Temmuz ayında bir devlet hastanesinde bir mağduriyet sonrası doktorun sekreteriyle tartışmam oldu. Bu tartışma sonrası kadın beni muayenehaneden kovdu. Herneyse de tedavi mi olamadım onun yüzünden. Daha sonra da kadını e-Devletten şikayet ettim Cimer üzerinden. Kadın hakkında yapmış olduğum şikayet zoruna gitmiş olacakki kendisi de polise gidip benim hakkımda şikayetçi olmuş. Bugün savcılıktan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar geldi. Buraya kadar her şey normal yalnız savcılık kağıdında kadının adı soyadı babasının adı anasının adı adresi iç kapı numarasına kadar yazıyor. Benim adresim de yazıyor. Onunki bana benimkide ona gitmiş oldu. Bu durumda birbirine husumet beeleyen Ve yargı yoluyla işlemlerini çözemeyen taraflar birbirinin adresini öğrenmiş oldu. Bu kişiyi alenen ifşa etmek ve altın tepside karşı tarafa suç işlemesi için sunmak olmadı mı ? Hani mafyatik tipler seni bulacağım oğlum dediklerinde. Adam hakkında suç duyurusunda bulunup haksız da olsa evine kağıt geldiğinde adresini savcılığın ona sunması ile mi bulmuş oluyorlar. Şu işteki saçmalığa bakar mısınız? Savcılık alenen tarafları birbirine kırdırma rolü gibi bir şey üstlenmiş olmuyor mu ?
aynen öyle.
Haklısın. O bilgiler otomatik çıkıyor. Yani özellikle yazılmıyor. Ama istenirse silinebilir. Ben başka bir olayı anlatıyım. Uyuşturucu ticareti dosyasında mahkeme kağıdında şöyle yazıyor. Sanık etkin pişmanlıktan yararlanıp, diğer sanıkların ismini verdiği, yakalanmasını sağladığından, cezasından şu kadar indirilmesine. Yani hakim itirafçının resmen ölüm fermanını imzalıyor, farkında değil.
quote:
Orijinalden alıntı: Why Shy
Haklısın. O bilgiler otomatik çıkıyor. Yani özellikle yazılmıyor. Ama istenirse silinebilir. Ben başka bir olayı anlatıyım. Uyuşturucu ticareti dosyasında mahkeme kağıdında şöyle yazıyor. Sanık etkin pişmanlıktan yararlanıp, diğer sanıkların ismini verdiği, yakalanmasını sağladığından, cezasından şu kadar indirilmesine. Yani hakim itirafçının resmen ölüm fermanını imzalıyor, farkında değil.
Al işte. Bu ülkede hukuk sistemi nasıl işliyor anlamadım.