Şimdi Ara

Turk Hava Yolllari Limitli Yer Kapasiteli Mil ile Koltuk Bulmak Artik Imkansizlasti mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Turk hava yollari git gide artik mil programini daha da zorlastiriyor ve kisitliyor. Artik bu program ile neredeyse ucmak normal biletden daha maliyetli ve zor olmaya basladi.

15 yildir mil programindayim ve son 5 yildir hic bu kadar miles and miles programinin islevini neredeyse yitirdigni gormemistim. Mesela artik limitli yer kapasiteli mil bulmak neredeyse imkansiz. Aylardir bilet bakiyorum Gelecek yaz (2020) eylul ayi Istanbul Londra veya herhangi Ingiltere destinasyonuna ama daha simdiden hic bir limitli yer kapasiteli koltuk yok. Limitli yer kapasiteli bilet almak ise tek yon icin 15.000 Mil ve 450 lira lik bir vergi dilimi ile karsilasiyoruz. Yani gidis donus bilet ise 30.000 mil ve 670 lira karsiliginda alabiliyoruz.

Kisacasi ne kadar cok kontrol etsemde cogu yurt disi destinasyonda limitli yer kapasiteli bilet yok. Sessiz sedasiz bu uygulama kalkti mi yada herhangi baska bir degisiklik mi oldu artik bilemiyorum. Bu durumu farkeden veya cozum uretebilen arkadaslarimiz oldu mu ?

• Yurtiçinde koltuk bol. Ben de 7 kasım gidiş, 8 kasım dönüş istanbul - izmir baktım. Bilet ekonomi sınıf tek yön 135 lira. Bunu mille alırsanız 3800 mil + 45 lira vergi istiyor. 3800 bonus mil ne kadara geliyor diye baktım sitelerinden. 114 dolar yapıyormuş ki bu da 673 lira + 45 lira da vergi dersek 718 liraya gelmiş oluyor. Yani adamlar 135 liraya tek yön alınabilecek biletİ, millerle 718 liraya iteliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mil satin almak zaten her zaman pahaliydi kastettigim o degil di fakat sizin bulgunuzda acikcasi cok dikkat cekici diger bir carpiklik. Yurtdisi biletlerde ne yazik ki cogu destinasyonda ozellikle Avrupa ya limitli yer kapasiteli bilet yaz ayi, bahar aylari, gelecek sonbahar ayi limitli yer kapasiteli bilet yok. Sanirim Turk hava yollari mil programi yerine bankalarin mil programini kullanmak daha cazip hale geldi.
  • Yoğun destinasyonlarda limitli yer bulmak gerçekten zor.Thy hem bilet fiyatları hemde hizmet kalitesi anlamında çekilmez bir hal aldı.

• Yoğun tercih edilen noktalara kısıtlı ödül bilet koymak akıllıca. Adamlar para kazanmak zorunda sonuçta. Ancak şöyle yaparsın, atıyorum londra’ya uçağın en kalabalık olduğu saatte 3-5 tane ödül bilet verirsin ama alakasız bir saatteki uçuşa atıyorum 20 tane ödül bilet kontenjanı ayırırsın. Ki bu şekilde yapılıyordur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.