak gençler yetiştirilmeli.. Fenerbahçe'nin en büyük yanlışı bu. Anadolu kulüplerinde yetişen 17 18 yaşındaki gençleri topluyor. Hem anadolu kulüplerinin gelişmesini engellliyor hem de futbolcu yetiştirmek için elinde antrenör , tesis vs vs.. varken işin kolayına kaçıyor. Bırakın o gençler biraz kendi takımlarına katkıda bulunsun. Çok az anadolu kulübü büyük takımların teklifini reddedebiliyor.. Dolayısı ile kendi pimlerini çekiyorlar mecbur kalarak. 3 büyük takımın imkanlarını futbolcu yetiştirmek için kullanması gerektiğini düşünüyorum. Yapılanma olarak da Fenerbahçe şu anda iyi işler yapıyor. Tesisleşme adımlarını iyi atıyor. 5 yıl içinde Avrupa kulüplerinin biçoğu ile yarışacak düzeye gelecektir diye düşünüyorum , ki zaten şu anda bile yarışabiliyor her alanda..
Stadyumları market gibi kâr getiren bi hale getirmek gerek. Arsenal'ın bir iç saha maçında sağladığı stadyum geliri 6 milyon euro Forbes'a göre...
İtalya liginde yabancı sıralaması yok.Interde sadece 2 İtalyan var
quote:
Orjinalden alıntı: To die
İtalya liginde yabancı sıralaması yok.Interde sadece 2 İtalyan var
Bizde de sıralama yok
Bi guiza 1. o kadar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme