Şimdi Ara

Türk Kahvesi Makinası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
3
Favori
10.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yıllardır Arçelik telve tekli olanı kullanıyorum kullanmaktan cezvesi delindi 10 tl mi 20 tl miydi hatırlamıyorum servisten almıştım kesinlikle tavsiye ederim
  • Arzum okkayı daha çok kafeler için ürettik diyordu genel müdürü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

100 tl altına mini telve beklemeyin. zira arzum okka Türk kahvesi makinesi'ni çıkarınca arçelik de telve ve mini telve adındaki otomatik cezvelerinin fiyatlarını yukarı çekti.

Tam tersi olması gerekmez mi? Arzum yeni makine çıkartınca Arçelik'in rekabet edebilmek için fiyat kırması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

100 tl altına mini telve beklemeyin. zira arzum okka Türk kahvesi makinesi'ni çıkarınca arçelik de telve ve mini telve adındaki otomatik cezvelerinin fiyatlarını yukarı çekti.

Tam tersi olması gerekmez mi? Arzum yeni makine çıkartınca Arçelik'in rekabet edebilmek için fiyat kırması gerekir.

Neden gerekmez'i basitçe açıklamaya çalışayım.

Arzum'un ürünü bir makine ve Arçelik'in ürününün muadili değil, farklı ve makineleşmiş bir üstü. Eğer Arzum, Arçelik gibi yarı otomatik bir cezve çıkarsaydı ve fiyat konumunu Arçelik'in civarına ya da altına konumlandırsaydı, Arçelik fiyatlarında aşağı yönde oynama yapardı. Ancak Arzum, burada farklı bir ürün ile, farklı ve yüksek bir fiyata konumlandı ki söylemi şu gibi duruyor; "ben makine satıyorum, cezve değil!". Böyle olunca da Arçelik'in fiyat seviyesi Arzum için bir kriter olmuyor. Zaten Arçelik yarı otomatik cezve konusunda tek iken Arzum'un farklı ve çıtayı yükselten bir ürün ile piyasaya girdi. Rakibi sayılan Arzum yüksek fiyatlı biri ürün ile piyasadaki iken, benzeri bir cezve ürünü hala yok iken, ki yakında BSH ve Vestel'den de benzer ürünler gelecektir, fiyatlarını Arzum'un yönünde yukarı çekmesi gayet normal zira rakibinden fiyatı hala düşük ve kafeler, restoranlar vb. yerler bu tip ürünlere muhtaç!
    Ha, bir çoğunuzun almadığı ve fiyatının 450 küsürlerde olan Arçelik Telve ürünü de var, fincanları alüminyum olan. Bir çoğunuzun aldığı Arçelik ürünleri plastik cezveli ki fiyatı daha ucuz.

Fiyatın nasıl düşeceğini size söyleyeyim; yakında BSH, Arçelik'in ürününün hemen hemen aynısı olan bir çift cezveli modeli piyasaya sürmesi kuvvetle ihtimal. BSH ürünü ile cezveli ürünlerin fiyatlarında düşme olma ihtimali var. Bunu nereden biliyorsun, ajan mısın sen? derseniz de değilim, TPE tasarım bültenlerini, veri tabanını takip eden herkes bunu biliyor zaten BSH ürünü ile ya da ileride Vestel'in ya da bir başka markanın gelmesi ihtimal ürünü ile Arzum'un fiyatlarında ise pek oynama olacağını düşünmüyorum ki 50 tl oynarsa ancak oynar. Ancak yakın bir mantıkta çalışan makine tipi bir ürün gelirse fiyat rekabeti oluşur.

Bu arada, 389 tl ye Arzum Okka gördüm internette ama bir çoğunda stok yok! Yani amaç sitenin ziyaret sayısını arttırmak!

Ek: Neden mini telvenin fiyatı düşmez'i açıklamaya çalışıyordum ama Arçelik'in yeni K-3300 makyajlı mini telvesinin fiyatının 249 tl'ye piyasaya çıktığını da hatırlatayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 7 Nisan 2015; 8:37:32 >

• Konu biraz hort olacak ama anneme Türk kahvesi yapan bir makina almak istiyorum arçelik ten millet baya övgü dolu bahsetmiş tekli olan 3300 modeli iyi ama basit gibime geldi çift hazneli ve su tankı K 3190 olan daha hoş yalnız fiyatlar biraz yüksek geldi açıkcası.. Sizlerinde önerilerine başvurmak istedim bu konud(kahve) biraz acemiyim yardımcı olursanız sevinirim :)
  • Evde 5 kişiyiz. Ben ve büyük çocuk espresso (ve türevlerini de) içeriz Türk Kahvesini de,
    diğer 3 kişi Türk Kayfesinden şaşmaz. Misafirimiz de sürekli olur.
    (Evde delonghi 15 bar var latte vs. için. gayet iyi. )
    Türk kahvesi yapmak için Arçelik kahve makinesini çok övüyorlar. Ancak fiyatlar çok yükselmiş.
    800-900 TL fiyat
    ilk sorum şu: Değer mi? Arçelik 2 li telve için.
    2.Arçelik kadar ya da daha iyi Türk kahve makinesi ne var ?
    3. Altus (arçleğin yan ürünüymüş) 3 fincanlık için 210 TL (e-ptt avm) fiyat var.
    Altus alınır mı ?
  • Arkadaşlar merhaba,
    Arçelik Tkm 3940, Beko 2940, altus 797 lokum adı altında yeni bir kahve makinesi çıkmış piyasaya. K3300e kıyasla: Güç 650W'dan 500W'a düşmüş, fincan kapasitesi 3ten 4'e çıkmış, ısıyı metalle tabakadan almak yerine, elektrik kettle'larda olduğu gibi doğrudan cezveye geliyor. Bu bir avantaj mı dezavantaj mı bilemedim.
    Fiyatı da K3300(telve) serisine göre baya uygun olduğu için acaba o seriye kıyasla ne gibi bir dezavantajı var diye düşünüyor insan. Acaba bu yeni seriyi deneyimleyen ya da farkını bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **cyborg** -- 11 Mayıs 2019; 19:30:48 >
  • Kırmızı renk arçelik telve aldım.
    Tuşa bastığımda 30 saniye geçmeden pişirmiş gibi sinyal veriyor. Yeniden koyup bir daha tuşa basıyorum ozaman pişiriyor.

Sebebi ne olabilir?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.