Şimdi Ara

Türkiye'nin geleceği ve hukuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardır hukuk isteyen biri olarak Türkiye'de Hukuk okumaktan acayip derecede soğudum. 125 bin avukat olması, mağaralarda hukuk bölümleri açılması filan değil mesele, hukuk okursam yurt dışından para kazanma şansım %5'in altında.10 yıl sonra bu ülkenin ne durumda olacağını kestiremiyorum, olumlu şeyler de beklemiyorum.

Bu konuyu kiminle konuşsam uluslararası bürolarda çalışırım, AB mahkemesinde çalışırım vs. her aklına geleni sıralıyor. Ya hu Türkiye'de Hukuk yılda kaç mezun veriyor, kaçı uluslararası şirkette çalışıyor? Bunun oranı önemli. Açın bakın sitelerine o büyük şirketlerin, çalışan bir kaç tane genç görürsünüz, yüzlerinden okunur zengin ailelerden geldikleri, yurt dışı masterları.
    Piyasadaki büyük şirketlerin avukat sayısını toplasan İstanbul Hukuk'un 1 yılda verdiği mezun sayısına erişemez, o kadar da değil diyorsan Ankara Hukuku ekle ama gerçekler acı.

En olası senaryoyu yazayım, öğrenci mezun olur 1 sene zorunlu stajını yapar, büyük ihtimal de o büroda kalır ortalama 3 bin maaşla başlar ya da memleketine döner - bu kısım tamamen kara kutu, çevresine göre değişir -

Şuan aklımda Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri ya da biraz biyoloji-kimya falan çalışıp orta seviye bi Bilgisayar Mühendisliği yazmak var. Her gün bu konuya kafa yoruyorum, siz ne yapardınız?

• Hocam şu an hukuk fakültesi 1.sınıf öğrencisiyim ama okula gitmeyip yks ye çalışıyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim hukukun bundan 10 yıl önceki cazibesinin kalmadığı aşikar. Bunu sıralamalara bakarakta çok rahat anlayabilirsiniz. Aynı zamanda çok çok fazla mezun var ve bu durum iş bulmayı bulsanızda para kazanmayı zorlaştırıyor. Hukukta üniversite faktörüde çok önemli. İyi bir üniversiteye puanınız yetmiyorsa ve siz idealist bir hukukçu değilseniz okumanızı önermem. Ama ben hukuk okumayı gerçekten çok istiyorum diyorsanız erzincan da dahil olmak üzere her yerde okuyabilirsiniz. Ülkede hukuk mu kaldı falan diyenlere bakmayın çünkü bu her dönemde söylenir. Zaten bütün hukukçular ülkenin genelini ilgilendiren davalara bakmaz. Boşanma davasıyla da para kazanır vs. Yani demem o ki eğer gerçekten hukuk istiyorsan kulağını herkese kapat ve oku ama sırf itibar için okuyacaksan Boun Ybs daha iyi tercih gibi duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşletme ekonomi tarzi birsey yazardim iyi universitelerde

• doktorguzman kullanıcısına yanıt
    Siz hangi bölümü istiyosunuz? Ben işin para kazanma kısmında değilim, kovalarsan parayı zaten kazanırsın. En iyi hukuk fakültelerinden iyi puanla donanımlı çıkarım da mesele şu.10 yıl sonra yurt dışında yaşamak zorunda kalırsam nasıl yapacağım? Hiçbir işe yaramayacak burdaki diplomam. Türkiye'de avukatlık yapan sığınmacı Suriyeli görmedim mesela. Hukuk bölümü mezununu Türkiye'ye kitliyor.
    Sayarlar işte yurt dışında Türkiye'yle iş yapan uluslararası falan şirketler diye, bu olanaklar değil oranlar önemli. O şirketlerde kaç kişi çalıştığımı mesele 125 bin avukat varken 1250'si yurt dışında çalışıyorsa demek ki %1 ihtimal.
  • tazemeta9 kullanıcısına yanıt
    Tabi her ülkenin yasaları farklılık gösterdiği için yurt dışında çalışma ihtimali çok zayıf ancak uluslararası komisyonlarda türkiye yi temsilen falan olabilir ama çok zor. Ben aile zoruyla geldim hukuka ben de en kötü ihtimal boun ybs istiyorum ama boun siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler olursa tadından yenmez. Galatasaray uluslararası ilişkiler de hedeflerden biri. Benim en büyük handikapım kırık obp ile hazırlanmam. Ama geçen yıl tyt sıralamam 13k idi ve mf çıkışlıyım. Artı olarak bunları sayabilirim

Bilgisayar mühendisliği, sadece yazılım filan sıkıcı mı geliyor yoksa Boğaziçi olsun diye mi YBS istiyorsunuz? Yeni sistemde fen netleri EA'da epey fark attırıyor. Şuanki okul hangisiydi?
    Yazılım mühendisliği okumak için mf sıralamasını çok iyi yapmak lazım benim tyt sıralamam bir tmciye göre gayet iyi görünsede fizik yapamadığım için sayısal sıralamam çok gerilerde kaldı. Ybs iş imkanı çok fazla olan bir bölüm. Sadece yazılım gibi düşünme aynı zamanda işletme dersleride alınıyor diye biliyorum yani çok yönlü bir bölüm. Ve bu bölümün en yüksek puanlı üniversitesi BOUN bundan dolayı boun ybs hedeflerden biri. Şu an selçuk hukuktayım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bölümü çok iyi biliyorum hocam, yurt dışında MIS olarak değerlidir. Zaten bilişim şirketleri artıyor, haliyle İşletme bölümü Yönetim Bilişim Sistemlerine doğru evrilecek, bunu şimdiden görebiliyoruz. Tabi sadece bilişim şirketleri de değil her şirketin bir bilişim tarafı da olacaktır yeni çağda. Sanırım ben de burayı zorlayacağım, bu ülkeye bu kadar avukat yeter.
    Boun da görüşmek dileğiyle diyelim o zaman

• Benim de böyle diyip hedefi Boun Ybs'ye yöneltmek geliyor içimden ama oğlunu baskı yapan ebeveynler gibi beynim bana baskı yapıyor. (hukuk hukuk huğuğ huğuğ)
  • Hocam sizi etkilemek istemiyorum ama benim babamın bir lafı vardır:Ben aç kalan avukat görmedim diye

• Senden bu kafayla bi halt olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: mandalinaturp1

Senden bu kafayla bi halt olmaz
    lol. Bayılıyorum böyle cevaplara. Yazdığım şeylerin hiçbirine cevap veremeyip halt olmazmış. Sen neyi başardın acaba? Ne biliyorsun bana dair? 3 paragrafta beni tanıdın ve benden bir şey olmayacağını anladın ha :)
  • Just_brtsh kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Bırak diyorum millet ne yapıyorsa yapsın, akıllı adamsın paranı kazanır işine bakarsın avukatlıkla. Sonra bi bakıyorum çevreye, milletin haline ömür çürütme bunlarla İngilizceni öğren Boğaziçine gir sonra da siktir olup git diyor kafam :(
    Çok isterdim bu ülkede avukatlık yapmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandalinaturp1

Senden bu kafayla bi halt olmaz
    +1. Linkedin den koç-galatasaray-bilkent hukuk mezunları nerede çalışıyor diye bakmadan konuşan biri

• Towns T kullanıcısına yanıt
    Aga siz ne bekliyorsunuz? OMG adam tr de hukuk bitirmiş inanabiliyor musun tr de hukuk bitirmiş hemen işe almalıyız al al al , falan mı? Ekmek aslanın ağzında mızmızlanıp çalışmayan adam tabi istediği yere gidemez. 10 kişi alıyorsa sen gir 10 kişiye. Bu arada sana atar yapmış gibi oldum knk kusura bakma sadece bahane üretmeyi sevmiyorum. İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tazemeta9

Aynen öyle hocam. Bırak diyorum millet ne yapıyorsa yapsın, akıllı adamsın paranı kazanır işine bakarsın avukatlıkla. Sonra bi bakıyorum çevreye, milletin haline ömür çürütme bunlarla İngilizceni öğren Boğaziçine gir sonra da siktir olup git diyor kafam :(
    Çok isterdim bu ülkede avukatlık yapmak
    Türkiye'nin geleceği ve hukuk

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.