Şimdi Ara

Türk kültürü-Arap kültürü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
11.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ne demek istedigini anlamak o kadar zor ki!Acaba ingilizce mi ôgrensek!Yok ama sen daha çok arapçayi istersin
    Gerçekten kimsenin fikrini begenmiyorsun ama dediklerindende biz bir sey anlamiyoruz
  • Kara çarşafın dinin gereği olduğunu söyleyen arkadaşlar şunu bir okusun
    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&Date=&ArticleID=957869

Mısırda bulunan El Ezher üniversitesi kara çarşafın islamiyetle bir alakasının olmadığını açıkladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Ne demek istedigini anlamak o kadar zor ki!Acaba ingilizce mi ôgrensek!Yok ama sen daha çok arapçayi istersin
    Gerçekten kimsenin fikrini begenmiyorsun ama dediklerindende biz bir sey anlamiyoruz

arkadasim neye kabiliyetin varsa hangi yone ilerlemek istiyorsan o isin ekstralarina yonelmen lazim

bu dunya bir suru irkin en guclu donemlerini gordu

ben bilgisiyarci olucam turizmci olucam dersen ingilizce ogrenmen gerekir ama ben islam kulturunu arastiricam, osmanlinin 150 milyonluk arsivini arastiricam, selculuklu doneminde ki edebi eserleri arastiricam dersen arapca, osmanlica, farsca ogrenmen gerekir

benim sinir oldugum neyin ne oldugunu bilmeden ahkam kesenler var eline bir tek osmanli arsivi alip okumamis arastirmamis insanlarin osmanlica hakkinda ki gelisi guzel dusunceleri soylevleri var

boyle arsivsel islere yillarini vermis insanlarin boyle laflari duymasi zoruna gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: oreilly

o zamanlar bilim alaninda en ileri irk araplardi hele tipta

bu sebeple arap kulturunden ve dilinden cok etkilendik isin icinde baska seyler varken yine belli sahislar surdan burdan duyma seylerle kopyala yapistir taktigiyle ahkam kesiyor

bugun bilim alanin da dunyanin en iyileri ingilizlerdir ve bugun bizim universitelerimizde ingilizce agirlikli dersler verilmektedir yurt disindan gelip tek kelime turkce ogrenmeden turkiyeden diploma alan ogrenciler vardir

sizin mantiginiza gore ingilizcenin ve ingilizlerin gelismesinde en buyuk rolu biz oynuyoruz oylemi ?

daglari yerinden oynatmak on yargilari kirmaktan daha zordur diye bosuna dememisler

O zamanlar bilimde ve özellikle de tıpta, sizin bildiğiniz en ileri ırk Araplar'dı; şu anda bilimde sizin bildiğiniz en ileri ırk İngilizler desek daha doğru olmaz mı? Ne o zaman bilimde en ileri ırk Araplar'dı, ne de tarihin herhangi bir döneminde bilimde en ileri ırk İngilizler'di. Böyle bir sınıflandırmaya girerseniz, emin olun ki hata yapmış olursunuz ve delilsiz konuşmuş olursunuz.

Ayrıca, dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde (ki ben yurtdışında da üniversite eğitimi aldım ve bunu çok araştırdım) kendi dilleri dışında eğitim yoktur. Bunun olduğu ülkelerde ise, tabelalar İngilizce'dir; insanlar konuşmaz, chat yapar; kafası bozulmaz, tribe girer; lanet olsun demez, shit der ve bu liste bu şekilde uzar gider.

Yani, kendi diliniz dışında bir dille eğitim yapmak, edebiyat yapmak sizi ileri götürmez; aksine onlara benzetmek dışında size bişey kazandırmaz.

• quote:

Nerede haddimizi asmisiz?Zaten haddimizi asacak kadarda gittik gôrdük.Galatasaray lisesi ve Bruksel Ulb universitesi sayesindede bir kaç tane yabanci dilide en az turkçe kadar biliriz!!!
    Araplarda yabanci dil bilme oranlari bizden fazladir.Zira çogu arap ûlkesi fransiz veya ingiliz sömürgesidir!!!
    Merak ettim sence nerede haddimi astim.Araplarda kadinlarin 2.sinif vatandas oldugunu sôylemem mi?Yoksa 70 yasindaki bir insanin 9 yasindaki bir kizi kari olarak almasini mi?Istersen birde ekleme yapayim.Seriat ile yönetilen arap ûlkelerinde tecavüz edilen bir kadinin suçlu olmasi!Zira kadinin ifadesi erkegin yaninda esit degildir.Zaten tecavüze ugramis bir kadinin polise gidip sikayet etmesi bile mümkün degildir.Zira suçludur.Cezasida agirdir.
    Bir sey daha ekliyeyim.Araplar yemeklerini elle yerler.çatal,kasik,biçak kullanmazlar.
    Vallahi bilmiyorum ama yunanlilar hatta ermeniler bile bize kültûr olarak daha yakinlar.Zaten anadolu insanina benzerler.
    quote:

Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim

quote:

Baslik ve konu çok ilginç!Neyi istiyorsunuz.Kadinlari burkaya sokup,evlere kapatmak mi?Ya da onlar gibi 9 yasindaki kiz çocugunu,kari olarak almak mi?
    Bende tam tersini düsünûyorum.Gittikçe araplasiyoruz.Trt de buna ön ayak oluyor.
    Araplara bir garezim yok fakat onlarin yasantisi bize uymaz.Zaten kadin ile erkegin esit olmadigi toplumlar geri kalmaya mecburdurlar.Araplarda kadin ve erkek esit degildir.Biz Tûrklerde kadin hiç bir zaman 2 sinif vatandas olmamistir.
    Bûtün arap aleminin kadinlarinin tûrk kadinlarinin elde ettigi haklara gipta ile baktiklarini hatta kiskandiklarini ben yabanci forumlarda okuyorum.Bizde tûrk kadinlari gibi sevilmeyi, onlar gibi erkeklerin bize deger vermelerini istiyoruz diyorlar.Hatta isyan ediyorlar!
    Vallahi sastim kaldim.Onlar bizim gibi olmak istiyorlar,bizimkilerde onlar gibi olmak.

vay bee arapça biliyorsun demek ki zor dil üstadım helal olsun

Eğer yazılanlar ingilizce ve ben onları ingilizce okuyorum dersen o zaman sana ''o kadar geri bir toplumun kadınları nasıl ingilizce öğrenmişler''diye sorarım,''interneti nerden bulmuşlar'' diye sorarım.

Eğer ''o kadınlar yurt dışında''dersen sana neden ''türkleri kıskanıyorlar''diye sorarım

Bu arada yazdıklarına dikkat et iyi araştır,haddini aşma

edit:imla

Tebrikler arkadaşım süper yazmışsın Arabınıda gördük daha el yıkama nedir bilmezler ne olduğu belirsiz bir Halk onlara müstahaktır bize Düşman olarak 1950 de lanserttirilen Yunanlı halkıda tanımak nasip oldu Türkçe bilen bir Yunanlı arkadaşı Yanıma koy Kültürlerimizi ayırabilirsen seni ayakta alkışlarım Herkes saklıyo am Yunanlılarda kökenimiz yaklaşık İ.Ö.1000 lere dayanan bir kültür birlikteliğimiz oldu koskoca bit kültür çıktık onlarla beraber ama onlar kaka öcü Venizelos bile Megola ideasından vazgeçti bizim Halkımızı Ve Atatürkü yakından tanıyınca

Not Araplardan nefret ederim sattıkları günü hala unutmadım

• Bu arada herkez derki İslamiyet bozulmadı Bu kadar bozuk bir millete indirilen Kitap bozulmazmı Ordan oraya çekiyolar sakız ettiler Kutsal kitabımızı

Tezimi destekleyecek kaynaklara gelince Suan notlarım arasında malesef yok ama Kaynak verebilirim English British Museumda Emeviler döneminde sarayda ele geçen Paganizimi dinini temsil eden Putlar ele geçmiştir bu Dönem paganizim dininin doruk yaptığı dönemlerden Emeviler Müslümanlığın koruyucuğuluğu böylemi yaptı bunlar böle koruduysa elimizdeki sizce doğrumu ????

İkinci kanıtım Hristiyanlıkta bile olmayan bir kötü dönem yaşadı Dinimiz yukarıdaki arkadaşımız yazmış sonuç olarak Suan Namaz kılıyorum elimden geldikçe orucumu vs de kaçırmıyorum ama sorgulamadan da edemiyorum bu kadar kültürsüz bir millet bu Dini nasıl korudu diye

• Bu konuda çoğu insanın gözardı ettiği birşey vardır ki o da şudur. Türkler kavim olarak İslami etkileşim bazında en çok Farısi kavimlerle etkileşime geçmişlerdir. Yani Türk milletinde gördüğünüz mistik doğucu kültürel ögeler çoğunlunlukla Acemlerle girilen etkileşimlerden kültürülümüze ilişen ögelerdir. Burda Türklerle, Acemler arasındaki farklılıklar ise Türklerin bölgede baskın medeniyet olmasıyla ve aynı zamanda itikat bakımından Acemlerle, Arapların ayrılması dolayısıyla Türk ve Acem kültürünün çatışması ile başlar. Bu ayrışma bir medeniyetin ortaya çıkıp mezapotamya kültürlerine baskın gelerek onların ögelerine birleştirici konumda olmasını sağlamıştır. Pek tabiki nüfusunda kayda değer bir kalabalığa sahip olan kavimlerin kültürleri göz ardı edilemez. Pek tabiki ezelden sınırınız olan kavimlerin kültürel ögelerini göz ardı edemezsiniz. Ama bu konuda eğer ki mevcut medeniyetin içerisindeki en baskın kültürü soracak olursanız Türk kültürüdür, sonra Acem, Arap, Helen diye sıralanır gider.

• Arap kültürü de saf olmadığı gibi yerel İran, Yahudi, Yunan ve Hint gelenekleriyle bütünleşmiştir.Her nedense Arap deyince akla müslüman olanlar gelir.Oysa içlerinde Hıristiyan, Dürzi ve Musevi olan Araplar da vardır.Saf kültür noktasından ele alınmak istense bunların görülebilmesi hiç de zor değil ama....
    ,
    quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

Kara çarşafın dinin gereği olduğunu söyleyen arkadaşlar şunu bir okusun
    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&Date=&ArticleID=957869

Mısırda bulunan El Ezher üniversitesi kara çarşafın islamiyetle bir alakasının olmadığını açıkladı.

Dinin gereği tesettürdür..Temel ölçüler sağlandıktan sonra, Coğrafya'ya veya kişi tercihine göre şekillenen herhangi kıyafet için mutlaktır diye bir kaide yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymes -- 20 Ekim 2009; 18:07:02 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.