Şimdi Ara

Türk Malları ve Markaları Listesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
5
Favori
34.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DHGamer

http://www.chip.com.tr/forum/monster-laptoplar-turk-mali-mi_t290563.html

Hadi çiz

Yurtta okuyacağım 1 nisanda kendimi 1 ay çizicem söz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RwPuvite

Koçun diyorsunda ona bakarsan arçelik ile bekoda koçun yani Koç şirteki yahudilerden oluşan bir şirket bilip bilmeden araştırmadan millete yanlış bilgi yayıyorsunuz

Ak grup olsaydı ama öz ve öz müslüman öz türk olacaktı degil mi? Ulan birkaç tane büyük şirket var ülkenin adının duyulmasını sağlayan onları da bunlar bitirmeye çalışıyor. Bitirin de inşaat sektörü hariç ülkede devam eden bir şey kalmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHGamer

Evet fokus bilgisayar şirketin adı.

http://www.chip.com.tr/forum/monster-laptoplar-turk-mali-mi_t290563.html

Monster focus bilgisayarın distribütörlügünde PARÇA İTHALATININ MONTAJI İLE yurtiçinde satışı gerçekleşiyor. Türk malı bir laptop yok neden çünkü Türk malı bir ram-ekran kartı veya benim bildigim herhangi bir bilgisayar bileşeni yok. Olamazda çünkü ülke politikası geregi arge yatırımı haram mı günah mı bilmiyorum ancak yapılmıyor. Bina dikmek daha kolay geliyor. Kriz neden geliyorun cevabı da bu işte.
    EnerjiSA isminden de anlaşılacagı gibi sabancı grubunun mesela. Bu durumda biz enerji kaynagımızı kendi ülkemize yetecek şekilde dönderdigimizin anlamına mı geliyor tabi ki hayır . Rusya'dan ithal ediyoruz. Bu yarım yamalak iş malesef aracının cebini doldurmaktan başka işe yaramıyor.
    Bir başka örnekte Coca cola Türkiye,mercedes Türkiye uzar gider . Şimdi bunlar Türk malı mı? Ancak Türk şirketleridir. Koluman-Mengerler-Hasmer ithal eder satar. Mercedes Türk malıdır diyebilir miyiz yani biz . Bu sadece ithalatçı firmanın ve mercedesin karı ile sonuçlanır. Millete ülkeye bir faydası dokunmaz.(para döndermesi hariç tutuyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 21 Mart 2015; 0:07:20 >

• Sütaş

• Lebtap alırsam monster

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madame Coco da Türk malı Coco Chanel ile karıştırılıyor genelde bir de ilgi çekmek markada Fransız esintisi var misal adı Selda Hatun olsaydı bu kadar tutmazdı

• @By_KeReMM

Kesinlikle.

@DHGamer

Çızılırız bir ay ne olacak sanki. Fokus bilgisayar...
  • @furkan1zek 'in yorumuna bakarsak, çizmesem daha mantıklı. @DHGamer
  • quote:

Orijinalden alıntı: RwPuvite

Neden eksiliyorsunuz doğru bilgi hatta koçun elemanlarından biri ismini hatırlamıyorum ismet inönü zamanında bir oyun oynamışlardı ismet inönü fransa bilmediğinden koç ailesi bir tercüman vermişti ama tercüman dediklerini uygulamıyordu yanlış tercüme ediyordu bilerek buda bir yahudilerin bir oyunuydu, yanlış hatırlamıyorsam ingiltirenin yer aldığı bir toplantıydı araştırabilirsiniz.

Paris barış konferansı?

• amma karışmış ortalık :) fabrikada türk çalışsa markayı türk malı yapıyorlar :) fiat hadi burda üretimi filan yapılıyordur belkide fordun ne alakası var :)
  • Anadol'u hâlâ Türk sanan var; yazık... Devrim'in önüne kim taş koymuş da Anadol şahlanmış; bir araştırın.
  • Ford ve Fiat Türk'müymüş

Birde birisi Denizbank yazmış oda türk değil rus sberbank'a ait :)
  • beko dünya markası

• Çaykur,Torku,Ofçaysan,Şahin Sucukları,Aynes,Sütaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eddie Van Halen

Fiat italyan markası.

Açılımı Fabbrica Italiana Automobili Torino hatta.

Not: Orda eminim türk markası olmayan başka firma da bulurum.

Edit: Grundig Alman.

Regal amerikan bide.

Edit2: Çocukken bende fiat ı türk markası sanardım , hatta türklerde uzaya çıktı falan sanıyordum büyüyünce öğreniyorsun.

REGAL vestelin yan kuruluşu zorlu'ya ait
  • Türk Hava Yolları.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maestro58

kandorfeyta

veledin teki ifşa oldu zaten 16-17 yasinda

• speederly kullanıcısına yanıt
    Ford'un Ford Otosan markası altında Kocaeli'de bir fabrikası var, işletmeciliğini bildiğim kadarıyla KOÇ Grubu yapıyor, tabii bu markayı Türk markası yapmaz.
    Genel görüş halen her parçası Türk malı olacak şeklinde, bu fikir bana kalırsa çok çok saçma, üretim masraflarını azaltıp daha uyguna ürün piyasaya sürmek için bu şart ve Avrupa, Amerika markaları da başka ülkelerden parça alabiliyor ve o firmalar halen Avrupa, Amerika firması olarak anılıyor. Türk malı kavramı da bu şekilde olmalı, kurucusu, para kazananı Türk'se, paranın genel kasaya girdiği yer Türkiye'yse o marka Türk'tür. Varsın tüm parçalarını Çin'den alsın, aslan payını Türk götürüyorsa, o gelir bu ülkenin hanesindedir.
  • monster Türk mü la?

• Türk malı almayın hem lojistik sıkıntıları yok hem de samsung ile lg ile aynı fiyata tv, beyaz eşya satıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.